אהלן חבר'ה

idan9871

New member
אולי תמליץ למר יהושוע סופר

לא לקשר אומנויות לחימה מהמזרח לכשפים ועבודת אלילים , ולא להציג את אומנות הלחימה שלו כדבר היחיד והאמיתי. נראה לי שברגע שמר סופר יכבד דברים שונים ממה שהוא מכיר ומאמין , אולי יתייחסו אליו באופן חיובי יותר. מה שבאמת מדהים בכל העניין זה שהמון מהידע שלו הוא קיבל מאותם עובדי אלילים ... חג שמח ושבת שלום

washburn

New member
לכל האנשים שהגיבו על סופר ...

מדהים אותי שנדבקתם ל"עיקר" המאמר של השו"ת שלו, אם לסכם אותו לדברכים באותה תדירות שחוזרת היא המזרון ושתיית דם נחשים. מדהים שכל המאמר שהוא השקיע בו מיוצג באותן שתי נקודות שאנשים קשה להם לקבל ואו להבין מאיפה הן נובעות. בתור אומני לחימה הייתי במקומכם מגיע לראות, כפי שהייתה הצעה בזמנו שמישהו יעבור ממכון למכון יטעם ויכתוב לפורום על התרשמותו מאותו השיעור. בסופו של דבר משום מה הרשמים האלו הפסיקו לאחר פעם או פעמים. בתור אומני לחימה לפחות שיהיה לכם את האומץ לגבות את המילים ופחות להסתכן לראות ולהבין משהו מעבר למה שאתם יודעים ברגע זה, אולי תחכימו (אולי לא). יש בעיה הארצנו הקטנה בתרבותנו, יותר קל לנו להעביר ביקורת על נושא אותו לא מבינים מאשר לנסות להבין מיניין זה מגיע, בתוא אומני לחימה (לפחות אלה שמחשיבים עצמם) אני לא מבין איך אתם מעבירים ביקורת על נושא אותו אתם לא מבינים אף שאתם שופטים מניסיונכים הדל. מעטים האנשים שמפרגנים הארץ, ועוד יותר מעטים אומני הלחימה הרצינים בארצנו והם לעומת רוב האנשים חושבים לפני שיורים מהמותן תשובות דביליות ומנסים להבין את האחר, גם אם לא מבינים אותו הם מכבדים את עמדתו! בכבוד

../images/Emo4.gif שוב חוזר הניגון../images/Emo79.gif

לצערי את הקשר בין אותן מס' נק' עליהן יש מחלוקת (עובי מיזרון הפוך בזירת UFC, טקסים וכשפים בכל מיני אמנויות לחימה וסיפור הסטורי שהדיעות חלוקות גם עליו) לבין היכולת הלחימתית של מר סופר האיש עושים אלה שמתאמנים אצלו או עברו אצלו. העובדה שהאיש אמן לחימה מעולה לא הופכת את כל מה שהוא אומר, כותב וחושב לקדוש. כן, יש ביקורת על דבריו. לא, אני לא רואה קשר בין אותה ביקורת לבין ביקורת על האיש. אי לכך ביקור במכון שלו בירושליים לא יוסיף ולא יגרע. זה כלל לא קשור לאומץ לב או לפחד מסכנה, וזה לא קשור לאי פירגון. ראוי שהביקורת הענינית שיש על דבריו תיענה בצורה הולמת ולא בניפנוף הדגל של "האיש אמן לחימה בחסד, מוכר בעולם ומומחה בתחומו" (לא על זה בכלל נסוב הויכוח). רן.

HAKOKI

New member
משהו נחמד שנכתב על שיטת האביר..

What is “Abir”? Abir is the fantasy cult “Martial Art ” developed by Yehoshua Sofer. While its effectiveness is as good as any Hapkido or derivative Kuk Sool Won system, its fantastic claim that it comes from the twelve tribes, handed down in total secrecy amongst religious Jews, and is now being taught as the Sofer family system pushes the limits past all credibility. The second claim that a religious Jew should not study any other system because they come from idol worship, hammers in the final nail of Abir's coffin and plants it firmly in the “cult” category. This latter claim begs the question, “If, as they claim, a religious Jew should not study any other arts due to idol worship; why does Yehoshua Sofer have 7th Degree black belts in Korean Kuk Sool Won, Hapkido and a 6th Degree black belt in TukGong Musool?” Do as I say, not as I do?

ננדין

New member
לא יודע אם זה נחמד כל כך

אבל קישור לכתבה על מנת להבין באיזה הקשר זה נכתב היה יכול להיות יותר נחמד... מאיפה באמת הבאתה את זה?

