אהלן וערב טוב

אהלן וערב טוב

אני יודע שיש התנגדות גדולה לסוג כזה של דברים פה בפורום ובכלל, אבל כתבתי פאנפיק על שיר של אש ושל קרח... לפני שאתם עטים עליי עם קלשונים אני רק רוצה להגיד שהפאנפיק לא מתמקד בדמות מרכזית ולא יכול להרוס את העלילה. אז, תקראו, תהנו ותתנו ביקורת, אם אפשר בונה. דירוג: PG-13 זמן: התקופה בין הספר השלישי לרביעי. ספוילרים: מכיל ספוילרים רציניים לספר השלישי, ומזעריים לרביעי. תקציר: נתיני ווינטרפול שנהרסה מוחזקים בשבי על ידי לורד העלוקות במרתפי טירת הארנהול. מצבם נראה עגום, אך עזרה ממקור לא צפוי עתידה להגיע...

בהודעות 1:

פרק 1 - אנדרו: הרוח של הראנהול כעסה, כך היה נדמה לאנדרו סורווד. יללותיה הצורמניות הדהדו בחלל המסדרון בעוד שהרוח הנושבת נדחסה דרך חרכי הירי בקירות יוצרת קול שריקה חד ששלח צמרמורות במעלה גבו. השעה הייתה מאוחרת, והסופה שבחוץ סירבה להרגע. כבר שבוע ימים שהרוח הארורה נושבת בטירוף והיציאה מהטירה נהייתה כמעט בלתי אפשרית. היוצא הסתכן בלקפוא למוות, או להמעך על ידי עץ נופל. לאנדרו לא התחשק להסתכן באף אחת מהאפשרויות. הוא חיכך את ידיו על ירכיו, מנסה ליצור מעט חום. אפילו כיסא העץ הפשוט שעליו העביר את המשמרת לא סיפק לו נוחות. הוא פלט אנחה, שולח ענן אדים דק מפיו. היה קר, לעזאזל, יותר מדי קר. מתי החורף הספיק להתגנב כך? נדמה היה לאנדרו שהאביב רק עתה החל. נראה היה כאילו רק אתמול נכח בתחרויות הימין במעלה מלך. הוא היה לוחם צעיר אז, אחד מיני רבים שליוו את הלורד רוז בולטון בתחרויות. הייתה זו תקופה מפוארת, הוא ידע, למרות שלא לקח חלק בה, תקופה של שגשוג, מלאה בחלומות ותקווה לעתיד. אבל כל זה היה בעבר, לפני המלחמה ששינתה הכל. כעת תקוותם הגדולה של מרבית האנשים הייתה לשרוד מספיק זמן כדי לראות את היום הבא. חלומות נותרו רק לטיפשים. הרוח השמיעה עוד שריקה צורמת, קוטעת את אנדרו ממחשבותיו. זה זמן טוב לעשות סיור במרתפים, החליט. הוא קם מכסאו ומתח את שריריו הכהים מן הישיבה הממושכת. המרתפים בהחלט לא היו המקום המועדף עליו, ובמצב רגיל אנדרו היה פשוט חותם בספר הזקיפים שהוא עשה את הבדיקה במרתפים מבלי לגעת אפילו בדלת, אך הפעם בחר כן לרדת. אחרי הכל, הסיור במרתפים העביר לו חלק נכבד מן המשמרת ושריקותיה העצבניות של הרוח לא נשמעו מתחת לאדמה. מלבד זאת היא בטח ישנה כעת, היא והסיפור שלה. הוא שלף מכיס מכנסיו את צרור המפתחות שהועבר מזקיף לזקיף. כעשרים מפתחות היו עליו, אך אנדרו לא התקשה לזהות את המפתח שהוביל למרתף. המפתח היה עשוי פלדה אדומה נדירה מעוצבת בצורת ראש דרקון הפותח את פיו לנשוף אש. העיצוב עצמו היה כה מדוייק, ועל אף השנים הרבות שעברו מאז שחושל, כל פרט קטן בו וכל קשקש על ראש הדרקון נחרט בקפידה, כך שנראה היה כאילו המפתח היה עתיד לקום לחיים כל רגע. האדם שהכין את המפתח דאג להתיך צבע על ראש הדרקון ע"מ לתת לו גוון ירוק חי, אך גוף המפתח עצמו הושאר חשוף כך שזוהרה הטבעי של הפלדה האדומה בהק בו, ושיווה לו מראה של להבה הבוקעת מפיו של הדרקון. שאר המפתחות היו בחצי הגודל ממנו, מפתחות ברזל מעוצבים בפשטות. כולם חושלו בשנה האחרונה, אות לשינויים הרבים שערך לורד בולטון בטירה מאז שכבש אותה. הלורד, שנקרא בפי פשוטי העם גם לורד העלוקות, דאג לשפץ ולעצב מחדש כל חדר וחדר בטירה על מנת להתאימם לצרכיו. הוא אפילו שיפץ את מגורי המשרתים, בטענה שהוא אינו מוכן שהאנשים שמכינים לו את האוכל יגורו בטינופת. אנשים רבים הרימו גבה לנוכח השינויים שערך, במיוחד בחדרי המגורים שלו, ותהו מאין הצליח להשיג את המימון ואת אנשי המקצוע לבנייתם, במיוחד בתקופה זו של מלחמה. התשובות לכך השתלשלו מול עיניו של אנדרו, בצורת החותמת שהוטבעה על כל אחד מהמפתחות החדשים. אריה שואג, סמל בית לאניסטר. לאניסטר תמיד משלם את חובותיו, חשב בעגמומיות. המפתח נכנס בכבדות למנעול של דלת הברזל הכבדה. נשמע קול נקישה רם כשאנדרו סובב את המפתח, ולאחר מכן קול חריקה בעת שהדלת סבה על צירה, חושפת את המדרגות שהובילו מטה אל החשכה. אנדרו הוריד את אחת העששיות שהייתה תלויה על הקיר, לקח נשימה עמוקה והחל לרדת. הרוח השמיעה יללה אחת אחרונה, ואז סגר אנדרו אחריו את הדלת ויללותיה נדמו, גם אם רק לזמן מה.

