אהלן, צריך עזרה!

ItamarAvni

New member
אהלן, צריך עזרה!

קודם אציג את עצמי. אני איתמר, בן 19, חייל, מפקד בגדנ"ע בבסיס גדנ"ע ג'וערה. התקבלתי לפרוייקט בשם "חץ וקשת" שהוא בשיתוף של הצופים והצבא שבו מגיעים נערים מארה"ב ל-5 שבועות בארץ שבהם אני אדריך אותם. בקשתי היא כזו - אני זקוק לרעיון לפעילות היכרות של בערך חצי שעה. הם לא מכירים אחד את השני והם בין ההגילאים 14-18. אשמח לשמוע הצעות, רעיונות, מערכים וכו' אודה לכם מאוד, איתמר.

כדור השאלות ומרוץ סוסים

זה רעיון שלקחתי גם מהגדנ"ע (אויר - יש דבר כזה). אתה צריך ליצור כדור שבנוי מניירות העוטפים אחד את השני. על כל נייר תהיה רשומה שאלה. הם ימסרו בינהם את הכדור ובכל פעם יצטרכו "לקלף" דף אחד, להגיד את שמם, גילם והמקום ממנו באו ולענות על השאלה שבדף. השאלות יכולות להיות: מה הצבע האהוב עליך? מה שם החבר/ה הכי טוב/ה שלך? באיזה עיר בעולם (חוץ מעירך) היית רוצה לגור? באיזה אתר בישראל היית רוצה לבקר? מה מידת הנעלים? ועוד... עד כאן כדור האשלות... מכאן מרוץ הסוסים... לאחר מכן אתה מעמיד אותם בקו ישר ומגדיר להם קו נוסף במרחק מספר מטרים אותו הם יצטרכו לחצות. אתה שואל אותם שאלות מתוך מה שנאמר בכדור השאלות (כמובן, שאלות על האחרים ולא על אותו החניך) או דברים שהם יצטרכו לראות מראש (אסור יהיה להם להסתכל לעבר אותו האדם אחרת הם יפסלו), כמו: מה צבע עיניו של פלוני? מה מצוייר על הכיפה של אלמוני? ועוד. תשובה נכונה הם יהיו זכאים לצעד אחד קדימה. טעות או פסילה והם יצעדו צעד אחורה (אם הם עברו את קו הפתיחה) או יעמדו במקום (אם הם לא עברו את קו הפתיחה). המנצח יזכה להיות החניך תורן ליום הראשון (ככה אני זכיתי להיות חניך תורן ליום אחד באחד הקורסים של גדנ"ע אויר). מה דעתך?

איתמר יקר

מצרפת לך משחקי היכרות שיעזרו לך לבנת פעולת היכרות טובה.
בהצלחה

למעלה