כל הכבוד מודירתנא.. ועכשיו בעברית
כי קרולה עוד לא יודעת ערבית
אם-בלשנות אנשים ומלאכים אדבר ואין-בי אהבה הייתי כנחשת המה או כצלצל תרועה: 2 ואם תהיה-לי נבואה ואדע כל-הסודות וכל-הדעת ואם תהיה-לי אמונה רבה עד להעתיק הרים ממקומם ואין-בי האהבה הייתי כאין: 3 ואם-אחלק את-כל-הוני ואם-אתן את-גופי לשרפה ואין-בי האהבה כל-זאת לא תועילני: 4 האהבה מארכת-אף ועשה חסד האהבה לא תקנא האהבה לא תתפאר ולא תתרומם: 5 לא תעשה דבר-תפלה ולא-תבקש את אשר-לה ולא תתמרמר ולא תחשב הרעה: 6 לא תשמח בעולה כי עם-האמת תשמח: 7 את-כל תשא את-כל תאמין את-כל תקוה ואת-כל תסבל: 8 האהבה לא-תבל לעולם אבל הנבואות תבטלנה והלשנות תכלינה והדעת תבטל: (האיגרת הראשונה לקורנטים יג 1-8)
ואני אמר לכם אהבו את-איביכם (ברכו את-מקלליכם היטיבו לשנאיכם) והתפללו בעד (מכאיביכם ו) רדפיכם: 45 למען תהיו בנים לאביכם שבשמים אשר הוא מזריח שמשו לרעים ולטובים וממטיר על-הצדיקים וגם על-הרשעים: 46 כי אם-תאהבו את-אהביכם מה-שכרכם הלא גם-המכסים יעשו-זאת: (מתי ה 44-46)
אבל אתם השמעים אליכם אני אמר אהבו את-איביכם היטיבו לשנאיכם: 28 ברכו את-מקלליכם והתפללו בעד מכלימיכם: (לוקס ו 27)
אבל אהבו את-איביכם והיטיבו והלוו ואל תצפו לתשלום ויהי שכרכם רב והייתם בני עליון כי טוב הוא גם-לכפויי טובה ולרעים (לוקס ו 35)
זכו את-נפשתיכם על-ידי הרוח בשמעכם בקול האמת לאחוה שאין בה חנפה ואהבתם איש את-רעהו אהבה עזה בלב טהור (האגרת הראשונה לפטרוס פרק א 22)
ואהבת את יהוה אלהיך בכל-לבבך ובכל-נפשך ובכל-מדעך ובכל-מאדך זאת היא המצוה הראשנה: 31 והשנית הדמה לה ואהבת לרעך כמוך ואין מצוה גדולה מאלה: 32 ויאמר אליו הסופר אמנם רבי יפה דברת כי אלהים אחד הוא ואין עוד מלבדו: (מרקוס יב 30-32)
ואם-תאהבו את-אהביכם מה חסדכם כי גם-החטאים אהבים את-אהביהם: 33 ואם תיטיבו למטיביכם מה חסדכם גם-החטאים יעשו-כן (לוקס ו 32)
17 את-אלה אנכי מצוה אתכם למען תאהבון איש את-אחיו: (יוחנן טו 17)
אני בהם ואתה בי למען יהיו משלמים לאחד ולמען ידע העולם כי אתה שלחתני ואהבת אתם כאשר אהבתני: 24 אבי אשר נתתם לי רצוני שיהיו עמדי באשר אהיה אני למען יחזו בכבודי אשר נתת לי כי אהבתני לפני מוסדות עולם: 25 אבי הצדיק הן העולם לא ידעך ואני ידעתיך ואלה הכירו אשר אתה שלחתני: 26 ואני הודעתים את-שמך ואוסיף להודיעם למען תהיה-בם האהבה אשר אהבתני וגם אני אהיה בהם: (יוחנן יז 23-26) תודה המנהלת היקרה שלנו ואני ממשיכה את הפסוקים