אהלן, התלבטויות...

Moses The Fish

New member
אהלן, התלבטויות...

היי, אני חיילת משוחררת חצי שנה, שבוע הבא מתחילה קורס פסיכומטרי ומקווה לטוב
אני מתלבטת לגבי הלימודים שנה הבאה. אני רוצה ללמוד מקצוע מדעי כלשהו התעניינתי מאוד בלימודי פיזיקה לתואר ראשונה אך כישוריי המתמטיים והפיזיקליים מדאיגים אותי... עשיתי 4 יח' מתמטיקה בתיכון ומעולם לא נגעתי בפיזיקה, אחוזי הנשירה של הלומדים לתואר ראשון מפחידים במימדיהם, ושיחות שלי עם פיזיקאים שונים החדירו בי המון חוסר בטחון לגבי סיכויי הצלחתי לסיים את התואר. אני חושבת להירשם ללימודי כלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות של האוני' העברית - אבל רציתי לדעת אם יש עבודה בתחום הזה? עשיתי את ה"מבדק" אבל שום מקצוע שנבחר עבורי שם לא "עושה לי את זה", ודווקא המקצועות שאני מתעניינת בהם הופיעו בלא מתאימים
אני כרגע מתלבטת בין לימודי הנדסה כלשהי (חומרים/מכונות/מחשבים) מדעי המחשב פיזיקה כלכלה ומנהל בחקלאות אשמח לדעתכם בעניין, תודה!

MyTaoWay

New member
../images/Emo4.gifלצערי לא

אין עבודה בפיזיקה וכל המדעים האלו, < אלא אם כן את מתכוונת לעבוד לגור בחו''ל, שם יש עבודה בזה.> אם את באמת אוהבת מחשבים, לכי ללמוד מדעי מחשב, או אפילו קורס של טכנאית מחשבים < הלימודים הם בלשכת תעסוקה, והם חינם. לדעתי תלכי ללמוד דרכם כדי לא לבזבז כסף של הפיקדון, תמיד תוכלי לבזבז אותו, כי אם תלמדי טכנאי מחשבים, ותראי שאת אוהבת את זה א. את יכולה ישר לעבוד בזה, יש בזה עבודה! ב. את יכולה גם לעבוד ובמקביל לעשות את התואר במדעי מחשב!
> כלכלה חקלאית?! ~ לא שמעתי על זה... אם לא שמעתי, לא חושבת שיש בזה פרנסה.. לדעתי, באמת, אם את מתחברת לכל הנושא של המחשבים האלו, לכי ללמוד את זה! כי התכנולוגיה תמיד מתקדמת, תמיד תהייה דרישה לאנשי הייטק...

תעשי ברור יותר מקיף

שלום לך, אני מציעה לך לברר טוב יותר על המקצועות שציינת. למשל, יש הרבה מאוד סוגי הנדסות ומקומות לימוד שונים. את יכולה למצוא אנשים שלמדו את זה, לשאול במקומות הלימוד, ללכת לימים פתוחים וכד'. אני גם מציעה לך להתמקד במה מתאים לך ולא אם אומרים לך שזה קשה, לא בטוח שזה קשה לך. אם לא טוב לך עם פיזיקה, חפשי מקצוע שזה פחות הדגש בו. כל טוב וחג שמח, ניבה

למעלה