אהלן חברה...

אהלן חברה...

אני מצרף כאן קובץ שלדעתי ... בעצם אני ממש לא יודע מה להגיד עליו... בשלושה ימים האחרונים שאני עובד על זה, קראתי אותו שוב ושוב. לי זה עשה חם בלב והיה מעניין לקרא את התהליך שעברתי יחד עמכם. בקיצור ... אשמח לקבל משוב, או רעיונות מה לעשות עם זה כי לדעתי הוא מסמך חשוב. אמממ... הודעה קצת מבולבלת הייתי אומר, כשתקראו את הקובץ אולי תבינו. אור וטוב אוריאל מעוז

hannan

New member
לאוריאל- שלום רב,

לאוריאל שלום, מסמך מרגש, ואני מאמין שכל אחד יכול ללמוד ממנו משהו חשוב – כי בסופו של דבר מאחורי כל אדם יש סיפור – ומכל סיפור – אם רק נלמד להקשיב יש חלק מהפזל השלם של החיים. אהבתי מאוד את התבונות ההומניות שלך כאדם המביט אל אדם אחר בגובה העניים –וידע להאזין ולהקשיב-וגם כאשר הדברים כואבים או נוגדים את האמנות שלך- ואני מאמין שגם אני נהפכתי לתלמיד הריקי שלך מבלי שרשמית נתת חניכה - היות והצלחת להעביר שעור רציני של לב אל לב- על אהבת אדם ,מצוקת אדם, התמודדות של אדם אם השאלות האמיתיות של עצמו ושל העולם. המסמך שלך משקף את הדברים באמת- ולא יפיוף תאורטי וזה גדולתו לעולם הרוחני האמיתי שבא ממקום הכאב ולא מתעלם ממנו-יש כמובן דברים ומחשבות שלך ואחרים שאני לא מסכים או מתחבר אליהם-וזה כל היופי שבעניין .המסמך נותן אפשרות להציץ לעולמות שונים ודעות שונות ולהבין בין היתר את חשיבות המסקנות שאתה עצמך מגיע אליהם. אישית אני גם מקנא באמונתך ודרכך – כי אני מרגיש שיש לך בית לחזור אליו- אתה בא ועדיין נשאר ברקע דתי. אני מאוד מעריך את השאלות שלך והכעסים שלך נגד האל – כי אני נמצא בשלב שונה ממך –שלב שאין לי בית לשוב אליו. היופי בדת שלי משתקף דרך חז´ל ודרך אנשים כמוך –אבל אני שלא כמוך עזבתי את הבית (התורה –והדת) בגלל שלגבי הוא הביא יותר סבל מתועלת. –הפרושים שלו על ידי אנשים הומנים –אינם מנחמים אותי – כי אני יודע שאותם אנשים ודבריהם היו נוגעים בי גם אם היו נולדים לדת אחרת. אין לי בית כי לא מצאתי דת יותר טובה או נכונה – אבל אני לא יכול ללכת עדיין בגאווה אם הדת שלי. לגבי שאלתך לפורם –דת סטן ואל: מאז ילדותי קשה לי למצוא הבדל בין אל וסטן ברמת הפשט. האמנתי שאל צריך להיות טוב- וברמת הפשט אין האל התנכי מתקרב לזה- אברהם ומשה לימדו לא פעם את האל אנושיות מהו.אם נדבר גליות האל התנכי מעורר חלחלה –הוא משקף כוחניות רוע, ואפליה בין הילדים שלו. איזה אבא הוא זה- שאוהב או מפלה או מסיט את ילדיו אילו באילו? איזה אבא לא יכול לסלוח לבן שחטא או רצח-הרי בכל בית משפט ההורים אומרים גם אם הילד רצח או עשה מעשה נבלה אחרת –ההורה ימשיך לאהוב אתו. איזה אבא בשביל עיקרון יעביר את ילדיו בזוועות או אפילו ינבא זוועות (כמו הנבואה לאברהם על מצרים) בשביל עקרון הלמידה. במיסטיקה אומרים שההבדל בין אדם מ אור ואדם מהחושך – שבאים ללמד אותך הוא בכך שאדם מהאור אף פעם לא יפחיד אותך- או יכריח אותך לעשות משהו או יאיים אליך- אתה תדבק בו בגלל האהבה שהוא משדר ולא בגלל פחד-אבל כשקוראים בפשט את הדברים..... האגדה אומרת שעם השטן עושים הסכמים – הניו- אייג´: אהבה אינה תלויה בדבר- כמו שמש שזורחת גם לצדיקים וגם לרשעיםץ התורה : יש עסקה עם האל – האם בכלל צריך –עסקאות בין אב ובן שהחוזה הוא על חיים ומות ?! האם אין רוב של מאמנים שוטים שעושים ומוכנים לעשות מצוות בשביל חיי נצח או תגמול חומרי. אף פעם לא הבנתי את החבדניקים שמטחים הבטחות של עולם החומר- האם אין המטרה להתנתק מהחומר ולהתאחד עם הרוח. מדוע שנרצה בכלל עולם הבא חומרי ? היכן הרוחניות שכולם מדברים אליו? ובכלל על פי הפשט – לא אנחנו בחרנו להיוולד ואם נבראנו מדוע אנחנו חייבים תודה לאל- ברמה רוחנית אם האל הוא טוב הרי שנודה לו מהלב ונרצה להתקרב אליו – לא מפחד ולא מאיומים. יש לי חבר ציני שאומר שאם היה מוצא