בהודעות 2:

הקור הורגש גם במעמקי המרתף אליו נכנס אנדרו, אך לפחות האוויר עמד במקום ומנע מהקור לחדור מבעד לטוניקה שלו. אנדרו החל בבדיקה. צרור המפתחות שפתח כל דלת ודלת במרתף היה תלוי במקומו על הוו שעל הקיר הימני. אנדרו לא ציפה אחרת. דלתות התאים נפתחו לעתים נדירות בלבד, ואם המפתח לא היה מונח במקומו סימן שמשהו חריג התרחש. הוא פנה אל התאים עצמם, שם הוחזקו האסירים. אולי אסירים לא הייתה המילה הטובה ביותר לתאר אותם. המלה שבויים נראתה לו מתאימה יותר, אך הוא לא העז השתמש בה בנוכחות איש מהמשמר. הוא הביט דרך חלון הסורגים של התא הקרוב ביותר במסדרון. את התא אכלסו ילדה קטנה ואמה. הילדה, כבת שמונה, ישנה על מיטת קש פשוטה שינה עמוקה. בקצה השני של התא, פחות משלוש רגל ממנה, שכבה אמה של הילדה. נשימתה הייתה כבדה ומאומצת, ואגלי זיעה כיסו את מצחה, גורמים לשערה השחור להדבק אליו. הלורד בולטון אומנם סיפק תאים סבירים ביותר לשבוייו ודאג להאכיל אותם שתי ארוחות ביום, אך יותר מכך לא עניין אותו. האישה, מרי כך היה נדמה לו שקראו לה, חלתה לפני כמה ימים בשיעול, וכעת לא היה נראה שתשרוד יותר מיום יומיים. הילדה היתומה כנראה תשלח השבוע להיות עוזרת במטבח או משרתת של הלורד. ללורד בולטון הייתה חמלה כלפי ילדות קטנות. לפחות אנדרו קיווה שזאת הייתה חמלה... אנדרו המשיך לעבור על התאים. היו כעשרים תאים במסדרון, כל אחד אוכלס ע"י שניים, שלושה אסירים, כולם נשים, זקנים או ילדים, חלשים מדי מכדי להלחם או להגן על עצמם. סך הכל היו חמישים ושלוש אסירים. חמישים ושתיים בקרוב אם מחשיבים את מרי. זה היה כל שנשאר מוינטרפול המפוארת, ומבית סטארק הגאה. אין כאן כבוד, ידע. אנדרו סורווד היה חייל, מחויב לביתו וללורד שלו, אך זה לא אמר שלא הייתה לו ביקורת על מעשיו של אדונו, שנטה לעבור תמיד לצד המנצח. החתונה האדומה היה כמובן המעשה שאליו התנגד אנדרו הכי. לטבוח באורחים שהוזמנו לטירתך והיו אורחיך היה מעשה מקולל על ידי השבעה ואנדרו הזדעזע לדעת שהלורד שלו לקח חלק בטבח של רוב סטארק ופמלייתו, לא לדבר על כך שבית סטארק היה בן בריתו בצפון עד אז. אבל גם לפני החתונה הבין אנדרו שלורד בולטון לא מתכוון להיות נאמן לבית משפחת סטארק. ווינטרפול נכבשה אמנם על ידי אנשי איי הברזל בהנהגתו של תיאון גרינגוי, אך למרות מה שהפיצו השמועות חורבנה לא נבע מהם. האמת הייתה שבנו הממזר של הלורד היה זה שהנחית את המהלומה על הטירה בצפון. הוא וצבאו המצומצם ניפצו את חומות הטירה וטבחו באנשיה. הממזר היה ידוע באכזריותו ובשנאתו לאנשי הצפון, אך הוא לעולם לא היה מעז לעשות צעד כזה ללא רשותו של אביו. הלורד לפחות היה רחום מספיק בשביל לדרוש מבנו את הניצולים מהטבח. אם לא היה עושה זאת, רובם היו מוצאים את עצמם כנראה מבותרי איברים ומשמשים מאכל לעורבים ולחיות הטרף. אנדרו לא העיז לפצות פה על שום דבר מהמתרחש. לא היה מקום בבית הלורד לחלוק על דבריו, בטח שלא חייל משמר פשוט. הלורד ציווה להצליף פעם בנער אורוות שביקר את צורת רכיבתו על הסוס. אנדרו פחד לדעת מה הוא יעשה לחייל שיבקר את מוסריותו. מלבד זאת, התנאים שקיבל מלורד בולטון בתור חייל במשמר היו טובים, וגם אם הדבר עורר בעיות מוסר, אנדרו הכריח את עצמו להודות שעדיף להיות בצד המנצח. אחרי הכל, בית סטארק תמיד היה ידוע בהגינותו וביושרו, ותראו לאן זה הוביל אותו. עם זאת, הייתה לו חיבה סמוייה לבית סטארק והרבה פעמים תהה איך היה מרגיש להיות שכיר חרב בשרותו של בית סטארק. לאנדרו יצא פעם לפגוש באדארד סטארק, לורד טירת וינטרפל שבצפון. הוא ראה אותו בעת שנפגש עם הלורד בולטון בזמן תחרויות הימין. לורד העלוקות החמיא ללורד סטארק על המשתה המפואר שנערך יום לפני כן, ועל המאמצים שהושקעו בתחרויות של היום, אך אדארד לא נראה מרוצה. “כל הארוע הזה מיותר בעיני" הודה לאחר ששאל אותו הלורד לפשר הבעתו העגומה. "כל הכסף שהושקע כאן יכל היה לשמש את העיר. האנשים שתחת חסותנו גוועים ברחובות, נשים מוכרות את גופן בשביל לחם, ואנחנו כאן עסוקים במשתים ותחרויות, עיוורים לגמרי לצרכי העם. יכלנו לנצל את הכסף לשיקום חלקיה העניים של העיר, לפיתוח החקלאות והתעשייה, לחיזוק משמר המלך". זו הייתה הפעם הראשונה שבה שמע אנדרו לורד כלשהוא מביע עניין בנעשה ברחובות. אבל לורד בולטון הראה אדישות לדבריו. “אנחנו במעלה מלך, נד, אל נא נשכח זאת. זהב זורם במקום הזה כמו דם על שדה הקרב. ישנו מספיק כסף לעשות גם וגם אם תרצה בכך.” נד הנהן באי רצון, והם העבירו את שאר הפגישה בשיחה על קרבות היום שעבר.

