שאלה לכולם
האם הבטחה, כל הבטחה (לדוגמא כמו זו שדני כותב בהודעה) היא לא סתירה של 4 ההסכמות? הרי איך אני יכולה לדעת מה יקרה בעתיד? איך אני יכולה לדעת אם אני אמלא את ההבטחה שלי או לא, הרי הכל יכול לקרות בכל רגע. אז איך אפשר להבטיח משהו, אם מתחייבים להגיד את האמת? אני יכולה להבטיח להשתדל,וגם בזה לא בטוח שאני אצליח לעמוד. כמעט כל יום בחודש האחרון בחיים שלי יכול להיות דוגמא חזקה לזה. אבל בתור דוגמא ספציפית - אח שלי הגיע לארץ לכמה ימים, ובגלל שרציתי לראות אותו עזבתי את החושה שלי בסיני, נתתי חיבוקים לכולם, נפרדתי וסיפרתי שאני נוסעת לירושלים. באופן מפתיע למדי פגשתי אותו בטאבה, כי הוא בא להיות איתי בסיני. יכולנו להתפספס בקלות. עשיתי פרסה וחזרתי איתו לחוף. כשאמרתי שאגיע לאילת או לירושלים באותו יום, לא ממש דייקתי, הא. ביום חמישי הוא נסע לירושלים, היו לו עוד כמה חברים לבקר, ואני רציתי להשאר בסיני עוד יום. הבטחתי לו שבשישי בערב נתראה. למחרת, שוב, ארזתי, עזבתי את החושה, נתתי חיבוקים לכולם, ובאמצע הדרך הסתבר שסגרו את כביש הערבה בגלל סופת חול. הוא טס חזרה בלי נשיקה ממני. (הפעם כן התפספסנו) אני חייבת להביא ווידוי קטן, וזה שדי עלצתי למחשבה שיש לי עוד יום באילת, כי התאהבתי בעיר ואני חושבת לעבור לגור בה. לא ממש רציתי לנסוע אבל אל תספרו לאח שלי. אז זהו, רציתי לשאול אם לדעתכם זה בסדר להבטיח, באופן כללי וניצלתי את המקום לספר לכם קצת על עצמי... באהבה