שעון זהב ברחוב הוא היה זורק את זה למעלה ואומר: כך אתה רוצה לקנות אותי... הרבה מהתגובות אליך אוריאל שיקפו בעניי את תופעת הלוואי של הפחד והאיומים בהם הרבה התחנכו על ברכי הדת – אם אתה שואל שאלות או כועס- הבוס הגדול יכעס אליך וחלילה על כולנו –ואז נקבל עוד מכה.. בכל משטר דיקטטורי הפחד הוא זה ששומר על חוק וסדר והןא זה ששומר על הדיקטטורה עצמה. אם באמת האל היה כפי שהתנך בפשט מציג אתו- הייתי הראשון שהיה אומר – אני מוותר על חיי הנצח שלך והתגמולים שלך- ואני מוכן להיות הראשון שאמות ביסורים קשים למען יראו ויראו- אבל לעולם לא אוותר על הלב וההומניות והאהבה. - הנ´ל נשמע מגוחך בגלל שבעצם האל נתן לנו את הצדדים הטובים- ולכן הגעתי למסקנה שהאל שאני מחפש הוא משהוא של אהבה ולא של רוע כפי שהוא משתקף בדת. דרך הריקי הבנתי שקיים אנרגיה כזאת ובריקי 2 הבנתי שהיכן שהאל חסר נכנס האדם שעושה בדיוק מה שמצופה מהאל וכך הוא מבטא את האל ",החסר". מלחמות על הדת הביאו לקורבנות הגדולים באנושות ולכן בשבילי התורה על הפשט שלה הוא ספר הסטן –לא ספר של אל – ומסיבה זאת בלבד ברור לי שלא האל כתב אותה –כי אדם חכם היה מבין ומנבא היכן הדברים היו מתגלגלים ומה יהיה התוצאות. איזה אב מטורף היה מבדיל בין בניו מחלק להם ירושה ואחכ´ אומר לבן אחד לכבוש ולהעניש את הבן השני- האם הוא לא יכול לעשות הכל בעצמו –אז שילכלך בעצמו את הידיים. הפנטיות והקורבנות שאנו חבים היום זה אותו סינדרום – אמונה בפשט ובתורה- אבל לדידי זה עסקה אם הסטן חד משמעי. אם אדם יהודי למשל מאמין בכל האמונה שלו שהוא הולך בדרך האמת – והאל שלו הוא האל האמיתי והוא מוכן לעשות כל מה שהאל יצווה (כולל הקרבת יצחק!!) האם אתו אדם היה נולד בצד השני ובמקום יהודי היה נולד מוסלמי האם הוא לא היה באתו להט מצדיק כל דבר על שם הדת. איך אפשר לשפוט אותם כאשר שנינו נגועים במשחק האינפנטלי של האל שלי והתורה שלי היא האמת. הדבר המבדיל בין רע לטוב על רקע דתי זה הגישה ההומנית. ואז באמת לא משנה אם אתה דתי חילוני ערבי או בודהיסט. כן אני גאה במסורת שלי שהיו בה הומנים ושכמו בסיפור של תנורו של עכנאי - נאבקו גם ב"אל" . האסופה שלך אוריאל הזכיר לי את כל הנושא – בגלל הכאב שצעקת נגד האל ובגלל כמה מהתגובות הפנטיות לטעמי שקיבלת. נראה לי שכולם יודעים היכן שהוא שמדעית אף הילר לא יכול לקבוע על פי הדם אם הדם יהודי ערבי נוצרי וכו. כבני אדם אנו שווים אבל המבדיל הוא המסורת והאמונה- ולדעתי הומניות היא מעל לאמונה או דת- ואדם הומני ימצא יופי בכל דבר גם אם הכתבים מכלים סטניות . לי עצוב שאין לי ממש בית לשוב עליו – יש רק אנשים נאורים במסורת שלי שאני גאה בהם – ויש כמובן אנשים נאורים בכל דת. אני נולדתי יהודי –ואולי זה אומר הרבה מבחינת הנפש והרה דברים אחרים – וזה אצטרך לגלות עם הזמן. –לכן אשית אני צריך ללמוד לכבד את המסורת אבל קשה עד כאב להתחבר אליה ממקום של הלב. אשמח בהזדמנות לשמוע ממך בעניין כיון שיש לי הרגשה שאולי יש לך דרך או מפתח ולו בגלל הכוח העצום שלך להתמודד אם הכאב – לשאול שאלות ולהישאר בבית. אשמח ללמוד ממך יותר כיצד עושים את זה – זה קשה כשאתה עוזב בית אבל אין לך ממש לאן לחזור ( ואתה יודע ששום בית אחר שווה לבית שממנו נולדת). יש לי מורה בבית הלל שמלמדת ריקי אבל משלבת שעורים ביהדות בנוסח אלול – בגלל שהיא חושבת שאי אפשר כשאתה מתפתח מבחינה רוחנית להתעלם מהבית שלך- למרות הכעסים והניכור. זה מאוד התחבר אם מה שאתה אמרת כשהתיחסת לעצמך ולדת. אני מתנצל מראש אם דברי האפיקורסים פגעו בך או באחרים- זה לא חלילה הכוונה – אני רק משקף את רגשותי ואת המקום בו אני נמצא – וכיצד פרסומך מתייחסים או נוגעים לאתו מקום- אני מכבד כל אדם וכל אמונה –כי כולנו שונים וגם אמונה אחת היא שונה ויחודית מאדם לאדם. שלך בברכה ובתודה על ששיתפת אותנו חנן.

