אהלן

vinney

Well-known member
למה אתה חושב שהם נפתרו?

היוונים והתורכים עדיין מקפיצים את הצי אחד של השני בכל הזדמנות, ורק בגלל הלחץ האירופאי לא פותחים במלחמה אחד עם השני כל יומיים. שלום, ידידי, לא עושים עם חברים. זה האויב שיש לך, והמשאבים שלך, בניגוד ליוונים או תורכים, מוגבלים מאוד יחסית אליו. גם אנחנו וגם הם נראים כמו זעטוטים בארגז חול יחסית לכל מדינות העולם, וגם אנחנו וגם הם מקבלים את התחמושת והאנרגיות מהעולם החיצון, והשאלה למי יפסיקו לתת ראשון, זה הכל.

Fasz

New member
המושג 'שלום' לא נמצא בלקסיקון של

האויב שלך, ולראיה אינך מסוגל אף להצביע על הסכם שלום אחד שנחתם בין ישות לא ערבית, לערבית, ויושם. גש וראה מצבם של הקופטים ושאר המיעוטים במדינות ערב, קח בחשבון כי האיסלאם אינו מתיר קיומן של ישויות א-מוסלמיות באזורים הנתונים לאדנות מוסלמית, והבן כי דרך מחשבתך אינה רציונלית.

vinney

Well-known member
דרך מחשבתי אינה רציונלית?

אז מה אתה עושה פה? אתה מאזוכיסט? מתאבד?

adiavn

New member
ברצינות?../images/Emo6.gif

אני אוהב לשמוע את הישראלים עם הפתרונות האופרטיביים: "נעשה ככה וככה ונפתור את הבעייה במכה". "יש לגייס מילואים, לחסל כל חמוש ברצועת עזה ובגדה" - צודק, הבה נגייס מילואים, נקריב כמה אלפי אזרחים ישראלים, ותוך שבועיים יקום גל חדש של חמושים ברצועה. הרי ראינו כמה טקטיקת ה"ניקוי" הייתה יעילה בלבנון..... "לאחר מכן, יש לאלץ את המצרים והירדנים" - ואיך בדיוק אתה רוצה לעשות את זה? אמנם יכול להיות שאם תעמוד ותצעק את משנתך ליד הקונסוליה שלהם הם ישברו בסופו של דבר, אבל לא הייתי עוצר את נשמתי. יש לי רעיון עוד יותר טוב - ננצל את כל מאגר הגרעין שלנו ונהפוך את השטח ברדיוס של 1000 ק"מ מסביב לישראל לשממה גרעינית (כן, גם אירופה, מגיע לאנטישמים שלא בוחרים בנו באירוויזיון!). זה יראה להם!

Fasz

New member
נסיונך להגכיח דיעותיי, לא יעזור

אני מציע דרך, שיטה בעזרתה ניתן ללכת ולהכליב מרסיסי ההווה עתיד טוב יותר. זו דרך העונה לתנאי הרציונל הבסיסיים, וכאשר שאר הדרכים מוצו, ניתן ללכת בתלמהּ. אלפי חיילים יהרגו? איזו בדיחה. הרי ברי לכל אם תאטום את רצועת עזה, תשלוט על צירי התנועה בים וביבשה, ותיכנס למען הגשת פעולות ישועה למען אזרחי ישראל אל מול החמאס המתחמש והמתחזק, לא יקום גל חדש של חמושים. לא במידה ותקים סינכרונית קרן בינלאומית אשר תאסוף כספים למען פעולות השיקום לאחר הפעולה, ובהן תתחיל אחרי פירוק תשתיות הטירור והרשות הפלשתינאית. איזו טקטיקת 'ניקוי' הייתה בלבנון? מה אתה יודע על 'טקטיקות ניקוי' צבאיות? כמה שאני אוהב לשמוע ישראלים מקשקשים על דברים שבכל הנוגע להם, אין להם ולו מושג מינימלי. צר לי, אך אתה לא קראת את הספרים שאני קראתי בנושא [אף מההסטוריה סירבת ללמוד], ואני מסופק אם סיימת לימודיך בווסט פוינט, ומרשת המחשבים המקומית שם, אתה כותב לנו. אז במטותא ממך - שמור על תרבות דיון הגיונית ורציונלית. למדינת ישראל אין יכולת להשפיע על מדינות אלה, כדוגמת לחץ בינלאומי, או שיתוף פעולה כלכלי? את הגטו היהודי בוורשה כבר מזמן עזבנו.

adiavn

New member
אם אני רואה בדיעותיך גיחוך, למה לא?

