אהלן חברים

Young MC

New member
אהלן חברים

השבוע אימצתי חתולת רחוב, לפי הווטרינרית היא בערך בת חודשיים וחצי... ויש לי כמה שאלות שאני מקווה שתוכלו לענות לי. הקטנה לא מוכנה לצאת מהחדר שלי. היא יצאה כמה פעמים אבל אף פעם לא לבד... בכלל היא מפחדת לצאת מהחדר, אפילו אם הצעצוע שלה עף מחוץ לחדר היא לא תצא לקחת אותו. בנתיים האוכל והארגז חול אצלי בחדר, אבל זה לא ממש נוח ואני רוצה שהיא תתרגל להסתובב בבית כדי להגיע לאוכל ולחול. היא גם לא תכנס לארגז חול כשיש עליו מכסה. היא פשוט תתאפק עד שאני אוריד את המכסה או עד שיצא לה, ויצא לה כבר פעם אחת על המיטה. הכנסתי אותה כמה פעמים לארגז כשהמכסה עליו אבל היא רק נלחצת ובורחת החוצה. דבר אחרון, לגבי האכלה, אני שם לה כמות של אוכל שתספיק לה לכל היום... זה נשמע בסדר? אני לא רוצה שהיא תסבול מהשמנת יתר... תודה רבה.

גן חיות

New member
עצות

לגבי החדר , היא כנראה עוד לא מרגישה ביטחון . זה עדיין חדש לה. סבלנות. אולי גם משהו מאד טעים מחוץ לחדר, אבל העיקר , סבלנות. לגבי הארגז: יש חתולים שממש לא אוהבים ארגז סגור ויש חתולים שדווקא כן. כנראה שהיא לא אוהבת.

lol65

New member
היי

קודם כל, מזל טוב על האימוץ וכל הכבוד! לגביי שאלותייך, תהיה רגוע. יקח לה קצת זמן לבטוח בך ולהכיר את הסביבה, בסוף היא תתרגל ותתחיל לצאת מחוץ לחדר, אל תדאג. היא הגיעה אלייך לא מזמן, הסביבה לא מוכרת לה, ואני בטוחה שתוך כמה ימים\שבועות היא תתחיל להסתובב בבית. אולי כדאי לך לנסות ולהוציא את ארגז החול שלה והאוכל מהחדר שלך, וככה גם תהיה לה סיבה לצאת מהחדר. אם היא ממש תהיה רעבה או תרצה פיפי, היא תצא. מקסימום, אם תראה שזה לא הולך, נחפש דרכים אחרות. למה חייב להיות מכסה על ארגז החול? אם זה בגלל הריח, אז יש הרבה סוגי חול שאיתם לא מרגישים את הריח, ואם מתפזר קצת חול, לא נורא להעביר שם מטאטא פעם ביום מסביב לארגז. יש חתולים שלא אוהבים להכנס לארגז שיש עליו מכסה. בעניין האוכל, אני כן שמה לחתולים שלי אוכל לכל היום, והם אוכלים אותו במשך היום. חתולים לא אוכלים יותר ממה שהם צריכים. תהנה מהתוספת החדשה

belli80

New member
קודם כל - מזל טוב!

כן יירבו
לגבי ההתנהגות שלה - חתולים הם חיה מאוד מאוד טריטוריאלית. קשה מאוד להעביר חתול ממקום למקום ולסגל אותם למקום החדש, לריחות החדשים, לרעשים החדשים, ולוקח להם זמן להרגיש בטוחים. כל זה בצירוף עם הגיל המאוד צעיר שלה- ואתה מקבל התנהגות נורמלית לחלוטין. על אחת כמה וכמה כשלוקחים בחשבון שהיא הגיעה רק השבוע... אני אומרת- תן לה זמן. תן לה את החופש לחקור את סביבותיה ונסה לא לשנות כלום בזמן הזה, מבחינת ריחות או סידור של החלל. לאט לאט היא תתחיל להרגיש יותר בטוחה ואז תגלה שבעצם - אין שום מקום שאפשר לחסום בפני חתול עם כח רצון... לגבי השירותים - ייתכן מאוד שהיא פשוט לא אוהבת את הרעיון. אם עד עכשיו היא היתה רגילה לעשות צרכים במקום פתוח ומאוורר- יכול להיות שהיא פשוט לא מתה על זה. גם פה- תן לה זמן, פתח בינתיים את הדלת של התא, (אפשר להדביק אותה אל הגג עם מסקינגטייפ) ותן לה להתרגל לארגז הסגור, אבל עם יכולת איוורור. (אגב, מאוד יכול להיות שפיזית היא קטנה מידי ואין לה מספיק כוח לדחוף את הדלת של התא...
) ולגבי המזון - בשנה הראשונה מאוד מומלץ לא להגביל לא את הכמות ולא את האיכות. לא עושים "דיאטה" לגור, ולא משנה אם נראה שהוא טיפה עגלגל.. יש מזונות מצויינים שמתאימים לגורים קטנטנים וגם לקצת יותר גדולים, אתה יכול בכיף להתיעץ איתנו או לקרוא קצת בהיסטוריה של הפורום.. הכי חשוב - שיהיה בכיף! אנחנו תמיד פה, תבלו!

למעלה