אהלן

אהלן

שלום חברי הפורום. אני באתי מתחום המטאל, ואחרי שהתאהבתי בקטע ג'אז - Cynic - Focus - באתי הנה לבקש עוד המלצות. עדיף דברים עם גיטרה, אך אני מוכן לנסות הכול. תודה מראש, יובל.

bralon1

Member
עם שם כמו שלך לא פלא שבאת ממטאל

בכל אופן המלצות: 1.allan holdsworth גיטריסט שמנגן רוק וג'אז (אולי תוכל להתחבר אליו), יש את העבודה שלו עם טוני וויליאמס בשני אלבומים believe it והשני אני לא זוכר. 2.john mclaughlin נגן מצויין אני אהבתי במיוחד את מה שהוא עשה פאקו דה לוציה ואל דימאולה (שגם הם מומלצים). 3.terje rypdal גיטריסט נורבגי שמנגן ג'אז/רוק/קלאסי.

DrunkGoat

New member
איי..

למרות שגיטרה זה מה שמרגיש לך טוב ממטאל, אולי לא כדאי שתתחיל מגיטריסטים בג'אז... בסוף כולם מבינים שסקסופון הוא הצדק. אני אמליץ לך על קלאסיקות (סקסופוניסטים), כי זה מה שאני יודע הכי טוב: Charlie Parker John Coltrane Sonny Rollins Hank Mobley Benny Golson Cannonball Adderley Dexter Gordon Joe Henderson Johnny Griffin וזה מספיק לבנתיים. הייתי גם ממליץ לך לשמוע פסנתרנים, אבל לא סתם פסנתרנים. אלה שניים מהגאונים הכי גדולים של הג'אז (ואולי של המוסיקה בכלל), כל אחד בסגנונו: ת'לוניוס מונק האדיר (Thelonious Monk) ווינטון קלי הענק (Wynton Kelly) זהו, דרך צלחה.

DannyZ

New member
לא מסכים

למי שבא ממטאל לקפוץ ישר לביבופ זה לא הולך.. עדיף להתחיל מבחוץ ולהכנס בהדרגתיות פנימה...

DrunkGoat

New member
אני התחלתי..

מפיוז'ן והזדעזעתי. רק כששמעתי הארד-בופ התחלתי לאהוב ג'אז.

seafox

New member
כל אחד והטעם שלא.

יש כאלו שאוהבים פיוז'ן ויש כאלו שאוהבים סווינג. יש כאלו שאוהבים זמרי ג'אז ויש כאלו שלא.

DrunkGoat

New member
בדיוק,

אז אחרים נתנו גיטריסטים ופיוז'ניסטים, ואני נתתי סקסופוניסטים וביבופיסטים. מה רע? שינסה את שני הסוגים.

צ י י נ ה

New member
ג'נגו ריינהרט.

אמנם באת מתחום המטאל ואני לא בטוחה שזה ילהיב אותך,אבל טוענים שהוא הראשון שאילתר על הגיטרה כמו שצריך,עושה ג'אז צועני משהו. אני הגעתי דרכו לג'אז.מקווה שתאהב.

דמינישט

New member
עקב הרקע שלך ....

תנסה את: brand-x (אריכי הנגן : unorthodox behaviour , product) אתה לבטח תאהב את זה. וכפי שהמליצו לך קודם, את allan holdsworth אריך הנגן : velvet darkness תהנה :)

למעלה