בהודעות 3:

אנדרו מעולם לא היה מנחש שאותו אדארד סטארק יגמור את חיו כבוגד בכס המלכות. את החדשות על הוצאתו להורג הם קיבלו מאוחר יותר, יחד עם הכתרתו העצמית של בנו, רוב, למלך הצפון וקריאתו לצאת למרד כנגד המלכות המושחתת הנוכחית. והם אכן נלחמו למען המלך בצפון, בקרב הראשון של אנדרו ביער הלחישות, שם נלכד קוטל המלך, ג'ים לאניסטר. באותו שדה קרב רשם לזכותו אנדרו החייל הצעיר שבעה אויבים מתים, והפגין יכולות לחימה מרשימות, שלא נעלמו מעיניהם של חבריו לנשק ושל מפקדיו. מאז הקרב ביער ההוא ביסס אנדרו את מעמדו כלוחם בשירותו של הלורד, וזכה להערכה לה תמיד שאף. הערכה שתוקפה נמשך גם כיום, על פי מקורות מיודדים לו בטירה. הדבר עדיין לא היה רשמי, אך לאנדרו נאמר כי הוא היה עתיד להיות ממונה לתפקיד סגן מפקד המשמר של הטירה. מתוך שלושים חברי המשמר שהיו אפשריים לתפקיד, בחר מפקד המשמר דווקא אותו לסגנו. מלבד הכבוד העצום שהיה טמון בכך פרוש הדבר היה שאנדרו יקבל כעת תנאים של בכיר משמר. תנאים כמו מגורים משל עצמו ואפשרות לאכול את ארוחותיו באולם האוכל המפואר שהלורד בולטון הכין במיוחד לנכבדי הטירה. בנוסף לכך, אנדרו לא ימצא את עצמו יותר לעולם יושב באמצע הלילה וקופא מקור מחוץ למרתפים. אבל לעת עתה, עד שהדבר יהיה רשמי, יצטרך אנדרו להמשיך לשבת על כסא העץ הלא נוח ולשמור כמו כולם. הוא עמד למבחן כעת, והיה עליו לתת מעצמו כל שניתן על מנת לרצות את מפקדיו. הוא המשיך לבדוק את התאים, עובר מקשיש אחד למשנהו, מילדה לילדה, מאשה שבורה אחת לשניה. כל שאר השבויים פרט למרי נראו בריאים דיים עד כה, וכעת נשאר לו לבדוק רק את התא האחרון – התא שלה. הוא נשאר עומד, מנסה להחליט האם לגשת לתא או לא. הוא יכל בקלות לחזור עכשיו אחורה למסדרון ולשכוח ממנה. לחזור לכסא ולחכות עד סוף המשמרת. שלוט בעצמך!, ציווה על עצמו. אתה נותן לאיזו קשישה להפחיד אותך! מלבד זאת, היא בטח ישנה עכשיו. הוא לקח נשימה ארוכה והחל לפסוע באיטיות לכיוון התא האחרון. התא הכיל שני אסירות. אחת מהן הייתה בתו של סר רודריק המנוח, בת', נערה צעירה וגאה. אילו זוועות עברו עליה מאז מותו של אביה ולכידתה יכל רק לדמיין. לא היה לו ספק שהנערה נאנסה כמה פעמים. הדבר היה רק טבעי. נערה יפה כזו בגילה הייתה מטרתו הראשונה של כל גבר חדור ריגוש קרב שזה עתה סיים לכבוש. עם זאת, התנהגותה והמבטים המתריסים ששלחה לסוהרים לא הסגירו כלום מכך ואנדרו רחש לה הערכה על כך שלא חשפה את חולשותיה. עם זאת, כאשר הביט לתוך התא פניה לא היו אלו שקידמו אותו. "ערב טוב!" אמרה הקשישה פניה מופנות ישירות אליו. הוא ניתר ממקומו מבהלה ומעד אחורה. כאב עמום בזרועו קידם אותו כשנחת על הרצפה בזווית לא טובה. "אני מצטערת, לא התכוונתי הבהיל אותך" דיבורה היה שקט ורגוע כאשר קם מהרצפה. "האם אתה מרגיש טוב? לא נחבלת אני מקווה...". שערה הלבן והעבה גלש על כתפיה השפופות ועל שמלתה הבלויה והישנה. היא ישבה על כסא העץ ליד המיטה, אחד החפצים המועטים שהלורד הסכים לספק לשבויים, וחייכה אליו. אנדרו לא מצא מלים לדבר. מאז שהגיעה הזקנה המשונה עם שאר השבויים להארנהול לא דיברה עם אף אחד. מרבית השומרים היו בטוחים שהאשה אילמת, אך אנדרו ידע שהיא לא. מחזור ירח שעבר בשעות הצהריים כאשר נכנס להגיש לאסירים אוכל היא פנתה אליו לראשונה, בדיוק כאשר עמד לעזוב. "יש לי סיפור בשבילך" אמרה. בתחילה היה אנדרו מופתע שהזקנה מסוגלת לדבר, אך במהרה התעשת ושאל אותה בטון תקיף, שחשב שאמור לאפיין שומר, לפשר הסיפור. "אתה עוד תשמע אותו... כשזמנך יגיע". משהו בדיבורה העביר בו צמרמורת, ומאז הקפיד שלא להתקרב לתאה. כעת אבל לא יכל להמנע ממנה. היא ישבה ממולו וחיכתה לתגובתו. "חזרי לישון! יום ארוך מחכה מחר" הצליח לבסוף להרכיב משפט. הכאב בזרועו עדיין הציק לו "יהיה חבל אם אני אלך לישון עכשיו..." השיבה בטון שקט. "אני חושבת שהגיע הזמן לספר לך את הסיפור שהרכבתי במיוחד בשבילך...". תחושת אי הנעימות שאפפה את אנדרו התחלפה בן רגע בכעס. "שמעתי כבר מספיק סיפורים, קשישה. וכל יום אני שומע סיפורים נוספים על מוות, חורבן וכאב. אם ברצונך לרכך את ליבי בסיפורי רחמים שונים מוטב כבר שתספרי אותם למיטת הקש שלך. אנשים מתים בחוץ וכל הארץ כאוס אחד גדול, מדוע שסיפורך יהיה שונה משל כל אדם אחר?". "זאת משום שהסיפור שלי הוא גם הסיפור שלך" השיבה בפשטות.

בהודעות 4:

"אל תדברי שטויות!" נהם לעברה. הזקנה לא הכירה אותו כלל. מה היא כבר תוכל לספר לו שלא ידע? "אתה צדקת בדבריך מקודם" המשיכה "לכל אדם יש את סיפור חייו שלו, בין אם הוא טראגי, רומנטי או מלא הרפתקאות. עם זאת, לעתים רחוקות קורה ששני סיפורי חיים שאינם נראים שייכים אחד לשני נקשרים בינהם קשר עמוק וחזק. כזה הוא המקרה שלי ושלך. אתה רוצה להגיד לי שאתה עדיין לא מעוניין לשמוע את סיפורי?" עיניה התמקדו בעיניו. אנדרו התכוון להגיד לזקנה שכרגע הוא יותר מעוניין לדחוף אותה מעבר לחומות הטירה אם לא תחדל לקשקש, אך במקום זאת מצא את עצמו מהנהן בהסכמה. הזקנה חייכה חיוך קצר, ונראה היה שהיא מרוצה ממשהו. "יפה. אם כך כדאי שנתחיל. אך תחילה, יש לי בקשה קטנה לבקש ממך...". קול מרוחק בתוך ראשו של אנדרו זעק סכנה, אך אנדרו היה מסוקרן מדי מכדי להקשיב לו. "במה אני יכול לעזור לך?" שאל משולהב. "לא משהו רציני" השיבה "אני חוששת שהקור לא מטיב עמי, ואני אעריך את זה מאוד את תוכל רק להביא לי צעיף. אני חושבת שראיתי צעיף תלוי על הקיר ליד המדרגות" קולה היה עמוק כאשר תיארה את מיקומו, ותחושת הסכנה בראשו נחלשה. זה הכל? דבר כל כך פשוט ואז אוכל לשמוע את דבריה. "בוודאי". הוא הסתובב, רץ מהר לכיוון המדרגות וחטף את הצעיף מהוו על הקיר הימני. הצעיף השמיע קול צלצול מתכתי קטן, ואז פנה אנדרו אחורה וחזר במהירות אל התא האחרון. הוא הושיט את היד האוחזת בצעיף לתוך התא, ולרגע קט תהה מדוע יש לצעיף משקל גדול כל כך, אך סקרנותו גברה על המחשבה והוא הניח את הצעיף בכף ידה המושטת. "כעת אוכל לשמוע את סיפורך?" הזקנה ציחקקה צחוק קצר ולבבי. "אתם הצעירים, כל כך להוטים, תמיד ממהרים לכל מקום. כן, כעת אוכל לספר לך את סיפורי". וכך עשתה: "ממלכת האדם נשמרה מאות בשנים על ידי חומת אבן עצומה בגודלה, המפרידה בינה לבין הצפון והיצורים האפלים שחיים בתוכו. על החומה שומרים העורבים, האנשים אשר אינם יכולים עוד לחיות חיים רגילים בקרב בני האדם בשל אי אלו סיבות. חלקם פושעים שחטאיהם הרבים שילחו אותם אליה, חלקם אנשים טובים שהגורל לא חייך אליהם. לא משנה איך תסתכל עליהם – אלו הם האנשים שנבחרו להגן עלינו מן השוכן מעברה השני של החומה. אך סיפורי לא מתמקד בחומה. מדרומה לה, במרחק שבוע רכיבה, מצוייה טירה. חומותיה עשויות אבן קרה כמו כל טירה אחרת, אך דם ראשוני האדם זורם בין אבניה. טירה זו שייכת למשפחה שסמלה זאב בלהות אפור שועט בשדה קרח לבן. אבי הטירה, זאב גאה וישר, לקח לאישה עלמה יפה שסמל טרוטה תפור על דגל ביתה, והיא ילדה לו חמישה גורי זאבים שנשמתם צחה כשלג ותמימותם כשל שה שזה עתה נולד. תפקידי באותם ימים היה לדאוג לגורי הזאבים הקטנים, ולמלא את ראשם בסיפורים ומעשיות. לגור הבכור אני זוכרת שנהגתי לספר סיפורים היסטוריים של גבורה ואבירות, של קרבות ומלחמות. הוא היה יושב שקט ובולע את מעשיות אאיגון הכובש בשקיקה. גורת הזאבים הבכורה הייתה אוהבת ששרתי לה שירים על עלמות ואבירים, על אהבה והקרבה ועל יופי ושירה. במובן הזה גורת הזאבים שנולדה אחריה הייתה ההפך הגמור ממנה. שירים לא עניינו אותה כלל והיא, כמו הגור הבכור, אהבה סיפורי מלחמות וקרבות. במיוחד אהבה אני זוכרת את סיפוריה של נימיריה, המלכה הלוחמת. הגור הרביעי שנולד אהב גם הוא סיפורי לחימה ואבירות. הוא היה סקרן יותר מאחיו הבכור ואהב לחקור כל