נתחיל ב"איטום רצועת עזה" - הבה נגיע למצב כזה (שמעולם לא התקיים) לפני שנמשיך משם. אחרת הברחת נשק תימשך גם אם לכאורה "תאטום" את הרצועה. עד היום כל נסיון למנוע את ההברחות (גם כשהייתה לנו שליטה מלאה) נכשל. ולאחר שיהרגו מאות/אלפי חמושים בפעולה, גם מתנדבים חדשים לא יחסרו להם. אתה שוגה באשליות שישראל יכולה לכפות על ירדן, מצריים, ועוד גופים לפעול כרצונה. אתה לא הראשון שמציע הצעות כאלה (במיוחד העברת הרצועה למצרים) - אבל עובדה שלא מעוניינים בהן!

mishauli

New member
אכן, הבריטים - אבל כאן, בארץ ישראל

בשנות ה-30, נגד המרד הערבי. לגבי הרמאיות - אין אנו זקוקים להן. די אם נכריז שאנו ממשיכים לדבוק בכל כללי המשפט הבינלאומי (אמנות, הסכמים) - אבל בדיוק כמו שיריבינו עושים זאת. ידוע לי שמומחי המשפט הבינלאומי אינם מחבבים התנייה בהדדיות, אבל גם אינם פוסלים אותה.

vinney

Well-known member
אבל יריבנו זאת לא מדינה ריבונית

את מי בדיוק תתבע בהאג? את אבו מאזן? הוא טוען שהוא לא מסוגל להשליט סדר כי ישראל יורה בשוטרים שלו ולא מאפשרת להם לעבור במחסומים. את משעל ? הוא בכלל בחו"ל. את אסאד? חכה בתור, יש כבר לפנייך. את אחמאדינאג'אד? כנ"ל. על מי בדיוק אתה מטיל אחריות כשאלה נלחם בכנופיות טרור? למה אתה חושב שעראפאת לא הכריז על המדינה כבר לפני עשור? אתה רוצה להדמות כמוהם? להיות באנארכיה מתמדת ולהשליט טרור על כל מי שלא נראה לך? נראה אותך מחזיק מעמד ככה יותר משבוע. מה לעשות, אנחנו לא הם, ולא נרד לרמתם, אתה יכול לעבור את הגבול לעזה ולירות בכל מי שבא לך כאוות נפשך, אבל אל תעשה מכל המדינה ארגון טרור אחד גדול!

mishauli

New member
לא הצעתי לתבוע בהאג, אלא לנהוג לפי

דין בינלאומי, תוך הקפדה על הדדיות. מי שירצה - שיתבע אותנו. הפלסטינים אינם מעוניינים במדינה משלהם, אלא ב"מדינה אחת לשני עמים ושלוש דתות" - זו הסיסמה החדשה. אבל אין זה מעניינינו, בייחוד שבעזה הפלסטינים הם הריבון.

vinney

Well-known member
ויתבעו אותנו, לא בעיה

דין בינלאומי לא מתייחס להדדיות, כמו שום דין אחר. אם מישהו גונב ממך, האם זה אומר שמותר לך לגנוב מכל משפחתו? מישהו גנב לך אוטו, האם אתה רשאי לקחת כל המכוניות בשכונה שלו עכשיו? איזה עקרון הדדיות בראש החולה שלך, תגיד לי? כבר תבעו אותנו פעם אחת, יצאנו בזול, אתה רוצה שנחיה כמו איראן וקוריאה, תחת סנקציות? לנו אין משאבים לצלוח את זה יותר משבוע, מצטער לאכזב אותך.

mishauli

New member
דין בינלאומי בהחלט מכיר בהדדיות,

ואין זה "בראש החולה שלי", בסגנונך הגס הובזוי, אלא לדעת מומחים ומדינאים רבים. אבוי, אתה ממשיך לקלוט את הנאמר כאן בעזרת אשכים, כפי שהודית קודם. לא אבקש יותר שתודיע לי, אם וכאשר תפעיל במקומם את המוח.

vinney

Well-known member
../images/Emo6.gif

נו, תביא בבקשה את המקורות של מומחים ומדינאים (מדינאים כמובן אינם מומחים, ולא הייתי מסתמך על דעתם, אבל ניחא, אני בניגוד אלייך לא בורח).

Fasz

New member
אני מעריך את ההתנהלות הבינלאומית

האיראנית, המשחקת משחק ציני עד לגבול הגרוטסקיות בקודים הבינלאומיים. יש לנהוג בתבונה גם בעת ניהול קשרי חוץ, מדוע את זאת לא השכיל הממסד הישראלי להבין?

vinney

Well-known member
דווקא השכילו לדעתי

ההתנהגות מול לבנון בקיץ שעבר הייתה דוגמת מופת לכך.