וואוו - השארת אותי ללא מילים....

אך אל דאגה זה לזמן קצר, הדפסתי את מה שכתבת, אקרא זאת שוב "אוף ליין" ואשב לענות לך. ואתייחס רק לדבר אחד מהודעתך: לא, לא פגעת בי באף נקודה. ואני אוהב אותך גם אם זה בדרך הווירטואלית. אור וטוב אוריאל מעוז

והנה תגובה חלקית מאוד.....

חנן היקר. לדעתי (וגם אתה אל תעלב) כיוון מחשבתך כדרך המשל הבא: משל לאדם יפה טוהר שהביט הראי עקום וראה איש מכוער להחריד עם שיניים עקומות ואף ארוך ומפותל, פנים כאילו הרגע עברה עליהם רכבת עד שרואים היכן הפס עובר עד שחשב שמה שרואות עיניו זה מה שהוא, או לחלופין אין טעם בהסתכלות בראי. ואסביר: אנשים רבים, ואני חושב שגם אתה מביטים על ה"דת" (ואני מסתייג מהמושג דת) דרך עיניהם של "הדתיים" שבכנסת או לחלופין דרך הכותרות בעיתונים. הרי תסכים איתי שעיתון צריך למכור ומה שמוכר זה כותרת, ו"כלב נשך אדם" אינה כותרת אבל אם "אדם נשך כלב" הרי לך כותרת!. וכנ"ל "אדם ביצע מעשה מגונה בפרה" זו לא ממש כותרת אבל "חרדי אנס את פרתו האומללה והזועקת בעודו תוחב את אברו הזקור והמהול" איזה כותרת נהדרת בעמוד הראשון. (וזה אולי מראה גם על "אובייקטיביות" העיתונות) (בהערת סוגריים: על אמיתות הכותרות בעיתונים אני מטיל ספק גדול, גם בתאריך שכתוב וזאת מידיעה ממקור ראשון. כשאחותי נהרגה, על כתבה בעלת 7 שורות בלבד נאמרו 5 דברים לא נכונים במקרה הטוב ושקריים במקרה הגרוע – אבל צריך למכור!) ליהדות (ולא לדת) תמיד היו אלפי פנים (ושוב ציטוט ממקורותינו): "הפוך בה והפוך בה דכולא בה", ו"שבעים פנים לתורה", פרושים, צדוקים, איסיים, חסידים, מתנגדים, חרדים, ברסלב, באלז´, נטורי קרטא, דתיים, חילוניים, אשכנזים, ספרדים, ו..... ו..... ו..... (אני חושב שאני יכול למלא יותר מדף אחד על הפלגים ביהדות לכן אפסיק כאן) רק דבר אחד חשוב שכחו כולם – אהבת חינם! ושכחו לאמר לעצמם "דרכי אינה הטובה ביותר, דרכי היא רק עוד דרך אחת מיני רבות וזאת טובה בשבילי". כאחד שמוגדר כיהודי אני מביט על המקורות שלי ומהם אני שואב את הידע שלי אך אינני מתיימר להגיד "חברה זאת הדרך היחידה ואין אחרת" לכן אני לרוב מצטט מהיהדות (ולא מדת). ואני חושב שכל אדם יהודי צריך להביט במקורות עצמם ולא בראי העקום שמראים לנו. וכעת להתייחסות לעומק הודעתך: ראשית – אל תקנא, לא בי ולא באחרים (הקנאה, התאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם) איזה נודניק אני עם הציטוטים שלי מן המקורות. כתבת על בית, ללכת, לחזור, לא לחזור. וכל זה (שוב: לדעתי) נובע מהתבוננות בראי העקום. וראה איזה פלא דבר מה שקראתי (לאחר שהשמצתי אותם) בעיתון של השבת: (כרגיל אעתיק זאת עבורך): סופשבוע, מעריב. כתב: אדם ברוך. מהי שנאת חינם שרבותינו בעלי המוסר, האינטלקטואלים, החסידים, הקבליים והראליסטים, כולם יחד ולחוד, כה הזהירו אותנו מפניה? היא קללה צרובה בנפש בני האדם. קללה שאין בכוח בני האדם לבטל אותה. היא במהות האדם. בית שני חרב בגלל שנאת חינם. ראה מסכת יומא. לא אמרו זאת כמליצה, או כטענה מוסרנית, אלא כתובנה פוליטית, היסטורית ואתית מוחשית. לפי התלמוד, שנאת חינם קשה מעבודה זרה, מגילוי עריות ומשפיכות דמים. כי שנאת חינם הינה נכות נפשית פנימית אנושה, אין היא פועלה בלבד, אלא היא בעיקרה