אהלן אהלן:)

אהלן אהלן:)

אני מקווה שזה קשור לפורום..אם לא אני אשמח אם תפנו אותי למקום שבו זה יתאים
אני בחור בן 19, נולדתי בשוודיה, חלק גדול מהמשפחה שלי נמצא שם(מלבד הורים), ואני רוצה לחזור לשם עוד כמה חודשים כדי ללמוד באוניברסיטה...בינתיים אני מתחיל את הבירורים שלי בנוגע ללימודים, מגורים, עבודה וכו'... יש לי אזרחות, דיברנו שוודית בבית מאז שאני זוכר את את עצמי, אז שפה זה פרט שולי מבחינתי. יש לי חבר כבר 3 שנים, אנחנו מאוד אוהבים, המשפחות שלנו מקבלות אותנו בצורה הכי טובה שאפשר, והיציבות היא מאיתנו והלאה. האפשרויות שלי בארץ מבחינת לימודים הן די מוגבלות, מה גם שפחות או יותר נשבר לי מכאן. כרגע התכנון שלפני המעבר ניסע אני והוא לשם, הוא יקבל רושם ראשוני של מה זה שוודיה, ונראה מה הלאה( לציין שגם הוא רוצה ללמוד). אבל אני רוצה לדעת שהכל סגור מבחינת אישורי שהייה, עבודה וכו' במידה והוא החליט שהוא רוצה להישאר שם. איך אני עושה את זה? איך אני בודק אם הוא זכאי לזכויות מתוקף היותו בן זוגי? איך קובעים ראיון? ביררתי באתר של השגרירות השוודית כאן בארץ על כל עניין קבלת האישורים, אבל לא מצוין אם מדובר גם בזוגות חד מיניים. מה נהוג? לטלפן לשגרירות? ליצור קשר ראשוני במייל? יש לנו המון שאלות, ואני לא יודע איזה מהאמצעים נהוג יותר. כל מידע יעזור! המון המון תודה מראש!

bulllli

New member
שלום שבדי

כבר זה נשמע טוב. שבדים מתקבלים בברכה!
נדמה לי שיש כאן כותב שגר עם בן זוגו בשבדיה, אולי הוא יענה בקרוב. בכל אופן, אני במקומך הייתי פשוט מתקשר לשגרירות עם רשימת שאלות. כך תקבל את המענה הכי מדוייק. אם יש לך קשר טוב עם קרובי המשפחה, תבקש גם מהם לעשות בירורים. אין כמו בירור בשפת המקום של המדינה אליה אתה עובר. בנוסף, יש פורום שנקרא עוברים לאירופה ושם יש עוד כמה אנשי מקצוע שיכולים לנסות לעזור. בהצלחה, הרבה אושר וכל הכבוד על האומץ. נ.ב - לפי חוק הפורום החדש אתה צריך לספק לפורום תמונה עם שואב אבק וחיית מחמד (ראה שרשור למטה). וכמובן, הזמנה לחנוכת בית בשוודיה היא חלק הכרחי מחברות אצלנו, אחרת יש פה כמה בוצ'יות שימתינו לך מתחת לבית.

וואלה

אחלה...אני אשמח אם הבחור יוכל לחלוק קצת מידע;) אני חושב שאני אעשה את זה,מה שמעניין אותי אם המזכירה היא זאת שתענה או שיקשרו אותי (סליחה..אני והבן זוג שלי רוצים לעבור לשוודיה, את יכולה לענות לי על כמה שאלות אולי? , "אני רק פה כדי לנקות מותק"
) אני אבדוק גם שם! תודה! כן..זה כיף שיש לנו את האפשרות לעשות את זה, ובטח שגם את התמיכה, עושה את זה קל יותר
חחחח...אוהו, זה באמת משהו שצריך לצלם, הכלבה שלי מפחדת פחד מוות מהשואב, זה השטן מבחינתה
מבטיח לצלם
נראה אותן נגד הגבר שלי;) בכל מקרה, שמח להצטרף! שיהיה לכולם אחלה שבת!