סיפור שסיפרתי לו, ולדלות ממנו את כל הפרטים שיכלתי לספק לו. לעתים אהבתי להשתעשע איתו ולספר לו סיפורי אימה אודות נסיך העכברושים ומשמר הטירה הנצחי. גור הזאבים הצעיר ביותר היה העקשן ביותר מבין כל החמישה. הוא היה היחיד מבין החמישה שלא אהב סיפורים והיו פעמים שהיה מגרש אותי מחדרו כשניסיתי לספר לו מעשייה. אני מייחסת זאת לכך שהיה עוד צעיר מאוד כשזה קרה. הייתה זו תקופה שלווה ומאושרת כל כך, וחשבתי שהיא תוכל להמשך כך לנצח. אך לא כך קרה. אל הצפון המרוחק הגיע המלך שצבי מעטר את סמלו. גם הצבי וגם הזאב היה חברי ילדות וותיקים, שעברו יחדיו קרבות רבים. יחדיו חברו שניהם והצילו את הממלכה מידי שליט הדרקון המטורף. הזאב אף היה זה שתמך בהכתרת הצבי למלך החדש, אף כי יש כאלה שטוענים עד היום שהיה יכול לטעון לכתר בעצמו. כעת נזקק המלך לחברו הנאמן והנבון בשנית. המלוכה אינה דבר פשוט כלל וכלל כך גילה. המלך צריך להתמודד עם הרבה חיות משחרות לטרף ואשתו החדשה, לביאה גאה לבית האריה השואג, הייתה אחת כזו. היא ופמליית האריות שלה הקיפו אותו יומם וליל עד כי הרגיש שהוא עומד להבלע. הוא נזקק לחבר נאמן ונבון שיוכל לסמוך עליו ושיוכל לייעץ לו. כך יצא שהזאב לורד הצפון נאלץ לעזוב את ביתו ויצא למרכז הארץ, אל מקום משכנו של המלך לעמוד לימינו. לצערי ולצערו הוא לא הלך לבד ולקח איתו את שתי גורות הזאבים הצעירות. איש מהם לא שב מהמסע הזה. הזאב גילה מאוחר מדי כי במשחקי הכס אין מקום לאנשים ישרים: הצבי המלך מת, נטרף על ידי אריה מחופש לחזיר בר. את מקומו תפס בנו ששאגת אריה ממלאת את כל חלל גופו במקום שבו דם צבי אמור לזרום. הזאב התנגד למשטרו של המלך החדש ובתמורה איבד את ראשו. איש לא יודע מה עלה בגורל בנותיו אך יש להניח שאינן עוד נמנות עם החיים. כעת, עם מותו של הזאב שליט הצפון, נאלץ גור הזאבים הבכור לקבל עליו את תפקיד המנהיג. היה עליו לצאת ולהלחם נגד המלוכה הרקובה שהרגה את אביו ולמען הצפון. וכך הוא יצא לקרב ולקח עמו את כל נאמניו, משאיר אותי עם שני גורי הזאבים הצעירים לבד. איש לא צפה את מה שקרה הלאה, אך לנו זה לא שינה כלום. כמו שאתה ודאי יודע חיות רבות ורעות רועמות מעבר ליבשת, ומראה הצפון חסר ההגנה קרץ להן. בעת שגור הזאבים הצעיר נלחם באומץ ובחוכמה שירש מאביו, זרועות דיונון ארוכות ומפותלות הגיעו מן האיים וכרכו את עצמן סביב חומת הטירה. שני גורי הזאבים הקטנים היו הראשונים שהדיונונים חיסלו. גופותיהם נתלו על חומות הטירה ללמד את שאר יושבי הטירה שלא להתמרד. לנו, האנשים הפשוטים וחסרי ההגנה לא נותר אלא לחכות לגור הזאבים הבכור שיושיע אותנו. הוא מעולם לא נראה שוב. נרצח על ידי אנשים שהחשיב לבני בריתו. באותו זמן לא ידענו זאת. ידענו רק שבשעת לילה מאוחרת נפרצו חומות הטירה. דם נשפך בכל מקום שאליו פניתי, דמם של דיונונים ושל זאבים כאחד, דם של גברים, נשים וילדים. דם ראשוני האדם לא הגן עלינו הפעם, והחומות האדירות נופצו לחורבות. המעטים שניצלו נלקחו בדרך ארוכה וקשה, מוחזקים בכרכרות סורגים אל הטירה המקוללת הזו שבה אני ניצבת מולך כעת. זהו סוף הסיפור שלי" האשה הזקנה היישירה אליו מבט, קולה בוגד בה לרגע. "חמישה גורי זאבים גידלתי כשלי, וחמישה גורי זאבים איבדתי". דמעה בודדת זלגה על לחייה, מלבד זאת לא הסגירו פניה שום סימן לרגש, וחיוכה נשאר נעים וידידותי כשהיה.

