אהלןןן אנשים

אהלןןן אנשים

יש לי בעיות שינה קשות ביותר מישהו יכול לעזור לי פה בבקשה????? אני לא יודעת מה לעשות אני לא נרדמת בלילות, בימים אני כל הזמן עייפה... נרדמת בצהריים אולי שעה או שעתיים ואחרי זה שוב לא נרדמת כל הלילה... אני שוב ערה בשעה 4 וחצי בבוקר למרות שיש לי יום לימודים ב8 אני באמת לא יודעת מה לעשות יותר ....... אני אשמח אם למישהו יש דרך לעזור לי כי כבר בא לי לבכות..............

דנטל

New member
כמה זמן זה כבר ככה?

תעשי מירב המאמצים לא לישון בצהריים. שנת צהריים בהמון מקרים גורמת להפרעות שינה בלילה. כלומר, זה לא שהיא הגורם העיקרי, אבל היא בהחלט לא תורמת למי שגם ככה יש לו בעיות.

shaiush4

New member
ברוכה הבאה לפורום קודם כל...

יש כמה דברים שאת צריכה לעשות. קודם כל, לא לישון צהריים. זה חשוב מאוד כי את חייבת להישאר עייפה וכך תוכלי להירדם בלילה. כדי לא להירדם בצהריים חשום בכלל לא להגיע למצב של שכיבה או ישיבה נוחה, כלומר כל הזמן להיות עסוקה, לא להרשות לעצמך להניח את הראש אפילו לשנייה, כדי שלא תירדמי. מעבר לזה יש בקישורים של הפורום הרבה עצות וטיפים שיוכלו לעזור, ואחד המאמרים מדבר על דרך טיפול בנדודי שכדאי לך לנסות.

תודה רבה נעים מאוד להכיר...(= שמי ליאור

אני באמת באמת מנסה לא להרדם בצהריים... העניין הוא שאני סתם חולמת לי בהקיץ אני לא ממש ישנה חזק בתכלס.. אני אשכרה אתמול הלכתי לישון בחמש בבוקר.. קמתי ללמוד ב7 וחצי ועד עכשיו אני ערה... כל החיים שלי אני ככה. גם כשאני ישנה עם חבר או חברה הם נרדמים ואני פשוט ערה עד הבוקר והם לא מבינים. אני חושבת שהבעיה היא ממש קשה. אשכרה יש לי חברה טובה שמכירה את הבעיה שלי מקרוב וכשאני ישנה אצלה היא נותנת לי חדר אחר כי היא יודעת שאני לא אתן לה לישון ושאני לא נרדמת. אני באמת סובלת נורא יוווואו!

shaiush4

New member
אני לגמרי מבינה, כי גם אני ככה.

באמת תנסי לעבור על הקישורים של הפורום ולראות אם יש שם משהו שיעזור לך. אם את אומרת שאת מאז שאת זוכרת את עצמך ככה, יכול להיות שהבעיה היא פסיכולוגית, כלומר עד כמה שזה נשמע מוזר - למידה של נדודי שינה (הגוף שלך "למד" לא להרדם), או בעיה רפואית כלשהי. אצלי למשל תמיד חשבתי שזה פסיכולוגי ולאחרונה גיליתי שזה כנראה בעקבות בעיה רפואית אחרת.

צרת רבים, חצי נחמה

עד עכשיו באמת שלא הכרתי מישהו בעולם שהמצב שלו עד כדי כך קשה כמו שלי. ואולי באמת זה פסיכולוגי אני חייבת ללכת לבדוק את זה כי אני כבר שנים לא מתפקדת בלימודים וכל היום אני סובלת מתשישות, אבל מה? בלילה תמיד יש לי מרץ... גם אצלך זה ככה?

shaiush4

New member
לגמרי ככה.

עכשיו בגלל העבודה זה קצת שונה (אני די גמורה אחרי המשמרת הזאת אז יותר קל לי ללכת לישון...). עכשיו שאני עובדת במשמרות השינה שלי נהייתה רק דפוקה יותר למרות שלא חשבתי שזה יכול להיות.

