אהלן אהלן,

פרג

New member
אהלן אהלן,

שלום לכולם, הבטחתי לעדכן. עניין השינה: שבועיים שינת הצהריים שעה 2 עד 3. הולך לישון רק בשעה 9.5 10 בלילה לא לפני. (האמת שכל ערב אחרי האמבטיה הוא מתעקש לראות קלטת וידאו של נורית הירש שיש בה את השיר "גע גע גע" ואתם צריכים לראות אותי מחזירה חזרה ברוורס אחרת זה משהו. בלעדיה אין שקט...ולנסות להחמק אחרי כל כך הרבה מאמצים זה פשוט לומר לו לילה טוב חלומות נעימים ולצאת מהחדר ממש כך או לעשות הצגה שלי שכאילו אני נרדמת משהו שאני ממש לא אוהבת לעשות כי אני עסוקה עם הילדים האחרים. לשתף אותכם גם בכך שהחל משבת שאני בעצם לא עובדת ויום א´ גם אני מתכוונת להפסיק לו את שינת הצהריים - אני יודעת שיש ילדים שלא ישנים צהריים עד 8 הם נופלים מה אתם אומרים פשוט אין לי ברירה עם הילדות האחרות כבר חודש אני לא עושה איתם כלום כי את כל זמני אחרי העבודה הקטן לוקח וזה המון. לגבי הורדת הטיטול, רוצה לומר לכם בן 26 חודש לא רוצה טיטול ופשוט הלך לו לבד לאסלה שלו הפרטית וזהו מה אתם אומרים יחזור לזה או לא. כבר 3 חודשים הטיטול בלילה עד הבוקר יבש כמובן, פה ושם היו שלבים של הורדת טיטול בבית מ-4 אחה"צ עד זמן האמבטיה בערב. לגן ויציאות בחוץ היה עם טיטול. ולפני יולי נראה שהוא יהיה בלי זה מוקדם או מאוחר או נורמלי. אחרי כל כך הרבה זמן בהבדלי הגילאים עם הילדים האחרים סליחה לא זוכרת. מ.

לאה_מ

New member
אל תבני על זה... ../images/Emo4.gif

כשעומר הפסיק לישון בצהריים הוא לא התחיל ללכת לישון יותר מוקדם. כל החברות סיפרו לי שהילדים שלהם "נופלים" כבר בשעה 7 או 8, לפעמים אפילו לא מספיקים לעשות אמבטיה... עומר נשאר עם ה-9:30 שלו. א-ב-ל הוא היה נרדם מיד. שזה גם יתרון במקרה שלך, נכון? מה שכן, הוא עוד קטן, אז שימי לב איך הוא מסתדר בכלל בלי שנת צהריים - אם את מעסיקה אותו והוא פעיל וערני ומשחק ולא מתעורר צורך לישון - מצויין. אבל אם את רואה שהוא מאד עייף ומתחיל להיות עצבני - עדיף בכל זאת לתת לו לישון ולהתמודד עם ההשכבה בערב. קלטת וידאו לפני השינה נשמע רעיון טוב. את יכולה גם להשיג וידאו נוסף, ולהקליט לתוך קלטת ריקה רק את השירים שהוא אוהב (ואפילו תקליטי כמה פעמים רצוף את "גע גע גע", אז לא תצטרכי להחזיר אחורה). אם תשימי לו קלטת בוידאו ותצאי מהחדר, הוא לא ירדם בסוף? ולגבי הטיטול - גיל 26 חודש נשמע מתאים לגמילה, אם את מרגישה שהוא מוכן (ולפי מה שאת מתארת הוא מוכן). מה שכן, אולי אל תעשי את זה בדיוק ביחד עם השינוי של הפסקת השינה בצהריים. חכי עוד שבוע-שבועיים, תראי שהוא מסתדר בסדר היום החדש שלו, ואז תורידי לו את הטיטול (וכמובן, להיות מוכנים לפספוסים בהתחלה).

פרג

New member
בוקר טוב, הייתי חייבת לספר לך

כשהגעתי אתמול הביתה אחרי 6 כל הסידורים שלי... סיפרו לי על הקטן .... "אמא 4 פעמים עשה בריצפה ועל עצמו ולא אמר דבר." בענייני שינה: אתמול לא הייתי נחמדה סליחה הייתי גמורה. הכנתי לו א"ע נתתי בקבוק שטפתי אותו והופ למיטה 3 דקות בכי והוא נרדם בשעה 9 במקום. (גם זה קורה). ספרו לי קיצת על העשרה בגיל הזה מה אתם עושים משעה 6 בערב עם הילד חוץ מלצאת איתו החוצה למשל. האם ילדים בגיל הזה מקבלים חוגים. (אני רוצה לדעת לשנה הבאה). בסוף שבוע הבא יום אחרון בגן וקיטנה מתחילת יולי ועד סופה חצי יום. אין סידור לאוגוסט וחזרה ללימודים נכון לפתק של היום בבוקר 9.9.02. נשתמע. מ. אמא של שניר ** לא לשכוח אני בחו"ל.

נעה גל

New member
אז לגבי החוגים... זה מאוד תלוי בו

יש ילדים שנהנים מהמסגרת של החוג ויש כאלה שלא. מכיוון שהוא מאוד צעיר, צעיר מדי כדי להחליט מראש אם הוא רוצה ללכת לחוג או לא, האחריות לגלות אם זה מתאים לו (או לא) מוטלת עליך. כלומר, לא כדאי להתעקש אם הוא לא מוצא את עצמו במסגרת הזו, אבל, אפשר לנסות. בגלל הגיל הצעיר שלו הייתי ממליצה על חוגים שמערבים פעילות גופנית ולא דורשים ישיבה ממושכת יחסית.

לאה_מ

New member
מכיוון שהוא ילד רביעי, תני לי להמר

שגם המוטיבציה של ההורים לחוגים כבר לא משהו, ושאם הולכים לחוג זה באמת בגלל שהילד רוצה או זקוק לחוג. עם עומר הלכתי בגיל הזה לג´ימבורי ולחמ"ל, עם שירה הלכתי רק לחמ"ל ועם אורי אני הולכת בעיקר לגינה ולים ולפארק הירקון (אבל אם המדריכה החביבה עלי תפתח קבוצה של חמ"ל לגילו, אני אקח אותו, כי הוא מאד אוהב מוסיקה, ואפשר לנסות אם זה ימצא חן בעיניו). אנחנו בחוץ כל יום במשך רוב אחר הצהרים (בדרך כלל מ-5 עד בסביבות 8). תודה לאלוהי שעון הקיץ.

נעה גל

New member
וגם "חדר מלחמה" זה אחד מראשי התיבות

התמוהים ביותר שנבחרו לחינוך מוסיקלי. לא יכלו לחשוב על משהו עם קונוטציות טיפה יותר חיוביות?

דליה.ד

New member
חמ"ל

"חינוך מוסיקלי לטף" בשני סגולים. "חדר מלחמה" בקמץ ופתח. כך שאין קשר!

נעה גל

New member
כן, אבל...

כשבוחרים שם למשהו צריך לקחת בחשבון את כל ההבטים גם האלה הגראפיים. רוב ההורים נתקלים לראשונה בשם "חינוך מוסיקלי לטף - חמ"ל" כטקסט, וזה פספוס אדיר. גם אם לא מתכוונים התחושות לא טובות מזה.

למעלה