מצב נפשי ועמדה רוחנית. קל לדכא פעולה מאשר לשנות מצב נפשי. הקדמתו של החפץ חיים לספרו "שמירת הלשון", ספר מוסר קלאסי, פותחת בשנאת חינם ובהשפעתה ההרסנית על כל מערכות החיים. שנאת חינם, על פי התאולוגיה ועל פי המיסטיקה היהודית, הינה אחת הסיבות הראשיות לגלותו הארוכה של עם ישראל. ואומנם שנאת חינם רוחשת בכל הנמצאים החיים בעולם, אך בבירור היא טבועה בעם ישראל. הכל הזהירו מפניה: רש"י, הרמב"ם, הרמב"ן, רבנו יונה גירונדי, רבנו חיים ויטאל, רבנו משה קורדוברו, רבנו אליהו וידאש, הזוהר הקדוש, המהר"ל מפראג, האבות הראשונים של החסידות ועד ימינו עכשיו מזהירים מפניה. הכל הסכימו ששנאת חינם הינה מהות בפני עצמה. שהיא רוע חזק מבני האדם. שהיא נציגת הרוע בעולם. שכמעט אי אפשר לעקור אותה לגמרי, אפשר למתן אותה, לאתר אותה ולפחת את נזקיה, היא בטבע האדם. והיא אסונו. יש שקראו (פירשו, הדגימו) שנאת חינם דרך לשון הרע, דרך רכילות, דרך מניעת טוב מבעליו, דרך השתדלות חשאית למנוע זכות מזכאי, דרך איחול רע לא מתומלל, דרך הפצת רוע בעולם. וכדחף לאו בר כיבוש, ועל פי התאולוגיה היהודית: שנאת חינם הינה בבואת הרוע. שנאת חינם מגרשת שכינה מבינינו. שנאת חינם מגרשת שמחת חיים מתוכנו. שנאת חינם הינה אנרגיה שלילית מכלה. מכלה נפש, כוחות, תקווה, גמול, הדדיות. ומהי שנאת חינם? "ארור מכה רעהו בסתר" שנאת חינם מתהווה ופועלת בסתר, בחושך הנפש. בשדה השפה, שנאת חינם צמודת חושך. שנאה: רגש עמוק של איבה, עויינות, דחייה. שנאת מוות: שנאה עזה במיוחד. שנאת עולם: שנאה שלא תפוג. שנאת חינם: שנאה בלי סיבה. שנאת חינם אינה נשלטת, היא פועלת מעצמה, ללא בקרה, ללא סינון. שנאת חינם משעבדת אליה את בן האדם. בן האדם נעשה קורבן שנאת החינם שלו. סופה של שנאת חינם שהיא מחבלת בבעליה. סופה של שנאת חינם שהיא מרידה במקום (באל) עצמו. סופה של שנאת חינם שהיא מעוותת את כל המידות. שנאת חינם מסלקת קדושה מחיינו ישראל 2002: שנאת חינם מאפיינת את החברה הישראלית. בני אדם שאינם יודעים מהי שנאת חינם בתאולוגיה היהודית הינם סוכנים נמרצים מאוד שלה. בין חילונים לחרדים נפוצה שנאת חינם. בין בני המקום למהגרים, בין ספרדים לאשכנזים, בין יהודים לערבים. לעיתים מתפרסמים סקרים על מידת העוינות ההדדית בחברה הישראלית, והם בעיקרם סקרי שנאת חינם, ונתוניהם מדהימים מאוד. שנאת חינם מצויה בחלק מן התעמולה הליבראלית נגד החרדים כפי שמצויה אצל חרדים ביחס לליבראלים וכן הלאה לאורך סקטורים בחברה הישראלית הכללית. שנאת חינם בישראל 2002 לא תתורגם ללשון הרע וכו´ בלבד, כתרגומו הנ"ל של החפץ חיים, אלא אף לבורות עמוקה ביחס לזולת, ביחס למניעיו ולתקוותיו, ביחס לתרבותו וללשונו, ביחס לעילת הקיום שלו. שנאת חינם בישראל 2002 מתורגמת לשנאת האחר. והוא, האחר, כל מי שאינו אתה, או מתוך קהילתך הפנימית. האחר אינו רק הפועל הזר, החרדי, החילוני, הערבי. האחר והאחרות מצויים ורוחשים בקרב הישראלי יהודי. שנאת חינם בישראל 2002 הינה נכות קשה, והיא אופי, כפי שהיתה בימי בית שני. היא מכלה את האנושי, את הסולידרי. עד כאן הכתבה של אדם ברוך. ההודעה הזאת מתחילה להיות ארוכה כמו הגלות לכן אסיים כאן והתייחסות לגבי האל והשטן בהודעה אחרת (סלח לי) אור וטוב אוריאל מעוז

