אהלן חבר'ה :)

Linda cf

New member
אהלן חבר'ה :)

אז ככה : אני מאמינה מאוד גדולה בישוע, לאחרונה התקרבתי אליו בצורה שאי אפשר לתאר. מגיל קטן ההורים שלי דאגו לקשט את הבית שלנו בסגנון של כנסייה ופשוט חונכתי לאהוב את ישוע, לאהוב את הנצרות. הבעיה היא שלאחרונה התחלתי להרהר .. אני הולכת בכנסיות לחגים , אני מתפללת כל לילה , אבל אני לא יודעת כל כך הרבה על הנצרות, אשמח אם תענו לי על כמה שאלות: 1. עיד אל שעניני , מה הוא מסמל בדיוק? למה חוגגים אותו ? 2. אל עיד אל קביר (פסחא) , אותו הדבר - למה אנחנו חוגגים אותו ? 3. ידוע שישוע נולד ב25.12 , אבל זו לא עובדה שהוא נולד בתאריך הזה נכון ? 4. יש ערוץ מסויים בשם ISHTAR או משהו כזה, מראים בו אנשים נוצריים שמאמינים בישוע, זה ממש מדהים. רציתי לדעת, באיזה מדינה מדובר? מה השפה שאותה הם מדברים ? 5. סבתא שלי הייתי צמה 40 בתקופת ג'ונז אל מסיח. אני לעומדת זאת, אוכלת רגיל בימים האלה, וצמה רק ביום שישי. ביום ההלוויה של ישוע. אני לא מתקרבת לביצים, חלב, בשר. האם זה גם בסדר ? האם יש עוד מאכלים שאסור לאכול ביום כזה ? 6. לפעמים בזמן כשאני מדברת עם ישוע, אני מרגישה צורך לבכות מרוב התרגשות. אני מרגישה שהוא נמצא בתוכי, מקשיב לכל מילה, שומר עליי. היום בתחנת ISHTAR ראיתי שהאנשים שהתפללו למענו, בכו בו זמנית. זה ממש ריגש. זה גם קורה לכם ? סתם שואלת מתוך סקרנות ..
7. מה אתם עושים כשאתם נתקלים באנשים חוצפניים שמנסים להמעיט בערכו של ישוע ? חברה טוב שלי עומדת להתחתן עם נוצרי, שדואג להעביר בדיחות על הנוצרים, על הכמרים, ועל ישוע. בא לי לתקוף אותו לפעמים כי זה ממש פוגע !! נתקלתם פעם במקרה כזה ? איך אפשר לשמור על הסבלנות ולא לתקוף אנשים כאלה כשהם מדברים על הדבר שהכי חשוב לי בעולם? תודה !!:)

Linda cf

New member
8. עוד שאלה ששכחתי

מה יחס הנצרות כלפי אנשים שמשנים את דתם ועוזבים את הנצרות ? האם בברית החדשה הנושא הזה מוזכר ? האם אנשים שמתחתנים עם מוסלמי או יהודי למשל, נחשבים לחוטאים ע"פ הנצרות ?

