אהלן

justbe

New member
אהלן

שלום לכל האנשים המופלאים ולכל הקוסמים, אני מאושר למצוא את הפורום הזה. בתוכניות ובסדנאות שאני מעביר אני מבקש מהמשתתפים לקרוא את הספר כבסיס להמשך עבודה יחד. יש, גם יש, גן עדן ואנחנו נחסה בצילו. אני מבטיח להיות שותף פעיל ולתרום ככל אשר אוכל (הסכמה 4) שלכם, דני

avaloka

New member
שאלה לכולם

האם הבטחה, כל הבטחה (לדוגמא כמו זו שדני כותב בהודעה) היא לא סתירה של 4 ההסכמות? הרי איך אני יכולה לדעת מה יקרה בעתיד? איך אני יכולה לדעת אם אני אמלא את ההבטחה שלי או לא, הרי הכל יכול לקרות בכל רגע. אז איך אפשר להבטיח משהו, אם מתחייבים להגיד את האמת? אני יכולה להבטיח להשתדל,וגם בזה לא בטוח שאני אצליח לעמוד. כמעט כל יום בחודש האחרון בחיים שלי יכול להיות דוגמא חזקה לזה. אבל בתור דוגמא ספציפית - אח שלי הגיע לארץ לכמה ימים, ובגלל שרציתי לראות אותו עזבתי את החושה שלי בסיני, נתתי חיבוקים לכולם, נפרדתי וסיפרתי שאני נוסעת לירושלים. באופן מפתיע למדי פגשתי אותו בטאבה, כי הוא בא להיות איתי בסיני. יכולנו להתפספס בקלות. עשיתי פרסה וחזרתי איתו לחוף. כשאמרתי שאגיע לאילת או לירושלים באותו יום, לא ממש דייקתי, הא. ביום חמישי הוא נסע לירושלים, היו לו עוד כמה חברים לבקר, ואני רציתי להשאר בסיני עוד יום. הבטחתי לו שבשישי בערב נתראה. למחרת, שוב, ארזתי, עזבתי את החושה, נתתי חיבוקים לכולם, ובאמצע הדרך הסתבר שסגרו את כביש הערבה בגלל סופת חול. הוא טס חזרה בלי נשיקה ממני. (הפעם כן התפספסנו) אני חייבת להביא ווידוי קטן, וזה שדי עלצתי למחשבה שיש לי עוד יום באילת, כי התאהבתי בעיר ואני חושבת לעבור לגור בה. לא ממש רציתי לנסוע אבל אל תספרו לאח שלי. אז זהו, רציתי לשאול אם לדעתכם זה בסדר להבטיח, באופן כללי וניצלתי את המקום לספר לכם קצת על עצמי... באהבה

הבטחה

אני חושב שהבטחה זה משהו חשוב. אם אני מבטיח משהו - זה מחייב אותי לקיים אותו , ואני אעשה כמיטב יכולתי כדי להגשים את ההבטחה הזאת. אמנם אני אמור לעשות כמיטב יכולתי בכל מקרה , אז אז אני יכול לעשות משהו אחר כמיטב יכולתי... נכון שלפעמים יש גורמים חיצוניים לא צפויים שיכולים למנוע אותנו מלמלא את ההבטחה , אבל ככה זה בחיים... ולמרות זאת , אם זה תלוי בי - אני אקיים את ההבטחות שלי , או שלא אבטיח. אגב - אני מאמין שאם אנחנו באמת באמת רוצים לקיים את ההבטחה אז תמיד יש דרך (במקרה שלך - לנסוע יום קודם כדי שבטוח תהיי שם...)

avaloka

New member
למה, לעזאזל, הבטחתי

וואלה, אתה צודק אם אני באמת באמת רוצה לקיים את ההבטחה, זה יקרה. גם אם באמצע זה יראה לי בלתי אפשרי. הרי בעצם מה שבאמת רציתי זה להשאר באילת, למרות המאמצים שלי להגיע לירושלים (הגעתי עד צומת קטורה וחזרתי בגלל הסופה). מהתנסות שלי, גורמים חיצוניים לא צפויים, בדרך כלל באים לשרת את הרצונות האמיתיים ביותר שלנו. חכה, תן לי להגיד את זה עוד פעם אחת בלב, אולי זה ירגיע אותי. - כי אני עכשיו לחוצה מאיזה תפקיד שלקחתי על עצמי, והלחץ גורם לי לכעוס למה אני צריכה להתנדב לעשות כל מיני דברים שדורשים ממני הרבה יותר מדי (כמו לדוגמא להיות בירושלים כמעט כל החודש, למרות שממש מעיק עלי פה). ואני לא ישנה טוב בלילה מרוב לחץ, איך אני אמורה להרים פרוייקט באומנות, כשמה לי ולזה. אבל ברור שיהיה בסדר בסוף. הפרויקט יצא מכובד, וגם אם לא, מה זה באמת באמת משנה, הרי המטרה שלי בחיים היא הרבה מעבר ללעשות יחסי ציבור לחופן* וללא לאכזב חברים. כמה שהייתי באמת רוצה להמנע מזה. (*חופן - מכון ללימודי הוראה בחינוך פתוח וניסויי - יחסי ציבור זה דבר שערכית אני לא מאמינה בו, הרי אנחנו נשלחים בדיוק לאיפה שאנחנו אמורים להיות. אז בואו ללמוד אצלנו, אצלנו הכי מגניב). אני מתחרפנת. ביי

charlila

New member
אמת בכוונה

אם את מקפידה להבטיח רק מה שאת יכולה, אז לא. את יכולה להתחייב על כוונותייך - לא על התוצאות. את יכולה להתכוון לנסוע לאיכטלאן, פוקמאנצ'ו או טאואטיטלאן. לקיחת אחריות על מעשייך פירושו - שאת לוקחת בחשבון,כלומר לוקחת אחריות, גם על האפשרויות הבלתי צפויות. את יודעת שהן תיתכנה, ומסכימה לא להתכחש לבחירתך אם הן תקרינה, אלא להמשיך מאיפה שתהיי.

justbe

New member
הבטחות

הבטחה היא אמצעי להעניק קיום בעולם למה שאתה רוצה שיקרה. אתה מזמין אנשים להזכיר לך להיות מי שאתה רוצה להיות. כשהעולם - במקום לחנך אותך ולאלף אותך להיות מה שאתה לא קורה לך להיות מי שאתה בחרת להיות - באמצעות ההבטחה שלך - מוענק קיום לביטוי העצמי שלי - זה שאני נוכח בעולם הפיזי והאמיתי כמי שאני ולא כמי שרוצים שאהיה. להבטחה כח של קסם - שימוש מעצים בשפה ! אוהב, דני

למעלה