ההבדל ביני לבינך
זה שאתה צעיר ומרוויח גרושים ואני לעומתך יכניס לחשבון בנק שלי 5,500 שקל לחודש.. ותוך חצי שנה ירד ממדים וילך לחגוג את החופש שלי בדרום אמריקה. וכשאתה תשתחרר ולא תשאר בצבא יותר ממה ש"צריך" תצטרך למצוא לעצמך עבודה בתור מלצר או מתדלק. אז התאורייה שלך מעבר לכך שאני לא מסכימה איתה , כי אין אדם יותר גאה ממני במדים שהוא לובש, באנשים שהוא פוגש, בשיעורים לחיים שאני מקבלת, ובאחריות ששמים בידיים שלי-בחורה בת 20 שהוכיחה את עצמה מספיק כדי שיחתימו אותה קבע (ולא לא מדובר במנת דאבל צ'יזבורגר אלא בחיילים, ואימונים שחס וחלילה מלחמת לבנון 3 לא תיפול עלינו ב-10 שנים הבאות, בעובדה שלצערנו במדינה שאנחנו גדלים בא אין מדינה בלי צבא- וכן כל הזין על זה, אבל חלאס לחיות באשליות.) אז הגישה שלך לא מתאימה לי, ואם כולנו היינו כמוך אז חבל על הדור הצעיר שגדל פה, לא כי אני מאמינה שצבא זאת דרך חיים חס וחלילה נוגד את כל דעותיי הליברליות והפוליטיות, אלא בגלל שלצערנו המציאות לא מרשה לנו לחיות בלה לה לנד, עברתי בשירות הצבאי הקצר שלי גם את הנסיגה מעזה וגם את מלחמת לבנון השנייה שנרראה לי הדגימה לנו טוב מאוד למה הצבא היא לא משחק, למה הצבא קיים בשביל אזרחיו. הלוואי וכולנו יכולנו לחיות בשלום. אז לא נשארים בצבא יותר משצריך? סבבה. גם זאת גישה, ואני מקבלת אותה, אבל לבוז לאנשים שנשארים בו? זה כבר זלזול מיותר בשליחים שמגנים עליך ועל המשפחה שלך ועל החברים שלך. חבל שאימרה כל כך קטנה הביאה לזה.