אהוד מנור נפטר.

אהוד מנור

אתמול בלילה נפטר מדום לב המשורר המלחין והמתרגם אהוד מנור. בבית הספר אנחנו מעלים טקס לזיכרו. איזה שירים מתוך מחזות זמר הוא תירגם, או כתב? ואם אפשר את המילים? תודה, יערה, שקד וצליל

Hippie Jeannie

New member
אהוד מנור נפטר.

הלילה נפטר אהוד מנור מדום לב. מנור היה אחד מטובי המשוררים בארץ, ותרם תרומה נכבדת מאוד לתרגום מחזור זמר לעברית. אין לי הרבה מה לומר, זה עדיין כואב. יהיה זכרו ברוך. אתם מוזמנים לשרשר מה שיש לכם לומר, כל דבר, זו אבידה גדולה לכולנו.

תגלית

New member
אבידה גדולה לתרבות הישראלית!

כואב לשמוע. קשה להאמין. יוצר מוכשר, אדם מיוחד!! מתוך אתר ynet: במקביל לכתיבת שירים החל מנור בתירגום מחזות וטקסטים, ביניהם המחזמר "שיער", "חתולה על גג פח לוהט" ו"אופרה בגרוש". בשנה שעברה עלה בהצלחה המחזמר "שיקגו" בתרגומו של מנור. תרגם גם את "יוסף וכתונת הפסים המשגעת". ולמי שרוצה להתענג על מילות שיריו הרבים רבים והיפים יפים, יכול להיכנס לאתר שירונט, ובמיוחד לזכרו של אהוד מנור ז"ל פתחו קישור לדף המרכז את כל מילות שיריו. באתר מופיעים - שימו לב - 579 משיריו!!! (וכמובן שהוא כתב עוד...)

Jason2

New member
אבידה גדולה

בנוסף הוא תרגם גם את "עלובי החיים" והצליח להעביר את כל התחושות והאוירה של המחזמר המקורי. הוא תרגם גם כמה שירים מהמחזמר "קאטס".

Fairywitch

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

אבידה אדירה. תוך פחות משנה איבדנו את עוזי חיטמן ואותו
אהוד השתתף בשנות ה-70 במחזמר "שיער"- המחזמר האהוב עליי, וב-1991 השתתף בכתיבת תרגום חדש למחזמר הזה. גדלתי עליו. אין מילים.

Hippie Jeannie

New member
הוא לא השתתף אלא תרגם

אם אני לא טועה "שיער" היה המחזמר הראשון שהוא תרגם לעברית. היום באוטובוס השמיעו את "תנו לשמש" בביצועו של צביקה פיק.

Fairywitch

New member
אני כמעט בטוחה שבשנות ה-70 הוא

גם השתתף, אבל אני יכולה לבדוק את זה- אולי אני טועה

Fairywitch

New member
צדקת- רק תירגם, לא השתתף.

ואת העיבוד המחודש ב-1991 עשה צדי צרפתי. מתנצלת

Hippie Jeannie

New member
תגידי

את לא חושבת שזו קצת חוצפה לכתוב הודעה כזו על אדם שנפטר זה עתה, וכל מה שיש לך לומר הוא אם אפשר את המילים? מה עם יהי זכרו ברוך, מה עם אני לא יודעת, משהו טיפה יותר מכובד?

צודקת. אני מצטערת.../images/Emo4.gif

אבל למה את חושבת שאני עושה את הטקס הזה ומבקשת מכם מילים אם לא כדי לכבד את זיכרו? שום דבר בבקשה שלי לא בא מקטע של אנוכיות. ושוב, סליחה, פעם הבאה אני אנהג לפי כללי הפורום המפורטים. יערה

Hippie Jeannie

New member
ברור לי שהטקס הוא לכבד את זכרו

אבל בכל זאת, לכתוב הודעה שאין בה שום מילה לזכרו, זה קצת לא במקום. ואין לזה שום קשר לכללי הפורום, יש לזה קשר ללהיות בן אדם.

למעלה