בהודעות 5:

אנדרו עמד דומם ולא ידע מה לעשות עם עצמו. היה בו הרצון העז לפתוח את שערי התא ולחבק את הזקנה בזרועותיו. הוא רצה לקחת אותה אל מחוץ לטירה, לתת לה אוכל וציוד לשרוד בעצמה שתזכה להזדמנות לחיות. לפחות את זה הוא הרגיש שהוא חייב לה. הוא לקח צעד לעבר הדלת, נחוש בדעתו לפתוח אותה, אך קול ההגיון עצר בעדו. אסור לי הבין. לא עכשיו, לא כשאני עומד למבחן. אני עומד להיות מקודם, אני עומד לקחת חלק במלחמה. לשנות. אני לא יכול לזרוק את כל זה. הוא שם לב שהוא עומד במקום ופתאום נהיה מאוד מודע לסביבתו. שיעולה של מרי החולה מהתא הראשון היה הרעש היחידי שנשמע. הזקנה עמדה מולו מעברה השני של הדלת וחיכתה. הוא ניסח את מילותיו בקפידה. "סלחי לי על גסותי ממקודם" הוא התחיל בהתנצלות. "מעולם לא היו לי לא ילדים ולא חברים קרובים שאוכל לראות בהם משפחה, ועל כן אני לעולם לא אוכל להבין את כאבך במלואו. אך האמיני לי שאני מדבר בכנות כאשר אני אומר לך שאני מצטער על אובדנם. ילדי סטארק הצעירים, הזאבים שלך, כולם נולדו למשפחה שכבוד ויושר היא דרך חייהם. האצילות שלהם ראויה להערכה רבה, והם אכן קיבלו אותה ממני. עם זאת, כפי שבוודאי שמת לב אנחנו מצויים כעת בעידן שהתכונות האלו לא מתתאימות בו יותר. היושר, האצליות, הכבוד וטוב הלב כולם פגו מן העולם. כמו הדרקונים. כעת, רב השחקנים המלוכלכים ביותר הם אלו שישארו במשחק. הדבר מכאיב לי כפי שהוא מכאיב לך, האמיני לי, אך זו המציאות. זו הסיבה שאת כאן בתא מולי כעת ואני הוא זה שמשגיח עלייך מבחוץ ועל כן עליי לעזוב עכשיו. השעה מאוחרת ושנינו זקוקים לשינה ארוכה. היי שלום". הוא הסתובב והחל ללכת לכיוון היציאה. "עצור במקומך, אנדרו סרווד!" והוא אכן קפא. מאין ידעה את שמו?. הוא לא זכר שאי פעם אמר אותו בנוכחותה, בוודאי שלא את שם משפחתו. "אתה אדם טוב, אנדרו. אני מרגישה את זה בך. יש בך תבונה שאין לרבים בימינו. אתה לא איש שניתן לשלוט בו בקלות." אנדרו הרגיש כיצד רגליו מתחילות להסתובב. הוא זז איתן חסר שליטה, פונה חזרה לעבר התא. "אתה מבין. לא הייתי כנה איתך כשדיברתי מקודם. לסיפור שלי ישנו חלק נוסף, חלק שקיוויתי שלא אאלץ להשמיע לך. אתה לא הותרת לי בררה. כעת תאלץ לשמוע את כולו. בוא, תתקרב אלי כדי שלא אאלץ להרים את קולי" הוא חש את רגליו פוסעות צעד אחר צעד לעבר התא. לא היה דבר שיכל לעשות כעת מלבד להקשיב לדבריה. "אני חייבת להתנצל