dotandvir

New member
הי

אני מניח שבולילי התכוון אלי - אני גר עם הבן זוג שלי בשטוקהולם (לא ברור לי לאן אתה מתכוון לעבור בשוודיה אבל אם זה לפה אני אישית מאוד אשמח להכיר אתכם וגם לעזור אם תצטרכו משהו - אני לא דובר שוודית דרך אגב). אני בעל אזרחות גרמנית והבן זוג שלי סיני והיה לנו סיבוך די רציני לפני שהגעתי לפה (אבל תוכל לקרוא עליו יותר בפורום תרבויות סקנדינביה ואין לי חשק להיכנס לכל הסיפור שוב). מבחינת הליכים במקרה שלך זה אמור להיות שונה (כנראה יותר פשוט אבל אני לא רוצה להתחייב) - בתור אזרח שוודי יש לך זכות להביא איתך את הבן זוג שלך וכתלות בתקופת הקשר שהם יכירו בו ייתכן אפילו שהבן זוג שלך יקבל מייד תושבות קבע. את ההליך הזה מומלץ מאוד לעשות מישראל ואולי אפילו מחוייב (המקרה שלנו מוכיח שהשוודים לא הקפידו בנושא יותר מדי). אני ממליץ לך להתקשר למחלקת האשרות בשגרירות השוודית בישראל ולדבר איתם (יהיה בטח יותר קל בשוודית), כל השאר לפי ההנחיות שתקבל מהם. אני אישית לא ממש מתלהב משוודיה אבל זו דעתי האישית בלבד, הבן זוג שלי שוודופיל ידוע ומוכן לנשק את עפרה של המדינה הזו בכל הזדמנות. הבן זוג שלך גם דובר שוודית? אם לא תאלצו ללכת ללמוד במקום שיש בו גם תוכניות לדוברי אנגלית - או שהוא מוכן ללמוד שוודית (SFI בחינם או Folkuniversitet בלא יותר מדי כסף). שאלות ומענות אשמח לקבל על גבי הפורום או במסר. אני לא מעורה בקהילה הגאה פה בכלל ומשום לא קיבלתי את הרושם שיש פה יותר מדי דבר כזה, כנראה טעות שלי שנובעת מהשוודית האיומה. מה עוד אוסיף? Ses i Stockholm. מקווה שעזרתי במשהו, דותן

dotandvir

New member
רעננה באמת

אולי במשמעות האנגלית של הביטוי FRESH
. אפרופו, ידיד פרוביאני שלי שעושה דוקטורט בארה"ב נדלק על התמונה שלך. ככה שבמקרה יצא לי לדבר עליך אתמול. דותן

dotandvir

New member
בפרופיל של בולי יש תמונה

תלחצו ותראו - והידיד שלי שרוט על ישראלים. הוא כבר מזמן אמר לי שאם לא הייתי תפוס חזק כנראה היינו יחד. דותן

bulllli

New member
ואללה? אני אוהב אינטלקטואליות.

תמיד דוקטורנטים נדלקים עלי. לא הבנתי אבל מה זה פרוביאני... תמסור לו נשיקה מהמאצ'ו. האמת ששמתי לב שהרבה גרמנית נטרפים כשהם רואים ישראלי ולא משנה אם יש או אין להם מראה ישראלי שחום ואקזוטי. אז הבדיחה השחורה שלי עליהם היא שאחרי שהם זיינו אותנו, הגיע הזמן לזיין אותם בחזרה.

dotandvir

New member
פרוביאני = בחור מפרו

אני אמסור לו אבל יש סיכוי שזה יגרור התקף לב קטן - הבחור עושה דוקטורט במרכז הבייבל בלט ולא ראה סקס כבר שנתיים וחצי. מה נשיקה מגבר שכמוך תעשה לו אני לא רוצה לחשוב אפילו. בקשר לגרמנים - למה בדיחה שחורה (מעבר ל- too much information לגבי הטעם שלך במיטה) ? לכל אחד מה שמגיע לו. דותן

bulllli

New member
למיטב הבנתי אומרים פרואני, לא?

TMI? ממש לא. פרט טריוויאלי ולא מזיק. להיפך... טוב אז תגיד לו שזו נשיקה באוויר.

dotandvir

New member
אני חשבתי שאומרים פרוביאני

כי באנגלית אומרים Peruvian אבל ניחא. אפרורפו, אני אמור להיות בברלין בסוף אוקטובר - יש מצב שתהיה באזור? דותן

למעלה