HAKOKI

New member
זה היה כל המאמר בנוגע לשיטה הזו.

הנה העמוד המלא http://www.ryukenkan.co.il/Real%20Martial%20Arts.htm

אני לא מבין למה "צריך" להקטין אחרים

כדי להוציא את עצמך גדול
לא אוהב את זה. לא אצל סופר, לא באתר שהבאת, לא אצלנו בפורום ולא באף מקום. רן.

MidNight Flame

New member
תראה את הגועל נפש הזה -

what is Aikido - "Aikido should not even be listed here as it has little to do with the boxing arts. Morihei Ueshiba founded Aikido after spending 22 years (1915-1937) studying and teaching Daito-ryu under Sokaku Takeda. Aikido is, basically, a watered down, softer version of Daito-ryu; in line with the new age Japanese Omoto religion’s philosophy embraced by Ueshiba. It is good for those who enjoy a cult like atmosphere and want the benefits of training; but, are not interested in self defense (read - Macho Posturing)." כותב יהיר ופלצן, חסר האובייקטיביות והגינות.

IshMaElf

New member
מה אתה לא מבין? זהו שיווק בסיסי -

ושוק אומנויות הלחימה הוא כמו כל שוק ויש תחרות ופועל יוצא של תחרות שיווקית הוא 'הכפשת' המיתחרה, לדעתי זה לא רע וחשוב להניח את הקלפים על השולחן ואם משהו הוא באמת לא נכון אפשר לדון על כך ועל מי שהשטיפת מח הזו עבדה אז סבבה ועל מי שלא אז לא. אני לפחות יודע שבתחום עולם אומנויות הלחימה אני מעוניין ללמוד משהו יעיל ומשהו ש'עובד' לצרכים שאני רואה אותם כחשובים בתחום ואם הוכיחו לי בדרך מסוימת או 'מכרו' לי משהו בצורה שניראית לי מספקת מאוד (השאלה היא האם באמת הוכיחו או לא וזה ממש לא קל) ואני מאמין לזה אז אוקיי אני בפנים. הדרך לא משנה הכל תלוי במבחן התוצאה, לא כן? אותך זה יכול להגעיל, בנאדם אחר זה ימשוך.

Tonjin

New member
אם להמשיך את קו המחשבה שלך, אז

גם לשים תמונות של נפגעי-תקיפת סכין או של הצד המפסיד בקרב-רחוב באתר שלך זה לגיטימי ו"שווק בסיסי"... לא?

Tonjin

New member
אז שוב, אם להמשיך את הדוגמא שלך

כל מה שנראה לי שיעבוד על לקוח פוטנציאלי זה בסדר? לא יתכן שמשהו שנראה לי שיעבוד יהיה מגעיל...?

IshMaElf

New member
מי אתה שתגיד שזה מגעיל?

זה עיניין של נקודת מבט זה הכל...

Tonjin

New member
אם כמה שאני מאמין גדול בפלוראליזם

עדיין ישנם דברים שהם מגעילים (אם אין אגב, ואין לך שום דרך להבחין בין מה שהוא מגעיל לבין מה שהוא בו נאמר הגוו או מקובל כדאי לך לשקול רוויזייה בראיית העולם שלך), בוא אני אחזיר אותך לשאלה הראשונה שלי: להראות תמונות של חתכי-סכין בגוף חי כאתר שלי שמלמד להתגונן בפני תקיפות סכין, זה לגיטימי כי זה אולי יעבוד על לקוח פוטנציאלי (או שזה אולי מגעיל) זאת ועוד, אתה טוען שאני לא מוסמך להגיד מה מגעיל ומה לא כי זה הכל עניין של נקודת-מבט. לא נשמע לך קצת מוזר הטיעון הזה...? מנקודת המבט שלי (ושל מידנייט ואני מאמין ששל עוד כמה אנשים) הטקסטים באתר מגעילים ואני יכול להוסיף גם מכילים כמות גדולה של חצאי-אמיתות והאדרה עצמית, ערכים שבלקסיקון שלי מופיעים די בסמיכות להגדרה של מגעיל...

זה לא שיווק בסיסי, זה שיווק מהסוג

הנחות ביותר. במקום להסביר כמה המוצר שלך טוב, מה היתרונות שלו וכדומה, אתה מכפיש מוצרים אחרים במחשבה שזה יפאר אותך. מי שקונה את זה, שיבושם לו. אני חושב שמי שעסוק בלהכפיש אחרים, זה רק מראה כמה הוא עצמו לא בטוח במה שיש לו ביד.

למעלה