hannan

New member
לאוריאל היקר,- דת וקצת ריקי...

אשמח ,לשמוע את המשך הדיון מפיך באשר תפיסת האל ותפישת הסטן. צריך לזכור אבל, שכל הדיון והאמוציות מסתובבות סביב הפשט של הטקסט התנכי ולא סביב המסורת והדת- כי ברור ומובן מאליו שמסורת ודת יש להם פנים מעל 70 והייתי מדייק ואומר לפחות כמספר המשפחות המעורבות בתכנים הנקראים דתיים. אתה העלתה 2 בעיות קשות - (תקשורת ותפיסה מעוותת של דת) שלדעתי אתה צודק בכך שיש שנאת חינם בין המחנות ושיש תמונה מעוותת של דת שמשקפת את המישור הפולטי המכוער והכוחני של ארצנו. אולם, הקשיים שלי נובעים עוד מהילדות, ודוקא במסגרות "דתיות" יותר. לצערי "החילוניים" ה"מצויים" אינם בכלל מתענינים במקורות או במסורת ולו רק מהבעיות שהצבעת אליהם- אכן יש שנאה ויש ריחוק. הבעיה שלי היא לקבל את המקור - אליה מושטט המסורת- וכן, אני יודע שבתורה יש הרבה דברים נאורים כמו "ואהבת לרעיך כמוך" ועוד אלפי דוגמאות לנאורות היסטורית יחסית לאומות ודתות אחרות. היתי מוסיף שאחד מהדברים היפים בתורה זה האנושיות של הגיבורים- אתו אנושיות שנמחקה למשל מהדת הנוצרית בהם הדמיות כולם קדושים ללא חטאים. לצערי הפן המכוער של הדת שאכן משתקף חזק בתיקשורת -זה אותם רבנים שמוכנים להרוג כל מי שאומר שדוד למשל חטא או היה מעורב ברצח-ולמעשה בכך הם מתחרים בנוצרים בעשיית קדושים מגיבורים של בשר ודם. הבעיה שלי היא אם דמות האל- שיש בו כוח מעבר לטקסט -כוח מגי כמעט לגרום לאנשים לעשות רע - או להצדיק רע או לנצל מיעוטים או מגזרים חלשים ולקבל הסמכה ולגיטמיות. כוח זה נמצא בכל הדתות - אבל הדיון למשל על סטניות גורם לי לא פעם הירהורים אם כדאי לזרוק את התינוק אם האמבטיה או לא. אתו דבר לגבי חלקים מהמסורת שגם אנשים נאורים מתרגלים אליהם (כוחו של הרגל) כגון תפילת ברכת המזון שנאמר (נער הייתי ולא זקנתי ולא ראתי צדיק נעזב.. מבקש לחם) האם זה לא כלי מסוכן ודוקטרינתי לגרום לנו להיות עיוורים לאי צדק ורוע בעולם) ואם הפורם שלנו על ריקי ורוחניות - יצויין שהרוחניות וניו איצ´ אינם פתורות מהבעיות הללו. (אם תחייך תהיה בריא... אם אתה לא בריא סימן שבאיזה שהוא מקום זה אשמתך... אם רע לך סימן שזה עונש קרמטי וכו) בסופו של דבר כשאתה פוגש איש טוב אם אהבת חינם ואתה בה ממקום של לב פתוח- נושא הדת והאמונה אינה פשוט רלוונטית - נוצר דו שיח מקסים כי הוא מפגש של אנשים מקסמים. אכן יש לי בעיה אם פונדמנטליזם- דהינו אנשים שמאמינים בטקסט כפשוטו ומאמנים באל כפי שהוא מיוצג בטקסט (ואפילו בלי הפירושים) ואליהם "הסטניות" חוגגת -וזה לא משנה מאיזה דת או מסורת הם. ישנם נאורים מוסלמים שאומרים את אתו דבר שאמרת בנוגע לתקשורת ולזרמים פולטים על האיסלם. מה שמביא לאותה נקודה שמה שחשוב זה הפירוש ולא התוכן המקורי. אני רק שואל את עצמי אם כך הדבר למה אנחנו צרכים להידבק אל הדבר המקורי- האם זה כוחה של המסורת - מי יודע? דרך אגב לענינו הרישמי (הריקי) אותו סוגיה מבצבצת דרך הריקי וזרמיה. כפי שציינתי השושלת של טקטה הפכה את איסוי לקדוש - שושולות אחרות הפכו את הסמלים לקדושים (כמו הקתולים והאיקונים) ואצל כמה אסכולות הסמלים נהפכו לדבר הקדוש ביותר. אסכולות אחרות התמקדו בעקרונות שאסוי אימץ משושלת מגי- והפכו אותם מקודשים מבלי אפילו לנסות להתעמק ולפרש אותם יותר מהפשט. ובכלל נהיה לריקי שהוא רק בן 100 שנה אבולציה שמאוד מזכירה אבולציה של דת ואפשר ללמוד ממנה על הדינמקה של דת - על אף שרבים יצעקו - היא איננה כזאת ואינה מתימרת להיות כזאת . אכן אנו בני אדם מקדשים הכל וממסדים הכל למסורת על מנת לא פעם כדי לשרת את אמונתינו ותפיסת עולמינו הכוחנית. בברכה, חנן

