אהלן

Top Gun

New member
אהלן../images/Emo110.gif

אני חדש פה בפורום ורציתי לשאול אם מישהו יכול לכתוב לי בקצרה על כל אתרי הצלילה בחוף הים התיכון (בארץ) ולהמליץ איפה הכי כדאי לצלול?

denna

New member
ברוך הבא ../images/Emo45.gif

נחמד שמדי פעם מצטרפים לכאן צוללים חדשים, ומתעניינים בצלילות ים-תיכוניות - ככה יש לנו תירוץ להזכיר את האתר שנכתב ע"י חברי הפורום... אז בשבילך ולכל האחרים שמתעניינים - אתר שבו מרוכזים אתרי צלילה מומלצים על-ידנו בים-תיכון: http://members.iol.co.il/scubadiving/dives/index.htm צלילות מהנות, דנה

ניב ד

New member
אתרי צלילה באיזור המרכז?

בהזדמנות זו אולי יוכל מישהו (פיקסון ?) לפרט גם לגבי אתרי הצלילה הפחות ידועים במרכז ? אני לא מתכוון לזאב הים וכאלה, אלא לאתרים באיזור הרצליה-געש והסביבה. הבנתי שמדוזה מוציאים בסופי שבוע צלילות לאיזור אם הים טוב וחשבתי לנצל את זה. אז קצת סקירה של מה ואיך בבקשה.

Top Gun

New member
אזור המרכז

תודה רבה, אתר מאוד נחמד וממצה של אתרי הצלילה בצפון. אבל מה עם אתרי הצלילה באזור המרכז ודרומה?

קותי

New member
השאלה למה קוראים אתרי צלילה

אם משתמשים במילה אתרים מלשון "תיור" קשה להגיד שבאיזור המרכז יש אתרי צלילה. רוב הקרקעית של איזור המרכז ודרומה היא חולית ולכן אם לא הטביעו שם איזו ספינה (זאב הים באיזור ת"א, סיגארד באיזור אשקלון) אין הרבה מה לראות - לאלה שרגילים לים האדום ודומיו. אבל אם הצולל אינו מפונק וגם איזורים סלעיים עם נקיקים, מעט צמחיה פה ושם ולהקות דגיגים עושים לו את זה ישנם הרבה אתרים באיזור המרכז בים תיכון. בכל מקום שבו יש איזור סלעי תת מימי יש מה לראות. דוגמאות שאני מכיר, ללא צורך בסירה: מול נתניה ישנם ריפים סלעיים נחמדים בעומקים שבין 3 מטר ל- 6 מטר. מול מלון מגדל דניאל בהרצליה (טילוף קצת יותר ארוך) יש סלע בעומקים שבין 5 ל- 10 מטר עם נוף ים תיכוני בהחלט סביר. מול נמל תל אביב בעומקים של 4-7 מטר יש ריף סלעי נחמד. מול נמל יפו. חוף פלמחים הוא חוף סלעי למהדרין וכבר במרחק של 50 מטר מהחוף יש סלעיה נחמדה. ברוב המקומות האלה ישנן שתי בעיות. צוללי דיג - צריך להזהר לא לחטוף חץ בישבן, וסירות דיג שלא תמיד מקפידות על המרחק מהחוף ולא תמיד שמות פס על מצוף עם דגל צוללים (אם אתה טורח לקחת אחד כזה). בילוי נעים.

יושלם עד תחילת "עונת הצלילה" הקרובה

אני מקווה... בהמשך לפירוט שקיבלת מקותי לגבי איזור המרכז, יש כאמור מצבור אתרים מעניין באשקלון. כל החומר יהיה זמין על גבי תקליטור במועדוני ההתאחדות לנוחותך ולשכמותך.

הקרפיון

New member
למה לא זמין ברשת לנוחיות כולם????

לא רק שקשה למצא מועדונים שעובדים עם ההתאחדות, קשה מאוד למצא כאילו עם מחשב. או שמה הכוונה שתקליטורים כנל ימכרו? ואז, לא ברור לי שאני, ואולי אנשים אחרים פה, מעונינים לחלק את הידע שיש לנו.

קותי

New member
התקליטורים זה רעיון טוב

ואם מישהו רוצה לטרוח להכין אותם - שיערב לו. אני מניח שההתאחדות עושה את זה בתקליטור כדי שיעמוד לרשות חבריה ולא לרשות כל אלה שלא משלמים לה דמי חברות - וזה נראה לי סביר. מצד שני, אני מניח שהידע שיש כאן לכולנו ביחד, על אתרי צלילה בים תיכון, עולה בהרבה על הידע שיהיה שם בתקליטור וזה סוד ההצלחה של פורום כזה. העברת ידע חופשי מקורא פורום אחד למשנהו - זה הסוד. אני מציע שכל אחד שמכיר אתרים נוספים בים תיכון, שיכתוב לפורום, וכך אנשים ירצו לשלם דמי חבר בפורום שלנו (
ולמאותגרי חוש ההומור - סתאאאאם ).

אם כן, לא ברור לי לחלוטין

איך ומה בדיוק יעשה במוצר המוגמר, הרי מדובר ככלות הכל ברעיון שלי שהתחלתיו לפני כשנתיים ולוקח (לי) זמן לקבץ ולהשלים את כל החומר הרב הדרוש ושצברתי עד כה בכדי להקיף פרוייקט שכזה. אמרתי מועדוני התאחדות אינסטינקטיבית משום שאת הכשרותי ביצעתי בכאלה. אבל אין לי כמובן שום דבר כנגד כל מועדון צלילה באשר הוא, יהיו קשריו המסחריים/מקצועיים אשר יהיו ובלבד שאני מרגיש שהוא נוח לי ועומד בקריטריונים החשובים לי. לא הבנתי את המהות העומדת מאחרי אי הרצון שלך בעליל בחלוקת מידע לטובת ציבור הצוללים, או שמה ניסית לומר משהו כנגד ההתאחדות... כמובן שכל אתר חדש יצורף לאלו הקיימים כבר, אולי צריך יהיה להעביר את התכולה למקום אחר שיש עליו שליטה טובה יותר, שהרי הפעם האחרונה שהדבר נעשה, היה בימי יואל העליזים. אני חושב שתקליטור כזה המופיע כחלק מערכת חניך בקורס צלילה, יכול לעזור בצעדים הראשונים שבהם השאלות כמעט תמיד זהות והתשובות תלויות במי ששואלים כמובן. ולבסוף, מגיע לך מז"ט, אני קורא. האם זוגתך תחבוש לראשך כתר עשוי מגזר בטעם צימעס...?

למעלה