אהלן... יש לי שאלה

sevelin3

New member
אהלן... יש לי שאלה

לפני די הרבה זמן, בערך 7-8 שנים, התפרסמה כתבה במעריב לילדים על מישהי ברברה דם. הכתבה היתה בגדול על נער שסבל מגמגום וטופל אצלה. אותו הנער סיפר שהגמגום אצלו נרפא כיוון שברברה לימדה אותו להשתמש במערכת העצבים שלו בזמן הדיבור, וכך הוא אינו חושב על הגמגום ולכן מדבר בצורה חופשית, ללא עצירות בדיבור כלל. השאלה שלי היא אם דבר כזה הגיוני. ללמוד להשתמש במערכת העצבים בזמן גמגום וכך לא מגמגמים?

shuky63

New member
ההגדרה שלך לא מדויקת אבל ,כן זה

הגיוני. השיטה הטפולית של ברברה דם אומרת בעצם שרוב הגמגום נובע בעצם מזה שמדברים לא נכון. אדם לא מגמגם,לא מודע למה שאברי ההגוי שלו עושים בזמן הדיבור.מבחינתו זה תהליך אוטומטי לחלוטין שהמוח מפקח עליו. המוח דואג שהשפתיים הלשון השיניים ומיתרי הקול יפעלו בהרמוניה מושלמת ויפיקו את הדיבור.אדם לא מגמגם מודע רק למסר שהוא רוצה להעביר.המוח עושה את כל השאר. אדם מגמגם לעומת זאת פיתח מודעות לתהליך האוטומטי הזה והתרגל לנסות לשלוט בו.למה הוא פיתח את המודעות? על כך חלוקות הדעות.יש כאלו שאומרים שאיזה שהוא פגם נאורולוגי גרם לאיזה חוסר שטף קטן שגרם לאדם המגמגם לפתח את המודעות ויש מומחים שטוענים לסיבה פסיכולוגית.ארוע מלחיץ במיוחד שבו האדם חווה חוסר שטף זמני וזה הפך אותו מודע לתהליך הפקת הדיבור ופיתח את צורת הדיבור הלא נכונה. בכל מקרה המודעות הזאת היא הגורם המרכזי לגמגום כיוון אדם נורמלי לא יכול לשלוט בהפקת הדיבור. אברי ההגוי עושים 15 תנועות בשנייה בממוצע ורק המוח באופן אוטומטי יכול לשלוט בתנועות האלה בצורה תקינה. אז מה שברברה דם מנסה ללמד את המטופלים שלה זה להחזיר את השליטה למוח וכך לדבר שוטף.זה לא פשוט.לא מספיק להגיד למישהו תן למוח לשלוט,כי ההרגל הזה שפתחנו לשלוט בדיבור אצל רוב המגמגמים נמשך הרבה שנים והוא מאד חזק.לכן היא פתחה טכניקה טפולית שמנסה להקנות את שיטת הדיבור הנכונה.זה הרבה עבודה קשה כמו ברוב הטפולים כי כמו שאתם יודעים קשה להפטר מהרגלים ישנים בכל התחומים.אבל אני (שמצדד בשיטה הזאת)טוען שאם כבר להשקיע עבודה קשה,אז עדיף להשקיע אותה בללמוד לדבר כמו אדם לא מגמגם ולא כמו בטכניקות מתחרות ללמוד לדבר כמו אדם מגמגם אבל בשטף. אני מודע שעוד לא הצלחתי להפטר מההרגלים הרעים בכל מצבי הדיבור(באופן חלקי כן)אבל אני לא מתיאש.מאמין שזה עוד יקרה.

sevelin3

New member
אחלה הסבר

יש לך אולי מידע נוסף על ברברה דם? איך ניתן ליצור איתה קשר, מידע על הטיפולים שהיא מעבירה וכו? אני אודה לך מאוד

shuky63

New member
עד כמה שידוע לי היא מטפלת גם

בקבוצות בטפול אינטנסיבי וגם בטפול אישי צורות התקשרות אעביר לך במסר אישי כי אסור לכתוב בפורום

sevelin3

New member
תודה, אבל מעניין אותי

מה אחוז ההצלחה? ובכמה פגישות מדובר? תודה..

הכל טוב ויפה אבל

אני חושב יש הבדל גדול בין טכניקות שונות להשיג את השתף הדיבור>לפי מה שאני שומע הטכניקה של ברברה יותר פסיכולוגי מאשר של הדסה שבו מתרגלים ממש על המיטרי קול.השאלה שלי:למה הרבה מטופלים לא מצליחים בשיטות האלה?אני שומע הרבה מקרים שמגמגים מאוכזבים מזה שבהתחלה הצליחו ואחר כך גרם להם יותר נזק.מה אתם חושבים?

למעלה