salt of earth

New member
אהלין לינדה וחג שמח ../images/Emo141.gif

וחג שמח. אני אענה לך בקצרה 1. עיד אל שעניני , מה הוא מסמל בדיוק? למה חוגגים אותו ? בעיד אל שעניני ישוע נכנס לירושלים רכוב על חמור ותושבי ירושלים קיבלו אותו עם עלי نخيل وزيتون וקראו: "هوشعنا في الاعالي، مبارك الأتي بأسم الرب" אפשר לראות במסע הזה כטקס הכתרה של המשיח וכפתיח למסע הייסורים אשר יעבור בשבוע אחרי שיסתיים במותו ביום שישי, והוא ניצח את המוות וקם לתחייה ביום ראשון וכך הוא השלים את המשימה לשמה הוא הגיע כדי לגאול את האנשים لخلاص الانسانية واعطاءنا الحياة الابدية. לכן אנו מציינים זאת כאשר נושאים עלי דקל וזיתים ושרים את הפסוק. נ.ב- בלינק הזה פירסמנו מידע על השעאנין והקטע מהאינג'יל. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=96335310 2. אל עיד אל קביר (פסחא) , אותו הדבר - למה אנחנו חוגגים אותו ? בעיד אל קביר الرب يسوع له المجد قد قام من الاموات ووطئ الموت بالموت ووهب الحياة للذين في القبور. 3. ידוע שישוע נולד ב25.12 , אבל זו לא עובדה שהוא נולד בתאריך הזה נכון ? אני חושבת שהתאריך הזה לא נקבע בגלל שזה התאריך המדויק, אבל אשאיר את התשובה לליאון. רציתי לדעת, באיזה מדינה מדובר? מה השפה שאותה הם מדברים ? ערוץ עישתאר משדר מעיראק, השפה שהם מדברים בה היא אשורית שהיא השפה המקורית של הקהילה הנוצרית בעירק שרובה מבחינה אתנית אשורים. 5. סבתא שלי הייתי צמה 40 בתקופת ג'ונז אל מסיח. אני לעומדת זאת, אוכלת רגיל בימים האלה, וצמה רק ביום שישי. ביום ההלוויה של ישוע. אני לא מתקרבת לביצים, חלב, בשר. האם זה גם בסדר ? האם יש עוד מאכלים שאסור לאכול ביום כזה ? צמים 40 יום מתחילת הצום ועד ליום שבת של האור سبت النور
. הצום הוא אינו מצווה מחייבת וכמובן שהצום הוא אמצעי להתקרבות רוחנית ולא המטרה, כי בצום אנו מחזקים את הנפש שלנו מכל מיני תעתועים של השטן כפי שהורה ישוע "صلوا وصوموا" כדי להיות תמיד מוכנים לتجربة الشيطان. כדי לסייע למאמינים הכנסייה קבעה כמה כללים לצום, אצלנו במזרח לרוב זה כולל הימנעות על בשר ודברי חלב כדי גם לחיות חיי עוני تقشف والتعاطف مع الفقراء ولكي نزيل الاشياء الدنيوية ونتركز بالاشياء الروحانية العالية. אבל הכי חשוב זה לא רק לצום על מאכלים של עשירים אלא גם לצום על חטאים, דברים רעים, לצום על הוצאת כעס ומריבות וכו'. אז זה תלוי בבחירה האישית שלך ולרצון שלך להתקרב לאלוהים ואם את צמה על החטאים אז זה גם מצוין
. נ.ב- חפשי את המילה צום בארכיון שלנו ותמצאי מלא קטעים מפורטים על הצום שבוודאי יעזרו לך
. 6. לפעמים בזמן כשאני מדברת עם ישוע, אני מרגישה צורך לבכות מרוב התרגשות. אני מרגישה שהוא נמצא בתוכי, מקשיב לכל מילה, שומר עליי. היום בתחנת ISHTAR ראיתי שהאנשים שהתפללו למענו, בכו בו זמנית. זה ממש ריגש. זה גם קורה לכם ? סתם שואלת מתוך סקרנות .. כן בהחלט, אלוהים אוהב אותנו ואנו אוהבים אותו ולכן זה הגיוני שנתרגש עד כדי דמעות 7. מה אתם עושים כשאתם נתקלים באנשים חוצפניים שמנסים להמעיט בערכו של ישוע ? חברה טוב שלי עומדת להתחתן עם נוצרי, שדואג להעביר בדיחות על הנוצרים, על הכמרים, ועל ישוע. בא לי לתקוף אותו לפעמים כי זה ממש פוגע !! נתקלתם פעם במקרה כזה ? איך אפשר לשמור על הסבלנות ולא לתקוף אנשים כאלה כשהם מדברים על הדבר שהכי חשוב לי בעולם? צריך להתפלל עבור הנפש שלהם, וגם להוות מודל של הנוצרי הטוב- להסביר להם בדרכי נועם למה הם טועים אבל לעולם לא להתרגז ולא לתקוף כי אם ישוע אמר שעלינו לאהוב את אוייבנו ולהתפלל למען המזיקים לנו אז كيف بالحري אם מדובר בחברים שלנו. לצערי הצעירים של היום ناقصهم وعي ولا يدرون ماذا يقولون ويفعلون ولهذا يحب ان نكون صبورين معهم وندعوهم لمعرفة الحقيقة والايمان. 8- מה יחס הנצרות כלפי אנשים שמשנים את דתם ועוזבים את הנצרות ? האם בברית החדשה הנושא הזה מוזכר ? האם אנשים שמתחתנים עם מוסלמי או יהודי למשל, נחשבים לחוטאים ע"פ הנצרות ? מי שעוזב את הנצרות כלומר התנכר לישוע ובכך הוא מפסיד את هبة الخلاص כי מי שעוזב את האמונה שלו בישוע כלומר כבר לא מאמין שהוא המושיע שלנו כפי שנאמר "من امن واعتمد فخلص". נישואים עם אנשים לא מאמינים אסורים לפי הנצרות כי "בתוך המאמין שוכן רוח אלוהים (الروح القدس الذي يرافقنا بعد المعمودية) ואילו ברוח הלא-מאמין שוכנת רוח זרה ולכן לא ייתכן ששתי רוחות יגורו תחת אותה קורת גג, כי אחד יחפש את החומר והשני את הרוח, אחד את העולם והשני את מלכות אלוהים, כמו ספינה בשני קפטנים, היא תטבע." (מתוך האירוח של 2סיס אלברט סליבא). וזה מה שהברית החדשה אומרת על הנושא: " لاَ تَكُونُوا تَحْتَ نِيرٍ مَعَ غَيْرِ الْمُؤْمِنِينَ، لأَنَّهُ أَيَّةُ خِلْطَةٍ لِلْبِرِّ وَالإِثْمِ؟ وَأَيَّةُ شَرِكَةٍ لِلنُّورِ مَعَ الظُّلْمَةِ؟ 15 وَأَيُّ ا&