חנן היקר,

א. אני מקווה שכל הדו שיח שלנו מעניין גם את שאר אנשי הפורום. (משום מה נשארים בצללים ואינם כותבים אף הם את דעותיהם, מחשבותיהם והגיגיהם) ב. לענייננו: חשבתי המון על הודעתך הקודמת (זאת הגבתי חלקית) ועל הודעתך החדשה (שיושבת מול עיני מודפסת). בית: זה דבר שמוצאים בתוכנו, בליבנו, בנשמתינו ולא בהכרח מקום פיזי או להצטרף לבית קיים. גם אם מצטרפים לבית קיים זה לא אומר שאין לנו דעה אישית על "עיצוב" הבית ואפשר לעצב חדר אחד משלנו. "אני לא מבין את החבדניקים" כתבת, מה אכפת לך מאמונתם? הם פוגעים בך? לך בעקבות לבך... ויש לי שאלה אליך: האם אתה מאמין באלוהים? (בבקשה תחשוב על זה לפני שאתה עונה לי, בעצם אתה לא חייב לענות לי אלא לעצמך. והבט שוב בשאלה: האם אתה מאמין באלוהים? לא אלוהים של "דת" מסויימת, ולא איך שהוא מיוצג ע"י אנשים אלו או אחרים ולא על בסיס שיפוט זה או אחר אלא נק´ פנימית אצלך בלב, בנשמה, בידיעה, ב...) אם לא, מה אכפת לך שיש אנשים אחרים המאמינים באחד כזה? אם כן, וטרם מצאת אותו אצלך- חפש אותו ואל תתייחס ל"אלוהים" של האחרים. "התורה: יש עסקה עם האל, האם בכלל צריך לעשות עסקאות בין אב לבן" כתבת, וואללה אתה צודק, אין צורך בעסקאות אולם חשוב רגע על כיוון כזה: ילד אחד עלה לגג הבניין, ואביו עומד למטה וצועק לו: על מנת להגיע אלי אתה צריך לרדת במדרגות או במעלית, במדרגות צא בדלת של קומת קרקע ואם במעלית לחץ על כפתור "קומת קרקע" ואם תקפוץ מהגג אומנם תגיע אלי אבל זה במקרה הטוב יכאב וישברו לך מס´ עצמות ובמקרה הרע תמות! האם יש כאן עסקה בין האב לבן? אם הבן אכן יקפוץ מהגג ויפצע או ימות יש כאן עונש מהאב? האם האב היה צריך לעלות אל הבן ולמנוע ממנו לקפוץ אפילו בכוח? אם כן, היכן הבחירה החופשית? לדעתי, האל נתן לנו "הוראות יצרן" וכן שרטוט מדוייק כיצד יצר את היצור ו...נתן לו חופש מוחלט ועוד כמה סודות. אחד הסודות הללו הוא ש"הכל אחד" – ברגע שיד ימין מכה את יד שמאל כל הגוף סובל. או כמו שחז"לינו אמרו דרך משל: משל לאדם באוניה שהחל קודח חור בתאו, באו אליו ואמרו "טיפש" הרי תטביע את כולנו. אמר: הרי תאי הוא זה ... והנה אמונתי: התנ"ך נכתב על ידי בני אדם ובה ציטטו את הוראות היצרן (האל) ובדרך מ"חוסר הבנה" או מאמונה שהאל יצר אותנו בצלמו כדמותו יש לו את ה"רצונות", "מאווים", "דרישות", "שיפוט", כמונו. לכן ("דיברה התורה בלשון בני אדם" אמרו חז"ל) כתבו, "חרון אפו", אל נקמות, ביד חזקה, ולא השכילו להביט על : "סיבה ותוצאה" ועל "כוונות המשורר". ושוב אני חוזר למקורותינו: מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך זאת התורה כולה ואידך זיל גמור. כמוך כמוני, גדלתי ב"דת" (אבא חרדי והורי התגרשו על רקע הקיצוניות של אבי) ובגיל 16 מאסתי בכל וחייתי על פי "להכעיס" ו"דווקא" עד שעצרתי לרגע ואמרתי לעצמי: אני כן מאמין במשהו. ויצאתי לחפש אותו, לבד. קראתי, למדתי, חקרתי, התווכחתי, הבנתי, שאלתי, תהיתי (בעצם, אני עדיין קורא, לומד, חוקר, מתווכח, מבין, שואל, תוהה וכנראה אמשיך לקרא, ללמוד, לחקור, להתווכח, להבין, לשאול, לתהות) והמסקנה העכשוית שלי היא: העולם הוא ראי לעצמנו! אנחנו חלק מן העולם – אנחנו אחד עם העולם – אנחנו העולם! אם