אהה טשל

אההטשל

New member
אהה טשל

שאלה שאלה לפני המון המון שנים צפיתי בסרט על טיבט, לא זוכרת בדיוק מה שם הסרט- נדמה לי נאריימה? יש משהו כזה? היתה שם סצנה בו מישהי עמדה על פסגת הר מופלא ביופיו וצרחה לעבר הגבעות משהו שנשמה כמו "אהה טשל" (A HA TESHEL) המילים האלה לא התקשרו לשום דבר ברור בעלילה, ולא התחברו לכלום. אפילו הן לא תורגמו. וזה מוזר אבל הקריאה הזאת מלווה אותי כבר שנים, ולפעמים אני מרגישה צורך לעמוד ופשוט לצרוח אהה טשל. מישהו יודע מה משמעות המילים האלה? יש להן בכלל משמעות? תודות.

Amina

New member
זעקת האישה

פעם הגעתי בנדודיי למערה במרומי ההימליה, פגשתי שם נזיר עם זקן ארוך שקראו לו שיואננדה או רמקרישנה או משהו כזה. שאלתי אותו את השאלה הזאת, הוא פרש את ידיו אל הרקיע, וכך כשפניו אל האופק הוא אמר לי "הרי זו זעקת האישה השואבת אל תוכה את היפי אשר למענו היא נולדה אל הגלגול הזה. הנשמה אשר מגשימה את יעודנ. ואין חויה חריפה יותר בחוזקה מזו". קראו לו שיואננדה או רמקרישנה או משהו כזה (או אולי זה היה שמוליק וזה היה בכלל בתור לסינמטק בתל אביב).

אההטשל

New member
וואו

תשמעי לא ידעתי שיש לכל זה משמעות כל כך עמוקה. נשמע מדהים, ולחשוב שכל המשמעויות האלה יכולות להיות מתומצתות לקריאה אחת. אין כמו החכמים הצפונים האלה. אולי אנסה לתרגל את הקריאה מדי פעם, אולי הקריאה תקרב אותי להגשמת ייעודי. זה חייב להיות על הר גבוה? כי אני גרה בעיר, ליד הים. בכל מקרה, יש לך במקרה את הפרטים של שמוליק מהתור לסינמטק?

Amina

New member
תראי...

לא חייבים לטפס על הר גבוה, אבל בטוח שצריך לעלות מהקריה ההומיה אל מקום שמונה הטבעות, מקום הכפר בו מתהלך הנביא והאריה נותן קולו בשאגה, להתנתק מדמויות כובלות ולמצוא את הפינה הנישאה והצופה בה ניתן לזעוק את זעקת האישה. דרך אגב, לגבי הבחור ההוא מהסינמטק וזעקת האישה רציתי לחלק איתך כמה דברים, אבל מקשיבים לנו. את יודעת.

אההטשל

New member
תעזבי

אני היגעתי למסקנא שהיא סתם צוחקת עלי ומה שהיא אומרת לא נראה לי בכלל אמיתי.

למעלה