אהלן

deja vu 23

New member
אהלן

אתם לא חושבים שהקטע עם ג'יל והתיקים כבר מוגזם? זה ממש התעללות בעיני הצופה מהצד. לסחוב את התיקים האלה לכל מקום, גם לשירותים.. זה ממש סבל בשביל ג'יל. מה שמצחיק הוא שהיא לא מבינה את התרגיל, היא לא מבינה למה היא צריכה לסחוב את כל התיקים, לא משנה שאיאנלה הסבירה לה כמה פעמים. גם אני לא ממש הבנתי. קשה לאיאנלה לחשוב על תרגיל אחר? זה סתם עצלנות של מאמנת אני חושב.

המונשרי

New member
זה אכן סבל

אבל לא יותר מסיבלן של האחרות. האם נוח יותר להסתובב כל היום על 3 סלסלות על הראש והידיים ( כאשה לא בריאה לאחר הקרנות וכריתת שד ושחלות) או להלך עם משקפים מונעות ראיה + אטמי אזניים / ללבוש שימלה של ילדה קטנה וללכת לשחק בגיל 40 במשחקיה של בני 3 ??? או לדבר רק באמצעות פתקים - וזאת לאחר שהיא שואלת את עצמה 4 שאלות שאם תענה לעצמה בחיוב על ארבעתן רק אז היא רשאית לדבר. כל אחת מתמודדת בדיוק עם הנק' שהכי קשות עבורה. תפקידה של איאנלה - לא להקל על ג'יל את החיים - בדיוק להפך - לא להרפות ממנה עד שתושג המטרה שלשמה באה - אחרת במה הועילו חכמים?

גלינקה2

New member
סבל מול חיזוקים

גם לי נראה היה שזאת גחמה של המאמנות להתעקש על המשא של ג'יל אבל המונשרי צודקת, גם לאחרות קשה. ובהקשר לזה, נדמה לי שטי ג'יי העירה פעם שהיא היתה רוצה קצת חיזוקים, את אליסון שלחו לומר לתינוקת את מה שהיא היתה רוצה שיגידו לה כשהיא היתה קטנה. נראה לי שהדרך של המאמנות קשוחה מדי. אמנם מדי פעם יש חיזוקים וחיבוקים אבל הנטיה הכללית היא דרך קשוחה מדי. נכון שבדרך הקשה אפשר להגיע להישגים, להראות איפה האגו והשקרים מסתירים את היהלום הפנימי. אבל ייתכן שניתן היה להגיע בדרך עדינה יותר, להעניק להן הרגשה טובה. הרי הבעיה היא בעיקר חוסר הפירגון שקיבלו בעבר, העדר אמא או אבא שיגידו לילדה שלא משנה מה היא עושה, היא תמיד אהובה ובדרך שלה ועם האישיות שלה ועם הנתונים שלה היא יכולה להגיע לגדולה, כמו שאיאנלה אומרת. רק במקרים של עודף יהירות וזיוף קשיחות היא הדרך היחידה לטפל באנשים. מה דעתכם?

סבל WHO?

אני חושבת שמטרת התוכנית והמאמנות זה לא לחזק זמנית את האישה המטופלת, אלא לעזור לה לגלות את הכוח הפנימי שלה. אם איאנלה הייתה נכנעת למניפולציות של ג'יל ומסכימה לה לוותר על התרגיל עם התיקים לא היינו מגלים שבמצבים קשים ג'יל בוחרת לראות את עצמה כקורבן, מישהו שנטפלים אליו. בעצמה היא אמרה "אני לא יודעת למה מענישים אותי עם התיקים האלה". הלו, זה לא עונש, זה תרגיל מאוד פשוט - מה הבעיה להבין אותו ולעשות אותו כמו שצריך? אולי זו עוד נקודה שאיאנלה רוצה להראות לג'יל - כשקצת קשה את מתייאשת באמצע! אם התמיכה תבוא מבחוץ ולא באמת מתוך הנשים עצמן - מי יחזיק אותן בחוץ אם לא הן? הבעל? האמא? ומה יקרה כשהם לא יהיו פנויים..? לדעתי גם מאוד ברורים התפקידים בבית: הנשים תומכות, מעודדות, ומעמידות במקום אחת את השניה והתפקיד של המאמנות הוא לאמן. מבחינתי רונדה ואיאנלה עושות עבודה טובה בלאמן את המודעות של הבנות ומדי פעם הן גם מחבקות ו"מגינות" על הנשים בדרך זו או אחרת, אבל צריך לזכור שבסופו של דבר (בועדת הביקורת, למשל) הן הסמכות הקובעת. זה כמו שאמא יכולה להיות חברה של הבת שלה, אבל לא בגיל שצריך לחנך כי אז הבת לא תקבל ממנה מרות. הנשים לא באו לבית הזה כדי לחיות בקומונה של שאנטי, מדיטציה והעצמה נשית, הן באו לעבוד על עצמן בהילוך חמישי. לא רואה את הקשיחות המוגזמת פה, לדעתי זה אפקטיבי וככה צריך. קחו לדוגמא את ג'וזי מהעונה ה.. ראשונה נדמה לי, ששמה על כולן קצוץ ואפילו עזבה את הבית וחזרה, ועד שריין צעקה עליה ורונדה איימה עליה בסילוק היא בכלל לא פתחה את העיניים ולא הזיזה את עצמה. כנ"ל הג'ינג'ית המופרעת והבריונית(שכחתי את שמה). לדעתי זה יקרה גם עם ליסה וזו לא בעיה ספציפית של מישהי כמו עם טס, אלה נשים שפשוט מזלזלות בבית ובמטרה שלו. יום טוב לכולם :)

פיפיטה

New member
גם אני

אתמול ריחמתי על ג'יל עם כל הכובד שלה היא צריכה לסחוב את המטענים כל היום, בקושי היא עולה במדרגות מגיע מתנשפת לחדר מכל הבנות שמקבלות משימות היא ניראת הכי סובלת ותמיד עצובה , אז אולי בגלל זה זה נראה לנו הכי קשה. עם נחזור אחורה לבנות אחרות תמיד בתחילת התוכנית המאמנות קשוחות המשימות קשות ובמשך הזמן הכל נראה יותר קל יותר כייפי (ריקודים,יציאה למועדונים) זנ מזכיר את הצבא בהתחלה המפקדים קשוחים צועקים מענישים ובמשך הזמן משחריים את הרסן . כנראה שזו שיטה שהוכח שהיא פועלת ועוזרת.

המונשרי

New member
או במילים אחרות

שיטת המקל והגזר. יש לי תחושה סובייקטיבית לגמרי ,שהמאמנות גם הן לומדות תוך כדי הטיפול למשל היום מאאד הופתעתי לגלות שכל בנות הבית קיבלו את הציון c בועדה. אני לא רואה שוני בין קבוצה זו לקבוצות קודמות . תמיד יש את הטיפוסים משתפי הפעולה ויש את המתנגדים הטראבל מייקרים. ולגבי היחסים בין הבנות - גם שם מעולם לא שרר גן של שושנים ואידיליה. אז מה קורה פה בעצם?

liz00

New member
גם לי היתה תחושה

שועדת הביקורת הזו היתה קצת מופרכת. אני לא חושבת שהבנות בבית הזה פחות מאוחדות מהבתים האחרים ואני לא מבינה למה המאמנות "מעודדות" אותן להתעמת אחת עם השניה על כל דבר קטן. טבעי שנשים שנמצאות יחד זמן קצר קצת נזהרות ומחפשות את מקומן בקבוצה.

למעלה