Fasz

New member
ההתנהגות המדינית מול לבנון בקיץ

הייתה מגוכחת ולא מקצועית. הראה לי מהלך מדיני אחד נבון של מדינת ישראל, ואתן לך תמונת דיוקן של ציפי לבני.

vinney

Well-known member
לורוצה, היא מכוערת

כמעט כמו התוכי שעומד בראש הכנסת או לימור לבנת חבלה. איך הנשים בפוליטיקה הישראלית כל כך נוראיות??? למה לא יכלו להביא איזו צ'יצ'ולינה או לפחות פנינה רוזנבלום אחת לרפואה? נוראי... מהלך מדיני נבון היה פתיחת המלחמה. זאת הייתה החלטה נכונה, במקום ובזמן הנכון, בוצעה אומנם לא בדרך הכי טובה שבעולם, אבל השיגה את המטרה (לא זאת שפורסמה בתקשורת, אלא זאת שאמוה הייתה להשיג).

Fasz

New member
בזמנו, כאשר אני הייתי בקבע, שרון

אימן את הכוחות עד לשל"ג במשך שנה שלמה, וגם אז לא הצלחנו להימנע מטעויות מטופשות. החלטה ליציאה למלחמה בתוך שעתיים, היא מהלך מדיני נבון לדעתך? לדעתי לא. מה גם שלא לזאת הייתה כוונתי - 'מדיניות' נמדדת במהלכים אשר נעשים אל מול מדינות אחרות, על מנת למקסם את ההישגים. באשר לנשות הכנסת, אין צודק ממך. על אף שאני סבור כי קולט אביטל, על אף היותה אישה עם צ'ארם של טוסטר, הייתה צעירה נאה מאוד בזמנה.

vinney

Well-known member
גם למלחמה הזאת אומנו הכוחות במשך

שנה לפחות, כמו שאמרתי - הביצוע לא היה מזהיר, ויכול היה להיות מזהיר הרבה יותר, אבל אין זה ממעיט מנכונות ההחלטה. ואיך מלחמה זה לא מהלך מול מדינה שכנה? זהו מהלך מול לבנון, ישיר ותקיף, בניגוד לכל המהלכים הקודמים מאז של"ג. רק שאז לא ממש היה שם שלטון מרכזי, הפעם היה, ולכן ההצלחה הייתה גדולה יותר. איך אתה רוצה שיצאו למלחמה? יעשו דיון בכנסת? שלוש קריאות? משאל עם? להיפך, ברגע שנוצר מומנטום, יש לנצל אותו עד תום - וזה נעשה. נכון שלא היה את היתרון של בחירת העיתוי, אבל לעומת זאת היה פה ניצול מצוין של הזדמנות במלואה.

Fasz

New member
דווקא בעיתונים מתלוננים החיילים שהם

לא אומנו במשך שנים, ואם אומנו, אז אומנו למען ביצוע והשלמת פעולות מזעריות אשר לא יצאו לפועל בשל שיקולים פוליטיים של הממשל. אני רוצה שינהגו בחכמה. ניתן היה לבחור את הזמן והמקום לפתוח במלחמה, ואף לא לצאת למלחמה, אלא לחסל את נסראללה בהפגנה ההמונית שלבטח היה מארגן לאחר החטיפה. יש מספיק רעיונות יצירתיים אותם ניתן היה להביא לידי הגשמה, ואין עלינו להשתקע בקבעון מחשבתי.

vinney

Well-known member
בעיתונים כותבים מה שאנשים רוצים

לקרוא. ממתי כל מה שכתוב בעיתון זאת אמת לאמיתה? מלחמה זאת לא תוכנית כבקשתך, ואם תוכניות מגירה שהוכנו לא הוצאו אל הפועל, אלא תוכניות אחרות הוצאו - זה הרי צפוי. אי אפשר לחשוב שאתה יכול לנהל מלחמה חודש, או אפילו יום, מבלי להיות מופתע על ידי האויב שיבלבל את התוכניות, ואי אפשר להתאמן לכל תרחיש. חלק מהתרחישים שהתאמנו אליהם - בוצעו במדויק. חלק לא. חלק לא בוצעו משיקולים מדיניים, חלק לא. חיילים לא התאמנו ? שקר מוחלט. לא התאמנו מספיק? אף פעם לא מספיק, אבל אפשר היה יותר. אבל במה הם היו עסוקים? אתה לא תאהב את זה, אבל תתפלא - באבטחת מחבלים יהודיים ותומכייהם ומזדנביהם הגרים בשטחים לא לנו ושלא צריכים אותם.

למעלה