Linda cf

New member
קול עם ואנתי בחיר ../images/Emo13.gif

תודה רבה על התשובות המפורטות והמובנות. עכשיו בהחלט קיבלתי מענה לדברים שרציתי לדעת ממזמן ! תודה! :)

salt of earth

New member
הסבר על יום שישי הגדול

يوم الجمعة العظيمة يوم للذكرى : ويبلغ أوج هذا الأسبوع في يوم الجمعة العظيمة، ذكرى موت السيّد المسيح ودفنه في القبر. وفي هذا اليوم يعيش المسيحيّون أحزان السيّد المسيح وآلامه رافعين الصلوات في هذه المناسبة من أجل أحزان العالَم كلّها، ومن أجل سلامه وبركته. وينشدون لذلك الترانيم الخاصّة (ترانيم الآلام). وتُقرع نواقيس الحزن وتعزف الفرق النحاسيَّة الألحان الكئيبة. وتتمّ رتبة تنـزيل مجسّم السيّد المسيح من على الصليب ووضعه في نعش تغمره الزهور، ثمّ التطواف به في موكب مهيب يشارك فيه الكبار والصغار من رجال دِين ولجان وفرق كشفيَّة وصولاً إلى الكنيسة حيث يُصمد النعش تحت أحد المذابح ليتبرّك به المؤمنون.

michaeld1

New member
לגבי התאריך של 25.12

למיטב ידיעתי, הנוצרים הראשונים בחרו בתאריך 25.12 בכדי לחגוג לידתו של ישוע מפני שבאותו תאריך 25.12 היוונים (לא יהודים), בהיותם פגאנים (וואת'אנייין), חגגו את חג השמש. והנוצרים הראשונים בחרו בתאריך זה כתאריך שבו יחגגו לידת המושיע ישוע כדי לסמל את האור שלידת ישוע אדוננו הביאה/מביאה לעולם כולו (בדומה לשמש). והכל כאמור, למיטב ידיעתי.

