אהלן

זיו 2008

New member
אהלן ../images/Emo13.gif

לפני כחודש רכשתי מחשב נייד מדגם Lenovo 3000 N100 - הכל סבבה, תודה ששאלתם. עיינתי במאמרי הפורום, ובכל זאת אודה לעצתכם - אני משתמש במחשב הנייד גם בבית, כאשר הוא מחובר לחשמל (ללא UPS) והסוללה מחוברת תמיד. האם יש לכך השלכות על אורך חיי הסוללה? ומאידך - אם חלילה תקרה הפסקת חשמל - המחשב לא יינזק, משום שהסוללה תיכנס לפעולה? תודה רבה, זיו

GuGuSH

New member
זה תלוי באופן השימוש שלך.

תראה, כעיקרון המחשב הוא נייד שמשמש כתחליף שולחני? ז"א, אתה באמת מנייד אותו? משתמש בו ולא עם החשמל? אם התשובה היא לא, אז אתה יכול להוציא את הבטריה לשים אותה בצד. אם אתה כן מנייד אותו (סטונדנט שלוקח את המחשב איתו לאוניברסיטה וכו'..) אז תשאיר אותה. ולא, לא קורה כלום למחשב בהפסקת חשמל.

yanirda

New member
מה?? מה?? מה זה התשובה הלא נכונה בעליל

הזאתי??? אכן OVER טעינה גורמת לקיצור חיי הסוללה... אל תוציא את הסוללה הוצא את החשמל בגמר הטעינה והכנס בזמן הצורך... בעט נפילת חשמל וחזרתו המחשב ניזק(גם אם אתה לא רואה תקלה פיסית מול עיינך,המחשב ניזוק וחייו פוחתים) כל שינוי במתח של החשמל הוא דבר גרוע,בטריה מונעת זאת,היא כמו UPS שומרת מכל פגע... יניר.

i r i t 24

New member
כפי שהבנתי ברגע שיש הפסקת חשמל אז המחשב

ניזק אבל אם אני רוכשת בטריה UPS אז המחשב לא ניזק האם הבנת נכון?? ואם אכן הבנתי נכון מה מחירה של בטריה זו? תודה ולילה טוב

GuGuSH

New member
טוב. טעיתי.. לפחות יש מי שיתקן אותי P:

והתכוונתי לזה שאם נגיד המחשב מחובר לחשמל חודשים שלמים בלי לנתק אותו אז עדיף כבר להוציא את הבטריה, לא? אני חושב שזה מה שקראתי במאמר ההוא על הבטרוית של IBM. אולי זכרוני מטעה אותי. יש מצב.

yanirda

New member
../images/Emo13.gif אז ככה...

כל סוללה שרוכשים עם נייד היא *מתפקדת* כUPS אפשר לרכוש בנפרד מכשיר UPS לצרכים שנרשמו ע"יBAR666XP אבל רק להבהיר את העניין אין סוללה מיוחדת לנייד מבחינת UPS כל סוללה מתפקדת ככה זה חלק מהיתרונות של הניידים... כל שאר המידע כתוב בהודעה של BAR666XP
יניר.

bar666xp

New member
אני מניח שכאת כבר את..

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=1372&a=84266&c=8205&sc=0&ssc=0 כמו שכתוב יש הרבה גורמים שיקבעו/ישנו את אורך חיי הסוללה.. השיקול בגדול הוא כך.. HDD {דיסק קשיח} עלותו היא נגיד באיזור ה300-500ש"ח... סוללה חידוש/החלפה עלות היא +- 1500ש"ח... סבירות לנזק פיזי בHDD מהפסקת חשמל כשאין סוללה גבוה מעוד אם הדיסק עובד ובמיוחד אם הוא בספין/סיבוב מהיר... הסוללה אגב לא נטענת טעינת יתר... מדובר על סוללה כשהיא טעונה ל100% או ל50% ב50% הבלאי נמוך יותר... גם הטענה ופריקה וחוזר חלילה לא מומלץ מהר מעוד תגיע/תעבור את ה300+- מחזורי טעינה שיש לסוללה לתת. קח בחשבון כי לשבוע ממש אין טעם להוציא את הסוללה אבל אם מדובר על חמעל חודש והסוללה במצב אחסנה היא תחזיק כחודשיים יותר מאם נישארה על 100% בזמן שהמחשב מחובר לחשמל... עוד דברים שיש לקחת בחשבון... המידע על הHDD אם יגרם נזק פיזי לדיסק המידע שהיה בו.. כבר נאמר היה!!! גם סוללת הUPS אחרי כשנתיים שלוש יהיה צורך להחליפה... יתרונות עם UPS אפשר לחבר אליו גם את הנתב/מודם DSL ולהישאר מחובר לאינטרנט עם מנתקים את הנייד ממנו ועובדים על הסוללה... אז לסיכום שיקול דעת.

למעלה