על כך ששיקרתי לך מקודם. לא הייתי כנה לגמרי כאשר אמרתי שאני חסרת הגנה. אתה מבין, כמו כל אדם זקן גם אני הייתי צעירה פעם. בצעירותי חליתי במה שנקרא 'קדחת הנדודים'. היה בי הדחף הבלתי נשלט לצאת ולחקור את העולם. בגיל מאוד צעיר עזבתי את הבית שחייתי בו ויצאתי לחקור. נדדתי בין חבלי הארץ השונים, אספתי סיפורים וחוויות, חלקן טובות חלקן עצובות. למדתי הרבה על טיבם של בני האדם. ראיתי אהבות ובגידות, תככים ומזימות, רצון לעזור ורצון לשלוט. למדתי גם אני כיצד להקשיח את ליבי על מנת להשיג את מטרותיי. יום אחד נקרתה בדרכי ספינת חוקרים והרפתקנים שיצאה לחקור אי חדש שהתגלה רק בעת האחרונה. לאי קוראים כיום ברראבוס" השם הדהד בראשו של אנדרו. "אולי שמעת עליו..." היא הוסיפה בקריצה. שמעתי עליו? סיפוריה של אימו המנוחה על ילדותה בבראבוס הדהדו בחלל ראשו, משתלבות בקצב דבריה של הזקנה. האי בראאבוס היה ביתו, אף שלא היה בו מעולם. אימו דאגה להכניס זאת לראשו בכל יום עד יום מותה. "מצאתי מגורים במקדשו של אל שעליו לא שמעתי מעולם, אל שפניו פנים רבות מספור אך ייעודו אחד – מוות. למדי עליו רבות מפי כוהניו, ובמיוחד מפי כהן אחד שבו התאהבתי עמוקות. כמו כל נערה מאוהבת, עשיתי הכל על מנת להתקרב לאהובי, אך הוא דחה אותי ממנו בכל פעם. 'אני אף אחד' היה אומר לי 'ואת היא את. לא נוכל ליצור אהבה עד שתהיי גם את אף אחד כמוני'. דבריו רק חיזקו את האהבה שרחשתי אליו, ומעתה והלאה הקדשתי את כל זמני ללימוד תורת האל חסר הפנים. הופתעתי לגלות כמה צדק וחכמה מצויים בתורתו, ולא עבר זמן רב עד שדרכו כבשה אותי. שלא כמו אהובי, אני מצאתי דרך אחרת לעבוד את האל – על ידי הענקת מתנותיו. חיזקתי את גופי בנוסף לרוחי, למדתי את אומנות העל טבעי, כיצד לשלוט בנפש האדם, לעצב את ראייתו. חילקתי את מתנות האל לאלו שביקשו זאת, בין אם בגלוי ובין אם בלבם. נהייתי טובה בכך, יותר טובה מכל עמיתיי באותה תקופה, ולא עבר זמן עד שלורדים ובעלי תארים החלו פונים אלי בבקשות שאעניק את מתנת האל לאויביהם. וכך עשיתי, במיומנות רבה עלי לציין. לעולם לא אכזבתי אדם שפנייתו אליי הייתה ישרה. כך עברו כמה שנים, עד שאנדריי אהובי בא אלי בצהריו של יום קיץ פשוט. 'מי את?' הייתה שאלתו אלי. 'אני אף אחת' תשובתי באה אליו ללא היסוס. 'חסרת פנים'. לפני שהספקתי לסיים את דברי הרגשתי את חום שפתיו על שפתי, ובאותו לילה הריתי את בתי.

