אהלן........

Adiya

New member
אהלן........

אני בת 18 ואני מאוד מתעניינת במודעות עצמית וקוראת גם ספרים בנושא.. שיחות עם אלוהים, כוח התת מודע, איזורי המשגה שלך וקוראת מאמרים בנושא, כמו מהמאמרים שנמצאים פה.. אני יודעת שאנחנו צריכים לשלוט על הרגשות שלנו ולא הם בנו, כמו למשל כעס, רציתי לדעת איך ברגשות שליליים אנחנו יכולים ברגע אמת באמת להתמודד איתם בצורה כזאת שנוכל לראות את האור ולא להיטפל לכעסנו.. זה מאוד מעניין אותי הייתי שמחה לקבל קצת מידע על כך למרות שגם בספרים שאני קוראת וכביכול רואה שם את התשובה, אבל כאשר אני נכנסת לכעס אני לא בדיוק חושבת על זה באותו רגע..

girl181

New member
היי

גם אני בת 18
"מאוד מעניין אותי הייתי שמחה לקבל קצת מידע על כך למרות שגם בספרים שאני קוראת וכביכול רואה שם את התשובה, אבל כאשר אני נכנסת לכעס אני לא בדיוק חושבת על זה באותו רגע.." הקטע הוא שבדיוק באותו רגע את צריכה לחשוב. לפני שאת כועסת- תחשבי. תנסי את זה ותראי מה התוצאה. זה בסדר שיש כעס, אבל את צריכה תמיד להיות מודעת לכך שלא הוא ישלוט בך. אל תפעלי במצב של כעס. זה רק יגרום לשרשרת של דברים שליליים. תני לו לעלות ותני לו לחלוף. אל תפחדי לנהל איתו דיאלוגים.

Adiya

New member
אני יודעת.. :)

פעם הייתי פשוט מתעצבנת ופועלת היום אני הרבה יותר שולטת על זה ומשתדלת להבין שאני לא צריכה לכעוס בגלל דברים, אלא לנסות להבין גם אם אני כועסת על אנשים להבין שהם לא מודעים תמיד לאיך שהם מתנהגים וגורמים לזה להכעיס אותי

girl181

New member
......

מאוד מבינה אותך. בדיוק בגלל שהעובדה שהם לא מודעים להרבה דברים שאת מודעת אליהם- את לא צריכה לכעוס, אלא להבין. מדהים אותי, כמה שאנחנו יכולים לשלוט בזה. מדהים איך שגופי מחזיר לי אהבה בכ"כ מעט זמן. ז"א, הגוף שלי פשוט מלא באנרגיות, אפילו שלמשל אתמול וגם שלשום, ישנתי 3-5 שעות. כל גופי משוחרר ואיני חשה באף כאב כרוני. מתיחות רבה שהיתה לי באיזור הצוואר נעלמה. היצלחתי לשלוט בעצמי במצבי לחץ- למשל היתה לי תופעה של רעידות בידיים,דופק מהיר, מועקה באיזור החזה, שאלו בעצם תגובות גוף לפחד ושלל רגשות אחרים שהחלו להתקיים מתוך המחשבה הזו. מה שאומר שאנחנו יכולים לשלוט בזה, כי פחד הוא קודם כל מחשבה.

girl181

New member
=

*כ"כ מעט זמן=הזמן שעבר מאז השינוי האמיתי- אני יסגור שבוע ביום שבת.

hilabarak

New member
לגביי הכעס יש שלושה שלבים לדעתי

בטיפול בו : 1. הבנת עומק - בדרך כלל נעשה אחרי הכעס, והכוונה לשאלה "מה בכלל מטריד אותך בנושא הזה?". למשל נניח שאני כועס על חבר שלא התקשר למרות שהבטיח אז אני שואל עצמי "האם הפריע לי שהוא גרם לי לחכות ? האם הפריע לי חוסר ההתחשבות ? האם הפריע לי שאני מרגיש חסר ערך ואנשים לא טורחים להתקשר אליי ?.....". 2. ריסון הכעס הרגעי - נעשה באותו רגע. הכעס עולה וגואה ומלבה עצמו ועלינו לרסן אותו במידת האפשר. 3. הבנה עקרונית על הרצון שלנו בחיים - איננה קשורה ישירות לכעס, אלא בקשר עקיף. האם אני רוצה להפסיק לכעוס כשפוגעים בי ? האם אני רוצה לא להיות תלוי בגחמות הזולת ? האם אני לא מספיק אסרטיבי לטעמי ? וכולי. שלושת ההבנות הללו יתרמו לך ביצירת איזון פנימי.

happylove

New member
הכל רעיונות...

אני כל הזמן אומר לעצמי שהכל רעיונות. מה שלכאורה מרגיז אותי, אינו אלא רעיון שיש לי בראש, שזה מה שמרגיז אותי. אני לא אומר שזה מייד מונע ממני להתרגז, אבל נותן לי את ההרגשה שרעיון אחר יכול לבוא במקום הרעיון הזה, והוא בהחלט יכול להיות כזה שאינו מתרגז. לפעמים נדמה לנו שכל הרעיונות שיש לנו בראש נולדו ביחד איתנו, ושבלעדיהם אנחנו לא קיימים... אז אני רוצה להזכיר לכולנו, שאנחנו כל כך אוהבים תינוקות, רק בגלל שהם לא סוחבים איתם את 'שק' הרעיונות הכבד הזה שאנחנו צוברים כל יום- ואין הם אלא גוש של אור וטוב. והגוש הזה, אם רק נוריד מעצמנו יותר ויותר שכבות 'אבק' רעיוניות, חי ונושם בתוך כל אחד רק מעצם היותו אדם! וכשנזכרים בו- כל השאר נכנס לפרופורציות. ובפרופורציות- הכעס אינו אלא טיפת לכלוך זעירה שמתבטלת מגודלה... אהבה

danors

New member
תגובה

היי אדייה מאיפה מגיעים הרגשות שלנו??? מה המנגנון שעובד שם ??? מי שולט בהם ??? השכל ??? מה זה שכל ??? מאיפה הוא הגיע אליך ??? מי שולט בו ??? את ??? מי זה את ??? מה זה את ??? הנשמה שלך ??? מה זה נשמה ??? ראית אותה פעם ??? לא אך לבטח תגידי שהרגשת אותה.... ושוב חוזרים ללופ של מה זה רגש ??? ... גם אני קראתי לפני שנים את אותם ספרים יפים שהנחו אותי לחשוב שאני ניצוץ אור אלוהי אך הם לא הסבירו לי למה אחרי שנים של קריאה ותרגול מדיטציות והילינג ורייקי וכו' אני נשארתי בדיוק כמו שהייתי - ללא שום אפשרות לשלוט לא במחשבה שלי ולא ברצון שלי. כי... הכל נובע ממשהו אחר..מטבע האדם ואת זה צריך לחקור. אשמח לעזור לך

למעלה