salt of earth

New member
המשך קטע האינג'יל שנתקע

14 لاَ تَكُونُوا تَحْتَ نِيرٍ مَعَ غَيْرِ الْمُؤْمِنِينَ، لأَنَّهُ أَيَّةُ خِلْطَةٍ لِلْبِرِّ وَالإِثْمِ؟ وَأَيَّةُ شَرِكَةٍ لِلنُّورِ مَعَ الظُّلْمَةِ؟ 15 وَأَيُّ اتِّفَاق لِلْمَسِيحِ مَعَ بَلِيعَالَ؟ وَأَيُّ نَصِيبٍ لِلْمُؤْمِنِ مَعَ غَيْرِ الْمُؤْمِنِ؟ 16 وَأَيَّةُ مُوَافَقَةٍ لِهَيْكَلِ اللهِ مَعَ الأَوْثَانِ؟ فَإِنَّكُمْ أَنْتُمْ هَيْكَلُ اللهِ الْحَيِّ، كَمَا قَالَ اللهُ:«إِنِّي سَأَسْكُنُ فِيهِمْ وَأَسِيرُ بَيْنَهُمْ، وَأَكُونُ لَهُمْ إِلهًا، وَهُمْ يَكُونُونَ لِي شَعْبًا. 17 لِذلِكَ اخْرُجُوا مِنْ وَسْطِهِمْ وَاعْتَزِلُوا، يَقُولُ الرَّبُّ. وَلاَ تَمَسُّوا نَجِسًا فَأَقْبَلَكُمْ، 18 وَأَكُونَ لَكُمْ أَبًا، وَأَنْتُمْ تَكُونُونَ لِي بَنِينَ وَبَنَاتٍ، يَقُولُ الرَّبُّ، الْقَادِرُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ». (الرسالة الثانية إلى أهل كورنثوس 6 14-18) ואין בעד מה לינדה, תרגישי חופשי לשאול
ולהשתתף בפורום כול עאם ואנתי וכול עילתיק בח'יר אינשאללה יא רב

lion 7

New member
כרגע יש סרט על חיי ישוע (לפי לוקס)

המשודר כרגע ,בתחנת אישתאר האשורית .. בשפה הערבית .. סרט מצויין ....

ליון נורסאט היא תחנה חופשית?

כי אצלנו יש תחנת פרומו של נורסאט ורשום שצריך להזמין את התחנה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifיש לנו אותה דרך צלחת לווין

ולא רק נורסאט האמת שיש עוד כמה תחנות בעיניי אפילו עוד יותר מרשימות..כמו אלחיאת, SAT 7 , מיריקל (כלומר المعجزه) ויש כמה תחנות לא בערבית אבל שווה לפעמים להתאמץ ולשמוע אנגלית מרוב שהם עשירות רוחנית ומלמדות
אה ולא נשכח את התחנה שמיכאל המליץ לי עליה, SPIRIT CHANNEL שזה ערוץ הרוח. צפייה נעימה

גם לי יש צלחת

פשוט אין את התחנה הזאת, את שאר התחנות אני מכיר אבל בגלל שליון דיבר הרבה על התחנה הזאת אז רציתי לראות.

lion 7

New member
אכתוב לך איך קולטים אותה

ובאיזה לווין וגם את התדר .. בנוסף למה שאמרה שיפרד, יש למעל 9 תחנות נוצריות , המיוחדת בהם נורסאת , אלחיאת (מומלצת ) , miracle, אלשיפאא(alshifaa), sat7. ויש שתיים מעניינות , אחת אשורית עם תמונות מרהיבות לאזור ואוכלוסיית האשורים בצפון, יש גם תחנה עם מיעט ערבית , נראה לי סריאנית suryoyo, ואתמול היתה תוכנית אירוח בערבית ! .. לגבי השואלת היקרה , הם אשורים , מאז ומעולם שקיבלו את הנצרות בתחילתה , כמו הארמנים .

lion 7

New member
תדר התחנה נורסאט

edit transporter : Hotbird : 13` E 10949MHz __ 27500ks/s __ ver _ outo ... באותו לווין של hotbird תחנת אלחיאת : 11785mhz 27500ks/s hor auto ‏ ‎בהצלחה ‏

תודה אחי ליון

עכשיו אני רואה שיש לי את התחנה אבל מתוך 500 תחנות כנראה פספסתי אותה, תודה וחג שמח.

למעלה