אני מכה חלק מהעולם אני מכה את עצמי גם אם אני לא יודע או מודע לכך. וביהדות יש את עניין הלימוד בכמה רבדים: פשט, דרש, רמז וסוד. ולדוגמת הבנה בכמה רבדים ראה את הווכוח שהיה לי עם אבי בפורום: אבי כתב: למה אתה רוצה לשכוח, כתוב דווקא (דברים כה יז) זכור את אשר עשה לך עמלק בדרך בצאתכם ממצריים. אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך ואתה עייף ויגע ולא ירא אלוהים. והיה בהניח ה´ אלוהים לך מכל אוייבך מסביב בארץ אשר ה´ אלוהיך נותן לך נחלה לרשתה תמחה את זכר עמלק מתחת השמיים לא תשכח. אין לך זכות לשכוח! וכך אני כתבתי: כך אני רואה את פירוש הכתוב: הפסוקים מדברים על מצבו הנפשי של האדם כאשר הוא במצב הכי קשה ובמלא חולשתו והספק מתחיל לכרסם בו מבחינת אמונה ב"דיין האמת".... עמלק בגימטרייה = ספק ופסוקים אלו מדברים על יציאת הנשמה מתוך המיצר (מצריים) כלומר הגוף הפיזי. כלומר: זכור בעודך בחיים את אשר עושה לך הספק כאשר נשמתך יוצאת מגופה לחזור אל העולם הרוחני. כאשר הספק מכרסם אותך בנקודות החלשות שבך ולא התחזקת בהם, ואתה עייף מתלאות העולם הזה ולא מבין את אלוהים (מדת הדין) כלומר את חוקיותו ודרך דיינותו את העולם. אך כאשר יגיע הדין על הנשמה וכל האויבים הפנימיים (יצר הרע ויצר הטוב הנלחמים כאויבים) יעזבו והנשמה תגיע לעולם הבא אז ימחה זכר הספק המכרסם בנו היום מתחת השמיים. את זה צריך לא לשכוח, את דיין האמת, שופט אמת וצדק גם אם לנו כרגע זה לא נראה לעין. וגם הסיפור על עקדת יצחק שהעלת בהודעתך רק מוכיחה (אולי) את צדקתי: ברגע שאברהם מאמין שהוא עושה את הדבר הנכון והאל ראה שהוא לא הבין כלום אז הוא עצר אותו! (למה הוא לא עוצר אותנו כיום? שאלה טובה והלוואי והיו לי תשובות לכל אבל אין לי. ואולי הוא עוצר אותנו בכל זאת ואנחנו הפסקנו לשמוע? ואולי הוא מדבר אלינו באמצעות אנשים אחרים ואנחנו חושבים שהם משוגעים? תאר לעצמך שהיה מגיע אלינו אדם ואומר "אלוהים דיבר אלי" הקשיבו אנשים אלוהים אמר ש... מי יאמין לו?) ולגבי הרייקי: יש גם שרלטנים ב"שוק" אז (כפי שאמרת) צריך לזרוק את התינוק עם האמבטיה? רייקי היא אנרגיית חיים אוניברסאלית. על מנת להפעיל אותה משתמשים ב"סמלים אנרגטים" וכן הם קדושים. מה זה קדוש? על זה היה לנו דיון כבר בעבר. קדוש = ליחד מ..., מיוחד. לקחת יום בשבוע ולייחד אותו משאר הימים (שבת) הופך ליום קדוש ליום מיוחד. לקחת אישה וליחד אותה משאר הנשים בעולם נקרא: קידושין, מיוחדת. לקחת שנה אחת וליחד אותה משאר השנים נקראת שנת שמיטה וכל הייצור של אותה שנה קדוש, מיוחד, לכן יש התייחסות שונה לשנה זו. לקחת איש שגילה משהו חדש ומיוחד משאר האנשים – קדוש. מבחינתי, כל איש שהוא מיוחד או יוחד לדבר מה קדוש. נשיא, ראש ממשלה, אוסואי, דלאי למה, חנן (יעני אתה) וכמו שנאתר בתורה (נודניק עם המקורות אהה...?) קדושים תהיו! תהיו מיוחדים, אתם העולם, העולם הוא אתם. ומיוחד אינו אומר חף מטעיות ואת זה צריך לזכור! הבה נתקדש. כולנו, לטובת כולנו. ושוב ציטוט ממקורותינו: שו"ת חיים ביד סימן ו ד"ה : ראיתי מראות אלקים עליונים למעלה האירו ברקים. מעשה ידיהם של צדיקים. כולם קדושים. מן הגזע ומן השרשים. הראשון אדם מעשה ידי אומן. אור וטוב אוריאל מעוז

