אהלן חברים

מנטיס

New member
אהלן חברים../images/Emo140.gif

בוקר טוב חברים. בשלושה הימים האחרונים הייתי מושבת עקב מכאובי גב איומים( תתרחקו ממזגנים,הם יכולים להיות גם אוייב לא רק ידיד, עכשיו מרגיש יותר טוב חזרנו לתלם). בפורום הזה נוגעים די הרבה בנקודה של הסביבה כמראה שלנו ,ושהאנשים הסובבים אותנו משקפים איך שאנו מתנהגים ומרגישים. אני מסכים עם זה אני רק לא מבין עד איזה גבול, כלומר שכל התנהגות או תגובה כזו או אחרת של האנשים הסובבים אותנו זה ישר תוצר שלנו ושל הרגשתנו?. למשל יש לי חברה זמן מה והכול אחלה מלבד שזיהיתי אצלה קטע של קרירות ו"ראש קטן" שלאט אט מתגבש לי כחלק מהאופי שלה והיא כזו ובחירה שלי אם לחיות עם זה או לא. האם התנהגותה נובעת ממני?, האם כל צד "שלא מוצא חן בעיני" באדם אחר ישר קשור אליי ישירות?, לא ייתכן שהאדם פשוט כמו שהוא מבלי מעורבות שלי? חוו דעתכם בבקשה.
יום של אור ואהבה לכם יקיריי.
.

איל באש

New member
אורן על מראות ../images/Emo23.gif../images/Emo140.gif

תראה בעצם הכל זה איך שאנו מפרשים. זאת אומרת שבעצם כל תכונה של הזולת יכולה להתפרש במליון צורות ,כמו גם על ידי מליון אנשים שונים, כל אחד יהיה צודק במאת האחוזים מנקודת ההסתכלות שלו. שאתה אומר "זיהיתי אצלה קטע של קרירות וראש קטן"... אתה בעצם שופט !!! זאת אומרת שאתה קודם כל לא מקבל אותה כמו שהיא, קרי לא מקבל את עצמך. ואתה מנסה לשנות אותה שתהיה כמו שאתה רוצה, קרי מנסה לשנות את עצמך. וזה מעייף ומתסכל כי זה מביא אותך להיות עוד יותר לא מרוצה על שלא הצלחת. יכול להיות שמישהו אחר היה מפרש את "הקרירות והראש הקטן" כהתנהגות נמנעת. או כזרימה ושקט נפשי. זאת אומרת שהחברה שלך נמנעת מלהתערב ולא לוקחת אחריות בדרך זו. זה קורה להמון אנשים, וודאי גם לך זה מוכר . הרי "אם נהיה ראש גדול ונהיה אכפתיים כלפי הסביבה, יבואו אלינו בדרישות וציפיות, נהיה חייבים לקחת אחריות , וזה מפחיד, וזה מסוכן, כי יכולים להאשים אותנו". (שם לב לגרשיים כסמל לאמונות מקובלות) או שהחברה שלך פשוט דואגת לעצמה ולשלוות הנפש שלה. יכול מאוד להיות ש"הקרירות" שלה נוגעת אצלך בנקודה רגישה, וזה מעורר אותך, ומעורר בך התנגדות. כי בעבר שהיית ראש קטן , קריר ולא אכפתי נפגעת, והסקת מסקנה שזה אסור, זה מסוכן, זה יכול להוביל להרס עצמי. בעבר שהיית "קריר וראש קטן" בעצם דאגת לעצמך וטיפחת את עצמך בחברה בה זה היה אסור, ובא על חשבון הזולת, כי אולי לא ידעת את האיזון. לגבי המראה שבדבר, אתה מבין מן הסתם שעצם איך שהחברה שלך מתנהגת , (וזה לא קשור אלייך ישירות כי היא ככה, וזה בסדר) מראה לך איך אתה לא רוצה ולא אוהב להתנהג, מראה לך איך אתה מפחד להיות! כי מה יהיה אם תהיה אתה "ראש קטן"? (שם לב לגרשיים) מה יגידו עלייך דברים רעים? לא יאהבו אותך? מה יהיה אם תהיה אתה "קריר" /"פחות אכפתי"? (שם לב לגרשיים) מה תהיה יותר מרוכז בעצמך, תדאג יותר לעצמך, תפנק יותר את עצמך, תקשיב יותר לעצמך, תפסיק לדאוג לכל העולם ולשכוח לדאוג לעצמך? הרי אתה מבין שאתה כועס על חברה שלך שהיא מעיזה לעשות מה שאתה מפחד לעשות , וטוב לה. שאתה מבין את זה אז אתה יכול קודם כל לצחוק. ואחר כך אתה יכול לשנות את זה. אני ממליץ לך ללמוד ממנה קצת. הרי היא זורמת במקום בו אתה מפחד לזרום. היא מאוזנת ביחסי פנים וחוץ ואתה חושש שלא. לך על זה אתה מסוגל, הורד את השפיטה, ראה את המראה. בהצלחה.

