אהלן! שאלות על מבחן IELTS?

JaneLame

New member
אהלן! שאלות על מבחן IELTS?

אני עושה בקרוב IELTS לצורך שנת השלמות במשפטים באוסטרליה. איך אתם לומדים? שנוררתי מהביטורנט איזשהו ספר עם מבחנים לדוגמה, ואני פותרת. הבעיה זה עם החיבור והדיבור, לך תבדוק אותם לעצמך. את החיבורים נתתי לאימא שהיא מורה באנגלית בתיכון לקרוא, אבל נראה לי שרמת האנגלית שהם מלמדים לבגרות נמוכה משל המבחן הזה. היא מסתכלת לי על החיבור ושואלת מה זה bovine, וגם לא זיהתה את הביטוי due diligence. אני לא סגורה אם כל התיקונים שהיא עושה לי הם באמת טעויות.

הקטע הוא שאני צריכה ציונים בשמיים בשביל המסלול שאני עושה - 8 בשמיעה ובכתיבה, 7.5 בקריאה.

עוד מישהו פה עושה IELTS ב-10 בינואר בת"א במקרה ורוצה ללמוד שבת אחים גם יחד?

גברת בץ

New member
הרמה לא מאוד גבוהה לדעתי

אני למדתי רק ממה יש באתר שלהם. אם יש לך אנגלית טובה אני מאמינה שלא תהיה לך בעיה לעבור את השמונה.

JaneLame

New member
כמה ימי הכנה השקעת בזה?

ואיזה ציון יצא בסוף, אם מותר לשאול?

גברת בץ

New member
לא לגמרי זוכרת

השתדלתי לעבור על רוב החומרים שיש באתר
לא ממש כתבתי חיבורים

היה לי חודש וחצי שבו למדתי בערבים ובסופי שבוע לזה ול-GRE. לא כל הזמן כמובן, והמבחן הזה היה בעדיפות נמוכה יותר. לדעתי יומיים שלושה מלאים יכולים להספיק - לדעתי בעיקר חשוב להכיר פה את מבנה המבחן, אין פה ממש למידה לדעתי.

או גם לא זוכרת את הציו הסופי והוא לא פה איתי, אבל לדעתי הממוצע היה באזור השמונה/שמונה וחצי.

מניסיוני הרמה של האנגלית לא היתה גבוהה כלל

והיה קל יחסית ללמוד למבחן.
אני השקעתי בעיקר בכתיבת החיבור דרך ספרים שרכשתי בחנות ברעננה - אריק כהן - וזה הלך ממש טוב.
אפשרי גם ללמוד טכניקות לקריאה מהירה וממקדת ולמצוא מילות מפתח בטקסטים וכו' - שווה להתייעץ איתם ולקבל את המלצתם.
המבחן היה הרבה פחות קשה ממה שחשבתי והציון שנדרש ממני היה בדיוק כפי שנדרש ממך.
אני לא קלה במבחנים ואם אני מעידה שזה היה קל אז האמיני לי שזה יסתדר.
שיהיה לך בהצלחה,

JaneLame

New member
תודה על הטיפים! הרגעת אותי קצת

אני הורדתי את הספר IELTS 8 של הוצאת קיימברידג' מהאינטרנטים. מעלעול זה נראה אמין, אני מתארת לעצמי שבאריק כהן מוכרים אותם דברים. האם את זוכרת את שם הספר שרכשת?

אני זוכרת במעומעם שגם אני הייתי מסתדרת פעם במבחנים האלה, אבל אני כבר זקנה טרנטע והפעם האחרונה שעשיתי מבחן באנגלית היה בבגרות בגיל 16, לפני 13 שנה פלוס.

כמו כן, שאלה לי לגבי הראיון בע"פ - מה אם את נופלת על נושא משעמם טיכו שאין לך שום דבר לומר עליו? בספר שיש לי היו שאלות לדוגמה על השכנים שלי, למשל. וואלה, לא מכירה אותם. בקושי שלום במעלית. האם מאבדים נקודות אם סוטים קצת מהנושא ומדברים על משהו שקשור רק בעקיפין לשאלה? האם המראיינ/ת היה נחמד/ה?

הנושאים בשיח הינם לרוב בעיניינים ברומו של

עולם כלומר, יכולים להעלות נושא בנוגע לכריתת עצים בעד ונגד או לחילופין מה לדעתך משפיע עלינו כבני אדם האישיות או הבית שממנו אנחנו באים (ההורים).
אני חושבת שדרך הלמידה על כתיבת החיבור הוספתי ללמוד גם על הדרך שבה אני יכולה להציג את הדברים בעל פה.
ובנוגע לשאלותייך - אינני זוכרת באיזה ספר השתמשתי היות וזה היה לפני 8 שנים. הנושא שלי לעומת זאת היה מאד מעניין - מה דעתי על עונש מוות?! בתור ישראלית לא היה פשוט לענות על כך, אני מבטיחה לך, אבל זה נושא מרתק שקל לדבר עליו היות והוא נוגע לכולנו.

דבר נוסף ואחרון, אני זוכרת שרשמתי לפניי מילים מסויימות שיכלו לעזור לי כשרציתי להוסיף טענה זו או אחרת בכדי לאשש את דברי או לחילופין, בכדי להפריכם. את יכולה למצוא את כל אלו בתוך הספר שהורדת מהאינטרנט היות וזה יסייע לך גם בכתיבת החיבור (כפי שציינתי לפני כן).
אל תדאגי, זה באמת לא נורא כמו שזה נראה והבוחנת שלי היתה הודית עם מבטא שהיה לי קושי רב להבינה אבל איכשהו הסתדרנו!

למעלה