הבחור השוודי
New member
אהלן אהלן
אני מקווה שזה קשור לפורום..אם לא אני אשמח אם תפנו אותי למקום שבו זה יתאים
אני בחור בן 19, נולדתי בשוודיה, חלק גדול מהמשפחה שלי נמצא שם(מלבד הורים), ואני רוצה לחזור לשם עוד כמה חודשים כדי ללמוד באוניברסיטה...בינתיים אני מתחיל את הבירורים שלי בנוגע ללימודים, מגורים, עבודה וכו'... יש לי אזרחות, דיברנו שוודית בבית מאז שאני זוכר את את עצמי, אז שפה זה פרט שולי מבחינתי. יש לי חבר כבר 3 שנים, אנחנו מאוד אוהבים, המשפחות שלנו מקבלות אותנו בצורה הכי טובה שאפשר, והיציבות היא מאיתנו והלאה. האפשרויות שלי בארץ מבחינת לימודים הן די מוגבלות, מה גם שפחות או יותר נשבר לי מכאן. כרגע התכנון שלפני המעבר ניסע אני והוא לשם, הוא יקבל רושם ראשוני של מה זה שוודיה, ונראה מה הלאה( לציין שגם הוא רוצה ללמוד). אבל אני רוצה לדעת שהכל סגור מבחינת אישורי שהייה, עבודה וכו' במידה והוא החליט שהוא רוצה להישאר שם. איך אני עושה את זה? איך אני בודק אם הוא זכאי לזכויות מתוקף היותו בן זוגי? איך קובעים ראיון? ביררתי באתר של השגרירות השוודית כאן בארץ על כל עניין קבלת האישורים, אבל לא מצוין אם מדובר גם בזוגות חד מיניים. מה נהוג? לטלפן לשגרירות? ליצור קשר ראשוני במייל? יש לנו המון שאלות, ואני לא יודע איזה מהאמצעים נהוג יותר. כל מידע יעזור! המון המון תודה מראש!
אני מקווה שזה קשור לפורום..אם לא אני אשמח אם תפנו אותי למקום שבו זה יתאים