אהלן כולם

oferbic

New member
אהלן כולם

נראה לי שהצטרפתי במידה מסויימת למועדון
אחרי 3 שנים עם ש"מ, קניתי בנוסף אופני היבריד שישמשו אותי בעיקר בשביל להגיע לעבודה, אבל גם רכיבות כביש באות בחשבון. האופניים הם פוג'י 27 הילוכים טיאגרה, כידון ישר עם מעבירי טריגר בסיגנון הדאור (לא רשום עליהם דגם), צמיגים 700X28 וחישוקים כפולים. רציתי לשאול כמה שאלות אם אפשר: האם ידיות LX יכולות להתאים למעבירי כביש, או ששם יש יחסי העברה שונים? האם לגובה 170 זרועות קראנק אמורות להיות 175 או פחות? אני אהיה באמירים בסופ"ש הבא, האם יש מסלול מומלץ ושקט מבחינת רכבים באיזור (עד כה לא רכבתי על כבישים בינעירוניים)? תודה, עופר

aabramovich

New member
כמה תשובות

מעביר: היות ויש מספר כבישונים שרוכבים עם קסטת שטח מאחור (עודד בן חיים לדוגמא) היתי מאמין ש קסטה 9 של שימאנו מכל סוג תעבוד עם כל מעביר 9 של שימאנו (וכנראה גם של אחרים). יש שטיחונים (למשל DH) שמשתמשים במעביר אחורי מהכביש (כי הוא קצר) עם מעבירי שטח. אז לשאלתך - לא בדקתי אבל אני מאמין שאין שום בעיה. קראנק: זה תלוי באורך הרגלים. אני בגובה שלך ורוכב על 172.5, למרות שהיום יש אסכולה שגורסת שיותר ארוך יותר טוב, יש סכנה כללית לברכים (כיפוף). אז אם נח לך עם 175 (שזה עדיין נשמע לי סביר אלא אם יש לך רגלים קצרות יחסית) לא יקרה כלום. 170 על אחת כמה (אתה מעבד מעט מעצמת הלחיצה, אבל אני לא בטוח שזה מעניין אותך) לגבי מסלול, אני לא מכיר את האזור ברכיבה מספיק טוב, אז אשאיר את זה למי שמבין

oferbic

New member
אני לא מרגיש בינתיים בעיה

אבל אני קצת דואג לנזק מצטבר. חשבתי שבעיקרון על אופניים במידה קטנה אמור להיות קראנק במידה תואמת. הגיוני לבקש בחנות שיחליפו לי?

alfred

New member
ישנה תאימות מושלמת

שין מערכות כביש להרים בשימנו (במערכות 8-9). אתה יכול להשתמש בכל צירוף שהוא (בהנחה שהקסטה והמעביר שייכים לאותה משפחה, כמובן), והעסק יעבוד. לא מעט הייברידים משווקים עם שיפטר הרים על מעביר וקסטת כביש, ולא מעט אופני תיור משווקים עם שיפטר כביש על מעביר וקסטת הרים.

oferbic

New member
מישהו ניסה לשים מעביר הפוך על אופני כביש?

אני רוצה לשים מעביר הפוך דאור במקום הטיאגרה, כדי שיהיה זהה בפעולתו למעביר באופני השטח שלי. כמו כן, מה היתרון (או חיסרון) של מעבירי כביש על שטח? (מהשוואה בין הטיאגרה ל XT הפוך, לטיאגרה קפיץ יותר קשה, אבל מצד שני ה XT כבר בן 3 שנים ואולי הקפיץ התרכך) תודה

אפשרי בהחלט

שלדון בראון התקין מעביר XT הפוך במקום אולטגרה על אחד מהזוגות שלו, ודיווח שזה עובד מצויין, פרט להורדת הילוכים שאיטית מעט יותר. ההבדל העיקרי בין מעבירי כביש לשטח הוא באורך הכלוב: מעביר כביש קצר יותר, ולכן יכול לקבל פחות הבדלי שיניים בקראנק ובקסטה, וגלג"ש גדול בקסטה עם פחות שיניים (27 לפי האתר של שימאנו). הוא גם בד"כ קל יותר, ולכן עמיד מעט פחות בחבטות.

ItsikH

Member
מסלולים אין טעם לרדת לצ. חנניה וכביש 85, מהמסוכנים בארץ. אמנם בהמשכו כמה כבישים מומלצים, אך פשוט יותר לעלות למירון (בזהירות - כביש נטול שולים) ומשם יש כמה אפשרויות.

oferbic

New member
אשמח לשמוע על עוד אפשרויות כי אני יכול לשנע

אני יכול לשנע את האופניים ברכב. העדיפות הכי גבוהה היא למסלולים בטיחותיים. תודה

ItsikH

Member
המסלולים הטובים ביותר הם באזור כביש הצפון לכל אורכו: במערב, כביש הצפון הישן והחדש (אדמית, שתולה, בירנית, הר אדיר), מזרחית לסאסא כנ"ל (הישן - על הגבול עד אביבים, החדש - דרך נחל דישון לאביבים) וגם רמות נפתלי (כביש 886), גם אצבע הגליל (העליה למנרה) והכי הכי קרוב אליך (והכי הכי בכלל) עמוקה צפונית לצפת. כל חיבור שתעה בין המסלולים האלו יהיה מוצלח. כרגע, לאור המצב הבטחוני, מומלץ להתעדכן קודם ולדעתי לא מומלץ לרכב לבד בכביש הצפון הישן.

למעלה