אהלן חדשה פה

אהלן חדשה פה ../images/Emo13.gif

יום ראשון אני מתחילה לעבוד באולם אירועים בתור מלצרית.. ממ למישהו יש טיפים איך להתחיל את העבודה על רגל ימין? עבדתי שם יום אחד ללא תשלום..כי המנהל עבודה שם אמר לי שבגלל שאני לא מנוסה במלצרות שעדיף לו כבר לקחת מלצריות מנוסות ולשלם להם כסף..כי הוא לא יודע איך אני אעבוד ואם אני לא מנוסה אולי אני לא אתאים לו ?אז הוא שאל אם זה בסדר מבחינתי שיומיים יהיו על חשבוני..הסכמתי..עבדתי יום אחד זה היה יום שני שעבר .. והוא קיבל אותי לעבודה אבל עוד לא יצא לי לעבוד שם שוב מאז יום ראשון אני הולכת..אז הוא אם כבר קיבל אותי לא נראה לי שאני חייבת לתת לו את היום השני על חשבוני נכון? הרי הוא כבר קיבל אותי לעבודה.. ועוד משהו..נסיעות הוא אמר לי שהוא לא משלם..הלוך אני באה על חשבוני וחזור יש הסעה..אז..לא יודעת אני צריכה לדרוש החזר גם על הפעם אחת שאני באה באוטובוס לעבודה? כי בכל זאת זה כסף מצטבר כל נסיעות האלה.. משמרת משלמים 90 ש"ח וטיפים..ככה זה נהוג במקומות כאלה? לא יודעת כי אני חדשה בתחום.. ועוד משהו אל תצחקו עליי ..אני לא מצליחה להחזיק את המגש ביד אחת..פשוט זה דיי כבד לי..מישהי אמרה לי להחזיק אותו באמצע ולשים על הכתף..עדיין אין לזה שיווי משקל ואני מפחדת שייפול לי..למישהו יש טיפים על זה? כי אני מצליחה להחזיק את המגש הגדול רגיל אבל ביד אחת לא הולך לי.. אודה לכם על תשובותיכם

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

את מוזמנת להיכנס למאמרים - תוכלי למצוא שם מלבד סיפורים נוגעים ל
מחייהם של מלצרים (אל תדאגי, זה לא תמיד כזה נורא...) מדריך להחזקת המגש. רוב המלצרים נתקלים בקשיים בהתחלה וזה בעיקר עניין של אימון ופיתוח השרירים - אני בהתלמדויות הראשונות שלי הייתי בטוחה שזה נדון לכישלון ושבחיים אני לא אצליח להחזיק את המגש כמו שצריך, ונוכחתי שזה לא ככה. לגבי המשמרת הנוספת - אני מציעה שתבררי את העניין עם המנהל כדי שלא יהיו לך הפתעות. כמה זמן כל משמרת? 90 ש"ח זה בסיס נחמד השאלה לכמה שעות, ואם במקרה שלא יתנו לך טיפים אם זה עדיין יוצר לך מינימום לשעה. לגבי הנסיעות - כדאי שתשאלי את החברים לעבודה מה הם עושים. כעיקרון אמורים לשלם לך נסיעות, אבל לא בכל מקום עושים את זה. לפחות הוא דואג לכם להסעה חזור - במסעדות ברוב המקרים העובדים צריכים לדאוג לעצמם גם להלוך וגם לחזור באמצע הלילה. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה ותדווחי לנו איך הולך!

זה יוצא 15 לשעה

שזה פחות מהמינימום. קחי בחשבון שלא תמיד יהיו טיפים (באולמי אירועים הרבה לא משאירים טיפים ממה שאני יודעת, כי לדעת רבים זה תפקידם של בעלי השמחה). כדאי לך לשאול את העובדים האחרים איך זה בדרך כלל, הם יוכלו להעיד הכי טוב על אופי העבודה ואם מבחינה כלכלית היא משתלמת.

זה מה שמשלמים ברוב האולמות אירועים

ששמעתי..90-100 שקל עכשיו אני מתגייסת באפריל וצריכה כל סוג של עבודה..נראה אם הטיפים ישתלמו

get well

New member
לא נכון../images/Emo128.gif

הבן אדם עובד עלייך כי כנראה הוא קלט שאת לא מהתחום חמודה באולמי ארועים משלמים בין 200 ל250 ש"ח לארוע (ללא הטיפים) ו90 ש"ח זה ביזיון!!!! אל תסכימי לזה. לא חסר חברות קייטרינג שצריכות עובדים יש מלא מודעות לזה. זאת עבודה פיזית מאוד קשה ובטח שלא שווה 15 ש"ח לשעה (שזה פחות ממינימום ועבירה על החוק בכלל)

מעטים האולמות אירועים שביררתי בהם

שמשלמים כמו שאמרת בין 200 ל250 ש"ח בכולם זה 90-100 שקל.. זה ברוב המקומות שביררתי.

גם אם זה נכון

זה עדיין לא סותר את העובדה שמדובר בפחות משכר מינימום וזה לא חוקי, ויש לי תחושה שבמידה ולא משאירים לך טיפים, אף אחד לא משלים לך למינימום - אני צודקת? זה למה תמיד העדפתי למלצר במסעדות ולא באולמי אירועים. בהרבה מקרים מדובר בעבודה קשה יחסית ובשכר נמוך, ובניגוד למסעדות לעיתים קרובות אין טיפים מהשולחנות. תעשי את השיקולים שלך, אבל אם יש לך אפשרות לעבוד במקום אחר בשכר מינימום לפחות או יותר, כולל נסיעות והטבות סוציאליות (שאני לא יודעת אם נותנים לך באולם, אבל אם משלמים לך פחות ממינימום אז סביר להניח שלא), אני ממליצה לך ללכת על זה.

