לרונן המאוננן -(הייתי חייבת)
רשימת המלאי היא הקשב הראשון- כל הידע והידיעה שאדם אוסף מיום הולדתו. כל דבר שניתן לחשוב עליו ולדבר עליו נמצא בקשב הראשון.. אלו דברים שאנחנו "חושבים" שאנחנו מכירים. כל מה שנמצא בקשב השני, לא יכול להיות ברשימת המתאי שלנו. כלומר הוא יכול אבל זה לא יהיה מדויק.. לדוגמא, אם אני אספר לך על חייזרים, אז תחפש ברשימת המלאי שלך ויעלו כל מיני תמונות מסרטים של אי.טי של יצורים אפורים, צ'ובאקה וכולי. כל אלה נמצאים ברשימת המלאי שלך. אבל אם החיזרים שאני מדברת עליהם הם יצורים שנמצאים במספר מימדים בן זמנית ללא צורה פיזית מוגדרת מתקשרים בדרך שלא נוכל להבין וכולי אז לא תהיה לנו שום צורה להבין אותם אולי אפילו לא נכיר בקיומם. אני שמה לב תוך כדי שאני כותבת שגם התיאור שלי את החיזרים בא מרשימת המלאי שלי ולכן אני חוטאת להסברי. זה בערך כמו שאנשים מנסים להגדיר את הבורא בכל מיני שמות. אי אפשר. כל דבר שבא מרשימת המלאי יפספס את העינין. אז ככה גם הטורף אפשר להגיד שהוא מפלצת שאכלת לנו את האורה... זה מרשימת המלאי, קסטנדה הצליח לרואת אותו רק לאחר שנפתר מהדושיח הפנימי ואז באופן אוטמטי- אין רשימת מלאי - אין מי שיחשוב ואז הקשב השני נפתח. לא יודעת אם הסברתי טוב בטח יש פה בפורום מסבירנים יותר טובים אבל ניסיתי...