בהודעות 6 ואחרון:

המשכתי להעניק את מתת האל גם כשגופי החל להראות סימני הריון מתקדמים. אולי זאת הייתה אחת הסיבות ללידה הקשה שעברתי, שבסופה נאמר לי שלא אוכל ללדת עוד. כעת ניצבה בפני ההחלטה הקשה ביותר שנאלצתי לעשות מעודי. ידעתי שלא אוכל לגדל את ילדתי במקום ההוא. האי ברראבוס הוא לא מקום לגדל בו ילדה. רציתי לביתי ילדות מלאת חיים, כפי שלי לא הייתה מעולם. לא רציתי לראות אותה מוקפת במוות, לא רציתי שתגדל ליטול את חייהם של אנשים. זה היה תפקידי, ועשיתי אותו כרצון האל, אך לא הייתי מרשה לבתי ללכת בעקבותי. אנדריי הבין לליבי, אך לא היה מוכן לעזוב את אלו בבראבוס, וכך נפרדנו. עליתי על ספינת סוחר קטנה שלקחה אותי אל הצפון הרחוק והשקט, שם קיבל אותי לורד וינטרפל כעוזרת בית. בתי גדלה יחד עם בתו הקטנה של הלורד, ליאנה, והשתיים נהיו חברות קרובות. כך יצא שבמהרה נהפכתי למטפלת הראשית של העלמה הצעירה. גידלתי אותה ואת בתי בחום ואהבה. הענקתי לה את כל מה שאם יכולה להעניק לביתה. עם זאת, לעולם לא שכחתי את כל מה שרכשתי באי ההוא ואת אנדריי שלי, ומדי פעם היה גובר עלי הדחף והייתי יוצאת לתקופה להתאחד עם אהובי. תמיד חזרתי. הזמן המשיך בדרכו ובתי התבגרה והוכיחה שפרעותה של אימה דבקה גם בה. כבר שהייתה בת פחות משש עשרה היא יצאה אל העולם לאסוף סיפורים וחוויות משל עצמה. היא חזרה כעבור שנתיים, מותשת. חוויות וסיפורים רבים היא נשאה בפיה, אך גם תינוק בבטנה. היא לא הייתה מוכנה לגלות לי את זהות האב, אך סיפוריה על מסעות לאיים הירוקים, בנוסף לגודלו העצום של התינוק כאשר נולד העלו בי חשדות מסויימים. בתי לא זכתה לראות את בנה. היא מתה בלידה. הצלחנו להציל את בנה, אף שסבל מפגיעה בראשו, וכעת נותרתי רק אני לטפל בתינוק. הילד דרש תשומת לב רבה, ולא יכולתי להציא אותו מטווח ראייתי אפילו לדקה. כבר לא היה ביכולתי לחזור אל האי ואל האיש שהשארתי מאחור. המשכתי להתכתב איתו, אך ככל שחלף הזמן הרגשתי אותו מתרחק ממני. הוא נישא לבסוף לאישה מקומית, ובמכתב האחרון שקיבלתי ממנו הוא דיבר על בת טרייה, לא מרחמי. יותר כבר לא השבתי לו. המשכתי לגור בוינטרפל. גידלתי את ילדיו של אדארד סטארק כמו שגידלתי את דודתם והם התיידדו עם הודור. אף שהיה גדול מגילם ועצום בכל קנה מידה, בתוך לבו שכנה נפש של ילד פעוט. חשבתי שצרותיי תמו, ושאוכל לסיים את חיי במקום ההוא, אך לא כך רצה הגורל. כעת, ילדי סטארק מתים. נרצחו במלחמות של מחרחרי ריב ובעלי אינטרסים. נכדי עצמו נרצח אף הוא בהגנו עליהם, על ידי אותו האיש שמוחזק שבוי בטירה הזו בה אני נמצאת. ביתי הוחרב, חברי, קרובי ומשפחתי מתים. לא נותר לי דבר מלבד הרצון לנקמה" היא הרימה את צרור המפתחות שברשותה והכניסה אותו בעדינות את מנעול הדלת "זה והידע שרכשתי בבראבוס." דלת התא נפתחה בחריקה אל מול עיניו המטושטשות של אנדרו. האישה הזקנה החלה עושה את דרכה אליו בקלילות מפתיעה, משליכה את צרור המפתחות על הרצפה. "חכי!" הצליח אנדרו לפלוט. ראשו היה סחרחר, עיניו מטושטשות. "אמרת... את אמרת בהתחלה.. הקשר. הקשר ביננו! למה התכוונת?" הזקנה נעמדה מולו, שערה הלבן אסוף מעבר לכתפה, עיניה הכחולות הבורקות מביטות בו. לרגע ראה הבזק של צער בתוכן, אך השבריר הוצף במהרה בנחישות, ועיניה הצטמצמו לחריץ צר. "זה פשוט אנדרו" ידיה ליטפו את כתפיו, עולות מעלה אל צווארו. "סיפור חיי נועד לסיים את שלך!". היא סובבה את ראשו בחדות, משמיעה קול שבירה. אנדרו היה מת עוד לפני שראשו פגע בקרקע. בחוץ, המשיכה הרוח ליילל...

לפני שאני אפילו מתחיל לקרוא נקודה קטנה

בולטון נטש את הארנהול ואנשי קלגאן השתלטו עליה לאחר הבלאגן של מסכות הדמים.אסירי ווינטרפל מוחזקים בצור מגור שהיא הנחלה של בית בולטון.מה עוד שהם מוחזקים בידי רמזי ולא בידי רוז. קטנוניות? אולי.אבל אם אתה מתיימר לכתוב פאנפיק לפחות לך על משהו רציונלי. עם זאת סחטיין על המאמץ ובהצלחה.

למעלה