hannan

New member
לאוריאל היקר.(מאוד)

לצערי נכנסתי לזמן קצר,(עונת מבחנים...) וקראתי את הודעתך בריפרוף - אבל גם בריפרוף מצאתי כמה נקודות שנתנו -או נותנים לי תשובות ונקודות חשובות למחשבה. ולכן זה יקח לי קצת זמן להתעמק במכתבך- כי מה שכתוב שם זה משהוא רציני מאוד - ודורש המון התעמקות וחשיבה ועל כן תודה לך!!! גם לי נראה חבל שאנשים לא משתתפים בדיון כי הוא נוגע לפי דעתי על שאלות מהותיות בנוגע לאמת ולאמונה הפנימית שלנו (לדעתי זה אולי שלב ראשון בריקי -כי לפני שאתה בה לרפא אחרים האם העולם שאתה נמצא בו ברור - האם שאלת את השאלות הכי חשובות וקשות לפני שאתה בה ומטפל באחרים? -סתם נקודה מעניינת נוספת שהדיון הפורה העלה בראשי). יתכן שהרבה אנשים אינם כותבים באופן כללי בגלל תקלה חוזרת וטכנית בפורם- שבמכה ראשונה אי אפשר לשלוח דבר -- פשוט צריך לעשות BACK ולשלוח את ההודעה שנית (לפעמים גם שלוש פעמים! על כל פנים תודה על התגובות ועל ההשקעה - אני לומד מזה המון -וזה מרתק!! אחזור אליך לאחר שאעקל את הדברים ! בברכה ושבוע טוב ושקט לך ולכולם חנן

../images/Emo50.gif במבחנים../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

טפו טפו טפו,
, שום בצל, שקל בנעל, נעל תינוק באגזוז של האוטו. אחי, שתצליח בבחינות. (אם אתה רוצה רייקי לזמן הבחינות - רק תבקש) שוב
טוב אור וטוב אוריאל מעוז

hannan

New member
לאוריאל היקר,

תודה, לא יכולתי להתאפק אז קפצתי לשניה להודות שוב לך ולגריני, באשר למה שכתבת לי - זה אכן דברים חזקים והרבה הרבה חומר למחשבה ולהתבוננות עצמית. אבל גם מעיקול ראשון ושני- החכמתי ולמדתי הרבה ועזרתה לפתוח עוד כמה צוהרים לעולם (זה אולי הרבה יותר חשוב מהמבחנים....) על תדאג אני אנסה למשוך חברה מהאוניברסיטה להשתתף בפורם -אבל מאוד יכול להיות שפשוט הרדמנו את כולם- אז כשאחזור למיטבי אתמקד בדיון בריקי ואמשיך לעזור לכל בעלי בעיות השינה .... תודה מקרב לב, על האיחולים. אנסה לעשות גניחות קצרות בין הלימודים בברכה חנן

למעלה