kukes10

New member
../images/Emo140.gifהי אורן,מנטיס

יש מילה אחת שנקראת אהבה אם יש אהבה,יש הבנה והחשוב לוותר למען האהבה והרצון לחיות אחד עם השני רק אתה ורק אתה, יכול לתת את התשובה האמיתית לעצמך ולא אף אחד אחר, שב עם עצמך ותשאל את עצמך האם אני מוכן לחיות איתה, להיות גמיש איתה, להבין אותה ולקבל אותה כפי שהיא???, יתכן שיש לה צד שאתה לא אוהב אצלה אבל יש בה גם צדדים חיובים שמגמדים את הצד שאתה לא אוהב, וגם היא אני מאמינה לא כל דבר אוהבת אצלך ככה זה אורן אין אדם מושלם, אל תשכח שאתם באים משני עולמות שונים משני הורים שונים, סביבה שונה ומנטליות שונה כל אחד סוחב איתו משקע מהעבר, והרבה תיסכולים לכן התרופה והריפוי הטוב ביותר לשניכם זה שני דברים זמן, ודיבורים רק הזמן יתן לך תשובה לגלות אם אתם מתאימים ואם תדברו אחד עם השני תגלו מה מפריע לכל אחד אצל השני ורק כך תגיע למסקנה אם כן או לאו לו הייתה מדבר איתה לא הייתה צריך את עזרתינו. אני מאמינה שתוכלו יותר להבין אם תדברו ותוציאו את כל מה שמעיק עליך ועליה ורק מתוך אכפתיות, התייחסות, אמון הדדי ורצון לחיות ביחד תגלו אחד את השני וגם לא תהיו מרוחקים אחד מהשני יכול להיות שחברה שלך עברה תראומה, או היתה לה אכזבה בחיים והיא עדיין לא מספיק גלויה לספר לך ולכן היא לא מוכנה לתת מעצמה, תחשוב על זה רק אתה אורן תוכל להחזיר לה את הביטחון העצמי שמתבטא בקרירות ו"ראש קטן", רק אתה תוכל להחזיר לה את שמחת החיים שגזלו ממנה. ותחשוב על זה..... דרך אגב לא ציינת כמה זמן אתם חברים? בברכה
קוקיס10

מנטיס

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

Rinor

New member
דברו, ישבו זאת, והיו עצמכם...

מנטיס היקר... אני מקווה שאתה מרגיש טוב יותר, דע שאתה מרגיש טוב וכך יהיה כיוון שדע שאנו יוצרים לעצמינו את המציאות. אני אנסה לתת לך עצה שבעצם תהיה שילוב של הדברים שנאמרו קודם לכן. אם יש ביניכם מצב לא בריא, לא שלם, שבו, דברו על זה, שעל צד יגיד את אשר על ליבו, ואני מדגיש, אמרו את האמת ומה שהלב אומר ולא הראש, אל תנסו לתכמן את המצב, אם אתם לא אוהבים, אז אולי לא נועדתם להיות יחדיו, הכל אפשרי, אך דברו ביניכם ואל תסתירו, דברו מאהבה ומאמת. דבר נוסף, אל תנסו לשנות את גישת האחר, אם יש משהו שמפריע, דברו על זה והביעו, אך אל תנסו לשנות שאת השני, היו אתם, היו עצמכם, היו אמיתיים...אל תלבשו מסיכות. האמת מגיעה מהלב, לא מהראש... אהבה ואור זילברמן ניר...

למעלה