או ווה

ואת פעם עשית איזה טיפול בקשר לזה? כדורים או משו..? עבדתי פעם באיזה מועדון בצפון, "ורטיגו" אולי שמעת עליו בטעות.... ותכלס הייתי מגיעה הביתה בשש בבוקר וגם אז לא נרדמת עד סביבות השעה 12 בצהריים...

shaiush4

New member
לא ניסיתי אף פעם לטפל בזה עד היום...

כשהייתי בתיכון ההורים שלי פשוט לא התייחסו לזה כאל בעיה וחשבו שאני סתם לא רוצה ללכת לישון, וזה כמובן השפיע עלי ולא הלכתי לקבל שום טיפול. לאחרונה הלכתי לרופאה שלי לדבר איתה על שתי בעיות, אחת של נשימה והשנייה של שינה. רציתי לשאול אותה מה היא חושבת לגבי מכון שינה, והיא אמרה לי שלא כדאי לי ללכת כי זה כנראה נובע מהקשיי נשימה. בכל מקרה אני עכשיו בתהליכים של בדיקות, ויכול להיות שניתוח קטן יטפל בבעיה. ובטח שאני מכירה את הורטיגו
למרות שלא יצא לי ללכת לשם הרבה...

אה באמת.. מאיפה את?

אני מחזיקה לך אצבעות שהכל עניין של ניתוח קטן ושתוכלי לצאת מזה. אני באמת אדבר על זה עם אמא שלי.... כי אני מרגישה שזה הורס לי אשכרה את החיים.

Evil Gremlin

New member
היי!!

מה קורה, הבעייה כנראה פסיכולוגיתף אגב אני מבין שאת לפני צבא יש מצב שהצבא יעזור לך קצת במקרה הזה... אני האמת התחלתי לראות את חוסר השינה שלי בתור משהו טוב כי אז יש לי יותר זמן לנצל בחיים... למרות שמשום מה בזמן האחרון אני מרגיש ממש ממש טוב ואני יושן הרבה (יחסית, 6 שעות) ולא מרגיש עייף

מווורקי

New member
אני בדיוק במצבך!

יש כאן אנשים להעביר איתם את הלילה? נראה ששקט כאן.

elhanan10

New member
תגובה ממרכז לנדודי שינה בישראל

שלום ליאורוש, ראשית, אני בהחלט מבין את הרגשתך. זהו אכן מצב מלחיץ ולא נעים, מה שאת חוווה כעת. היעדר שליטה על היכולת לישון, חוסר הוודאות לגבי התפקוד ביום המחרת, העייפות במשך היום כל אלה בהחלט לא קלים להתמודדות. אבל בואי לא נישכח ששליש מהאוכלוסיה חווים מה שאת חווה כעת מידי פעם, כך שמדובר בהרבה מאוד אנשים. ורובם יוצאים מזה כעבור זמן לא רב. אמרי לי, ליאורוש, מהי שינה אידיאלית מבחינתך? כמה שעות בלילה? איזה תחושה מעניקה לך שינה טובה בבוקר שלמחרת? אנא חשבי על כך ועני לי. לפני שאנסה לעזור לך בבעיה הספציפית שלך, אבקש שתצייני כמה פרטים חשובים. 1- בת כמה את ומה את עושה? 2- כמה זמן נמשכת התופעה? 3- האם היא התפרצה עקב מצב מתוח/מלחיץ או אפילו שינוי כלשהו בחייך, גם שינוי לטובה? דברים אלו דרושים לי כדי לתת לך הסבר מעמיק ויעיל לבעייתך. עד שאקבל את תשובותיך לשאלות לע'יל, הרי המלצה חד משמעית בינתיים: הפסיקי כליל את תנומת הצהריים ! דבר זה גורע חד משמעית מה"עייפות המצטברת שלך" ומהווה גורם עיקרי להתעוררות המוקדמת שלך בבוקר. אני מבין שהתרגלת לכך, והדבר מהווה פיצוי על חוסר שנת הלילה, אבל דווקא פיצוי זה גורע מהיכולת לישון בלילה. אם אינך יכולה להתאפק, השתדלי לנמנם רק 20 דקות, לא יותר. נסי את זה כדבר ראשון. זה קשה, וזה מובן, אבל זה משתלם. בברכה, אלחנן שנן מאמן להרגלי שינה יעילים מרכז המידע לנדודי שינה בישראל www.insomnia.org.il

למעלה