אהוד ברק, העם זרק

אשרת

New member
יש לי אליך שאלה.

אתה יצאת בחריפות נגד כל הדילים שברק עשה למען בחירתו. מה אתה אומר על כל הדילים שאיילון עושה על מנת לדאוג לו , לאנשיו ולאנשי פרץ, על מנת שזה יתמוך בו, ו'יורה' לאנשיו להצביע לאיילון בבחירות הבאות?

טשאפק

New member
קראת את המאמר בקישור?

לגבי דילים למיניהם, אל כל הדיווחים מפי מקורבים ובכירים למיניהם (פרץ לאוצר וכדומה) יש להתייחס ברמת אמינות נמוכה מאד. עצם הפגישות עם פרץ והנכונות לעבוד איתו אינם פסולים. זו הפוליטיקה.

אשרת

New member
לא, אני לא קראתי.

פשוט היום בעיתון בבוקר, היה על זה כתבה לא קטנה בעמודים הראשונים וחשבתי עליך
אולי עצם הפגישות עם פרץ והנוכות לעבוד איתו אינם פסולים אבל--- כאשר איילון, כביכול, מבטיח לפרץ תיק חברתי, שלכאורה סוכם שמעמד השרים תמיד ומג'אדלה , סגן השר סנה ויו"ר הדעיה לא ייפגע (שהם מקורבי פרץ). והסכמה שפרץ יהיה גורם מכרזי בקביעת העמדות החברתיות של המפלגה. לפי מעריב של היום [אציין שמטרה איילון מכחיש את מרבית הדברים (לא ברור לי עד כמה ההכחשות הללו אמינות)], זה כבר מעבר לסתם פגישות , אלא מריח יותר כמו דיל, לא? איילון יתן (במידה ו..) את מה שפרץ רוצה, ופרץ יגרום לכך, שתומכיו יצביעו לו בהצבעה שבטית
תרגילים מסריחים יש גם מכיוונים מפתיעים

טשאפק

New member
גם ברק אמר

שלפרץ (וגם לאיילון) מובטח מקום ב"כוורת" שבראשותו. לגבי התיאום בנושא החברתי, העמדות העקרוניות לא רחוקות. ברוורמן שהוא שותפו של איילון ניסח את התוכנית הכלכלית של העבודה.

EverMan

New member
באותה מידה

באותה מידה, אתה יכול להצביע על כל ראש ממשלה שכיהן ולהגיד שאין סיבה להצביע עבורו שוב. כל ראש ממשלה יש לו בעיות וטעויות. השאלה איך זה נתפס בתקשורת ובציבור. לפי שיטתך, אף אחד לא היה אמור להצביע לרבין ב92. או לבגין ב82.

טשאפק

New member
קרא את המאמר

יש שם נימוקים בשפע, לא רק העובדה שנכשל בכהונתו הראשונה והובס בפער עצום בבחירות בסופה. ההשוואה לרבין מטעה. רבין נשאר במערכת, היה בכיר במפלגה, ח"כ באופוזציה ושר לפני שהתמודד שוב על הנהגת המפלגה. ברק עזב מייד לעסקים פרטיים וחזר כשהריח משרה פנויה במשרד הבטחון. אני שמח על שובו אבל הוא לא מתאים להנהגה. בגין נבחר בשנית ב-1981, לא ב-1982. בגין לא הפסיד בבחירות מעולם כראש ממשלה. אחרי כשלונו בקדנציה השנייה הוא פרש לביתו.

TheHock

New member
אמממ אם אתה מחשיב את בני בגין

אז הוא כמעט הפסיד באחת
סתם אני צוחק כמובן.... בקטע הזה (ובדברים אחרים, אבל כרגע אנחנו מדברים על הבחירהמחדש) בגין היה מגדולי המנהיגים - הוא ידע מתי להגיד "אני לא יכול יותר" וללכת הביתה, זה לעצמו ראוי להערכה.

gershon17

New member
מה לגבי ההשארות בממשלה?

לא שמעתי דברים מכיוונו של איילון בשבועות האחרונים, מה שמשאיר את הצהרתו מפעם, והימורים פרועים האם מפלגת העבודה תשאר בממשלה אם יבחר או לא.

טשאפק

New member
אני חושב שצריך את אישור המרכז

כדי לצאת מן הממשלה. איילון כמדומני דיבר על אולמרט אישית ולא התנגד לישיבה בממשלה עם קדימה בכלל. להערכתי אולמרט זה עניין זמני. דוח וינוגרד מתוכנן לאוגוסט, ויעסוק (אני משער) גם במהלכי המלחמה האחרונים. אולמרט שנוא על הציבור כבר בעת, ואנשים התחילו להתרחק ממנו גם בצמרת. (פינס וכבל בעבודה, וחשוב הרבה יותר - אביגדור יצחקי בקדימה). אחרי הדוח הסופי, תספיק דחיפה קלה.

טשאפק

New member
פרץ אינו ראש ממשלה

וכבר לא יו"ר המפלגה. גם אולמרט יוכל להמשיך לכהן בתפקיד שר לאחר הדחתו.

טשאפק

New member
אני באמת לא מבין מה את רוצה

אמרתי שלדעתי אולמרט בדרכו החוצה, בין היתר כיוון שיש לו אפס תמיכה בציבור. זה הכל. אם ברק ייבחר ייתכן שנפילתו של אולמרט תתעכב קצת. אם כבר העלית זאת, הפופולריות של פרץ אינה שונה מהותית משל פואד למשל.

gershon17

New member
אבל כרגע אולמרט ראש הממשלה

יכול להיות שבאוגוסט הוא יהיה חייב להתפטר, אבל יכול להיות גם שלא. האמת, אם אקנטר עכשיו את איילון זה יהיה די סתם - אני הרי לא הצבעתי לו ואני לא בחרתי במפלגת העבודה. ההימור שלי הוא שמפלגת העבודה תשאר בקואליציה בלי קשר למה שיקרה באוגוסט או בינואר.

אל תמהרו להספיד את אולמרט

כל עוד נתניהו בשטח, אף אחד לא ימהר לפרק את ממשלתו של אולמרט. רק כשנתניהו כבר לא יהיה אופציה, יתחילו לדבר על פירוקה של ממשלת קדימה. אך כל עוד נתניהו האופציה היחידה, אף אחד מלבד העשירים המושחתים והאינטרסנטים, לא ממהר לחזור אחורה לימי נתניהו ה"עליזים".

למעלה