אהלן

e f r a t l

New member
אהלן

אהלן לכולם. חדשה כאן... אני עוברת דירה (סוף סוף) בקיץ אחרי המבחנים. התיכנון היה לעבור עם החבר כשהכל ברור ונוח וידוע אבל... זה כניראה לא מה שיקרה, אני צריכה למצוא לי שותפה . אין לי משהי שאני מכירה שרוצה לעבור גם, וחשוב לי מסיפורי שותפים לא נעמים שזו תהיה מישהי "נורמלית" . איך מבטיחים דבר כזה, מה ואיך בודקים? יש לי אפשרות להחליט מי יהיה השותף שלי אם אני מצאתי דירת שלושה חדרים קודם או שבעל הבית יכול להכניס מי שהוא רוצה? (כי זה ממש לא מתאים...) מאיפה מתחילים בקיצור? תודה :)

שלום לך

נתחיל מהסוף- אם את חתמת בחוזה על כל הסכום וכל הדירה באחריותך אז את זו שמחליטה מי תהיה השותפה. זה חיובי ושלילי- מצד אחד את זו שמחליטה מי תהיה השותפה, מצד שני על כל יום שאת לא מוצאת שותפה את זו שמשלמת את החלק שלה. יש בעלי דירות שמחתימים כל דייר בנפרד אבל הם מחליטים מי יהיו השותפים, אני אישית לא הייתי נכנס לגור בדירה כזו, אבל זה גם סידור שיכול לעבוד. מה בודקים? אין ממש מתכון בטוח, אנשים יכולים להציג אופי מסוים כשהם פוגשים אותך ואח"כ להתגלות כטיפוס שונה לגמרי, העצה שלי מניסיון אישי זה לסמוך על האינטואיציה שלך, אם משהו אפילו הכי קטן לא מסתדר לך עם הבנאדם שמולך או יש לך תחושה קלה שזה לא ילך חלק בינכם- תוותרי ותמשיכי לחפש שותף אחר.

למעלה