אהלן כנסו [=

Rudebox

New member
אהלן כנסו [=

החלטתי סופית אני מוכן להשקיע בחלומות צלולים מישהו יכול להדריך אותי בבקשה את ההתחלה אחרי הרבה זמן המצב שלי זה כזה -לא זוכר שום חלום -לא עושה בדיקות מציאות -לא חושב בכלל על הנושא הזה! בבקשה מישהו יכול להגיד לי איך להתחיל שלב אחרי שלב ואם אצליח אעשה מדריך מושקע על חלומות צלולים ועל השיטה שבה הצלחתי! (את זה אני יעשה גם בלי קשר לזה :p) תודה רבה, רזיאל * נ.ב -- כולם קוראים לי רז , חלק ברווזיאל ... P:

Bluescale

New member
התחלות

זה דבר קשה אבל מה שצריך להתמקד בו הוא: יומן חלומות +להתאמץ על זכירת חלומות ובדיקות מציאות. לגבי זיכרון הנה מה הכי יעיל לעשות בלילה ובבוקר: א. סוגסטיה – סוגסטיה זהו מונח מפסיכולוגיה האומר, בפשטות, שכנוע עצמי בעזרת אמירה מחזורית. בחלומות וזיכרון של חלומות אנחנו עושים סוגסטיה לפני השינה. שכב ברוגע חמש עד עשר דקות לפני השינה הסופית ואמור לעצמך בראש אמיתות "אני הולך לישון עכשיו ואני הולך לחלום. בבוקר כשאקום אזכור את כל חלומותיי" תחזור על המשפט הזה במהלך העשר דקות האלו ותן לעצמך להיסחף לשלבי השינה. ב. עצירת הזמן – כאשר אתה מתעורר בד"כ אתה קם ומתחיל את היום שלך ישירות. זאת הטעות הכי גדולה שמובילה לאיבוד זיכרון החלומות (כמו שאמרנו מקודם החלומות נרשמים בתחום האפור, כל זיכרון חדש הודף את הזיכרונות בתחום האפור למטה לכיוון התת-מודע. תן לגופך להירגע ותחשוב מהר "על מה חלמתי הלילה?" בלי להזיז אף שריר בינתיים. ג. כתיבת נקודות – לאחר שזרימת המידע מהחלומות מתחילה באופן רציף, פתח את מחברת החלומות שלך ותתחיל לרשום בנקודות בלבד על מה היה החלום. הנקודות הן – איפה הייתי? עם מי הייתי? מה עשיתי? מי הייתי? ואיזה קונפליקטים מרכזיים היו? ככה תעבור לא רק על חלום אחד שחלמת אלא על הרבה יותר חלומות. *אם עדיין אתה לא מצליח לזכור שום דבר תנסה להעלות נושאים אפשריים שחלמת עליהם "אולי חלמתי על כדורגל, אלי חלמתי על העבודה/ביה"ס" וכו'.. ד. שימוש בזיכרון אסוציאטיבי – לאחר סיום כתיבת הנקודות חזור על החלומות שרשמת ורשום קרצת יותר פרטים נוספים לחלומות שאתה נזכר בהם בעזרת השליפה האסוציאטיבית (דרך לשליפה מזיכרון ארוך טווח). זאת השיטה היעילה ביותר לזיכרון של רוב החלומות שלך בלילה. גם אם הנך ממהר בבוקר, רשום רק את הנקודות וכשתחזור, אתה תיזכר בכל-מקרה.

Rudebox

New member
תודה , הבנתי הכל חוץ ממשפט אחד

ד. שימוש בזיכרון אסוציאטיבי – לאחר סיום כתיבת הנקודות חזור על החלומות שרשמת ורשום קרצת יותר פרטים נוספים לחלומות שאתה נזכר בהם בעזרת השליפה האסוציאטיבית (דרך לשליפה מזיכרון ארוך טווח). אתה יכול להסביר לי את זה בבקשה? ותודה רבה

למעלה