אהלן, חדש

TaiKwonDo

New member
אהלן, חדש

שלום, אני חדש. אני אוטוטו בן 16 ואני חשבתי לאחרונה להתגייס למשמר האזרחי, יש לי כמה שאלות אני אשמח אם תענו: 1. אפשר להצטרף למשמר האזרחי מגיל 16? 2. אני מדריך בנוער העובד, האם אני יכול להוציא רישיון לנשק מסוג קראביין וללוות בטיולים? 3. מה הדרישות למתנדב במשמר האזרחי? 4. איך אני מתנדב? תודה!

אפשר להצטרף מגיל 16../images/Emo45.gif

1. יש אפשרות להצטרף למשא"ז מגיל 16 ליחידת הנוער. 2. כל הכבוד על הפעילות בנוער העובד, אבל *אישור* לנשיאת נשק ככלל ניתן מגיל 17 לאחר מעבר של אימון יבש (הדרכה) ומטווח. בתנאים מסויימים ניתן ללות טיולים עם נשק מהמשא"ז (טיול מוכר ע"י משרד החינוך, לא למטרת רווח, אישורים תקפים עד גיל מסויים שיהיה גם מאבטח בוגר). 3. הדרישות בכלליות הן: עבר פלילי ונפשי תקין, בריאות סבירה, גיל 16+ (למחוייבות אישית ניתן להתנדב לפני גיל 16 במסגרת ביה"ס). 4. כדי להתחיל להתנדב, גש לנקודת המשא"ז הקרובה למקום מגוריך. אם אתה לא יודע איפה היא נמצאת, גש לתחנת המשטרה הקרובה (גם טלפונית) ושם יסבירו לך איפה בסיס המשא"ז הקרוב אליך. אם אתה מאזור רעננה - המשא"ז נמצא ברח' אחוזה 67 פינת קזן. טל' 09-7432322/09-7432432. כשתגיע, תידרש למלא טופס 6012: פרטים אישיים + הצהרה על רישום פלילי + נפשי + רפואי וויתור סודיות לבדיקת הדברים. לאחר מכן תוזמן לפגישת הכרות, הנקראת גם "השבעה" בה יוסבר לך על המשא"ז ועל חובותיך וזכויותיך. לאחר מכן אם הכל יתנהל כשורה תתחיל לפעול. בהצלחה

תוספת קטנה

למרות שאתה עדיין לא בן 16, תוכל כבר להגיש את הטפסים. עד שתחזור התשובה מהטפסים יקח קצת זמן.

שלום30

New member
ברוך הבא לפורום

והתשובות לשאלותיך כמו שענה לך ראובן. פרטים נוספים והרחבה לשאלותיך תוכל למצוא בפינת המאמרים של הפורום וגם כאן

למעלה