תברחי משם!

הבוס שלך מצטייר לי כאדם חמדן ונצלן. הוא קלט אותך שאין לך נסיון בתחום אז הוא מרויח על הגב שלך. 15 שח זו פשוט גניבה! ועוד הוא לא משלם לך נסיעות!? תעזבי את המקום, לכי לשם עם אחד ההורים ותבקשי תשלום על אותו יום שעבדת. אל תתני שינצלו אותך, גם אם את לחוצה על הכסף. מנסיון שלי, בוסים שעושים בעיות כאלה על ההתחלה יעשו לך גם בעיות בסוף החודש עם המשכורת.

כום מרויחיםשם ככה..ובכל האולמות

אירועים מרויחים 90 שקל לאירוע..זה לא שזה יוצא דופן..וזה אולם מוכר והכל הוא לא יעשה לי בעיות..מחר אני אדבר איתו..

אז בכל המקומות מנצלים עובדים

אז בואי נשתף עם זה פעולה, למה לא!? "אולם מוכר" - איזה שטויות. אני עבדתי ברשת מסעדות מובילה וגם שם עשו לי בעיות עם השכר. פשוט אל תעבדי שם.

../images/Emo45.gif

כשהייתי בתיכון, חברה לקחה אותי לעבוד איתה באולם אירועים וברחתי משם אחרי ההתלמדות. מעבר לשכר הלא חוקי, הם לא מקפידים על כלום - זה לא רק שלא משלמים נסיעות, זה שאין תנאים סוציאליים בכלל, ובמקרה חלילה של מי שנפצע בזמן משמרת אין לזה כיסוי(אם כי מקרה כזה יגרום להסבכות בעיקר של בעלי האולם). אני הייתי כמעט בת 16, שבמקומות אחרים לא קיבלו אותי לעבודה בטענה שהחוק אוסר על העסקת בני פחות מ-16 אחרי 7 בערב (ובדקתי את זה אז ובאמת זה היה החוק). באותו אולם היו בנות 13 ו-14 שעבדו ואף אחד אפילו לא שאל אותן בנות כמה הן. העצה שלי - לחפש מקום עבודה אחר, פאסט פוד, חנות, מסעדה או אולם עם מעסיקים הוגנים אם יש כאלו. פשוט חבל שלא תקבלי את מה שמגיע לך. יש בקישורים קטגוריית "דע את זכויותיך", ותוכלי לקרוא באתרים למה זכאי כל עובד - בין אם מדובר במלצר או עו"ד, לכולם זכויות שוות ובמקרה של צעירים זה אפילו יותר משמעותי.

ויקירתי

אנחנו סך הכל רוצים בטובתך. רובינו כאן צעירים שעבדו ועובדים בעבודות זמניות ויודעים עד כמה קל להתפתות לעבודה במקום נצלני, ועד כמה זה יכול להיות מסוכן לפעמים מעבר לכך שזה דופק רק את מי שעובד שם. אז אני מקווה שאת מבינה שהמטרה שלנו היא רק לעזור לך לעמוד על זכויותיך. על מקומות כמו אותו אולם צריך לדווח - לא ללכת לעבוד שם.

Mip Mip

New member
לא נכון!! מנצלים אותך- תיכנסי!

עבדתי חודש בקייטרינג. המשכורת למשמרת עמדה על 200 ש"ח. ביום התלמדות שילמו 150. לא היו משלמים על הסעות, אבל היו דואגים שלכולם יש איך להגיע. שלא לדבר על זה שאני ממליצה לך בחום לחפש עבודה אחרת במקביל כמלצרית במסעדה או משהו כזה. עבודה בקייטרינג היא קשה מאוד ולא משתלמת ומתייחסים למלצרים כמו אל כלבים. גם הטיפים מאוד מצומצמים שם, בעוד במסעדות את יכולה להגדיל את המשכורת משמעותית. לא ממליצה לך להשאר שם לאורך זמן. מקווה שלא ביעסתי אותך, אבל כואב לשמוע דברים כאלה.

שלום לך..

עבדתי ב"אולמי פאר דוד" שלושה ימים.. התלמדות.. על חשבוני.. הייתי צריכה לקנות לעצמי חולצות לבנות בשביל לעבוד שם.. בלי הסעות.. מ-5 אחה"צ ויצא עד.. 1-2 לפנות בוקר.. ולפי מה שהבנתי הוא שילם 60עד 90 ש"ח.. תלוי איפה עובדים.. בפנים או בחוץ.. בסוף היום השלישי ברחתי משם כפי יכולתי.. הרב מלצרים היה חרא, המצלצריות והמלצרים.. ובכלל הטיפים לא היו משהו... ועוד בגלל העבודה המעפנה ההיא.. הייתי מגיעה לעבודה האחרת חציי מתה.. כמעט נרדמתי שמה.. לא יכולתי להיות במלצרות של אולם אירועים.. מנצלים אנשים.. ידיד שלי שבא איתי.. היה אותם הימים כמוני, והוא הלך להסתדרות.. והיו כל מיני סיפרים ובסוף החזירו לו כסף גם על התלמדות.. מסתבר שעליהם גם אמורים לשלם!! אבל.. יומיים זה בסדר.. והשעות יותר נורמליות.. אצלך.. בהצלחה..

למעלה