אהבת חינם

אהבת חינם

ערב טוב ידידיי הערב ליל תשעה באב . עפי המסורת שני בתי המקדש נחרבו בליל תשעה באב במועדים שונים. בית המקדש השני נחרב עיי הרומאים לפני 1932 שנים. ומאז גלה עם ישראל מארצו, עבר את כל תלאות הגלות. ולפני 53 שנים נסגר המעגל והמדינה הוקמה מחדש. עפי המסורת בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם. וכאן אני מבקש לשאול אל חברי הפורום בעניין זה. חכמים התיחסו לסוגיה זו , וכל אחד מהזווית שלו. גישתו של רבי עקיבה היתה, "ואהבת לרעיך כמוך" גישתו של הלל הזקן היתה, "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך" ושאלתי היא מה הגישה הנכונה? מהיא הגישה המעשית יותר? האם ניתן ואפשר לאהוב את זולתך כפי שהנך אוהב את עצמך? איזו גישה תאמצו בחינוך הילדים? האם ניתן להתגבר על שנאת חינם? האם ניתן לקיים חיים ללא שנאה בכלל?

amigor

New member
אהבת חינם, ../images/Emo35.gif

יצר האדם רע מנעוריו, עמי

amigor

New member
מקינות מגילת איכה

איכה ישבה בדד העיר רבתי עם היתה כאלמנה רבתי בגויים שרתי במדינות היתה למס: בכה תבכה בלילה ודמעתה על לחיה אין לה מנחם מכל אוהביה כל רעיה בגדו בה היו לה לאויבים: גלתה יהודה מעוני ומרוב עבודה היא ישבה בגויים לא מצאה מנוח כל רודפיה השיגוה בין המצרים: שיר הנוסך תקווה ונחמה לצרות ולימי הפורענות של פיגועים בתקווה להמשכים יפים. עמי

בוודאי שהרבה יותר קל לחיות עפ"י

האימרה "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחבריך". לפי השקפה זאת, אינך צריך לעשות דבר, אלא רק להמנע מעשיית הדבר השלילי. לא ללעוג לאנשים, לא להציק להם...וכ"ו , דברים שעומדים בבסיס יחסנו לאחרים, וכמובן, שעליהם מושתתים כל ערכי החינוך שאנו רוצים להטמיע בילדינו. לעומת זאת, "ואהבת לרעך כמוך" ,נשמע קצת אידילי ואוטופי, כמעט בלתי ריאלי,(אם תנסה ליישמו ככתבו וכלשונו) כשמדובר על אנשים זרים, שאינם קרוביך או חבריך.

חופשי הגעתי אמנם באיחור

אך זו איכותו של הפורום... תמיד ניתן להמשיך ולדון... אני עם הלל לאורו הולכת ומחנכת את ילדי הרי לאהוב את כולם,אי אפשר ועוד בדיוק כמו את עצמך... הרי לשם כך עליך להיות מלאך,עם כל האהבה,הרצון,החמלה וההבנה שקיימים בי יודעת שזה בלתי אפשרי. אך אל תעשה לחברך את מה ששנוא עליך,אפשרי ובר ביצוע.ניתן לומר אפילו אנושי. ועליו ניתן להוסיף - " נאה דורש,נאה מקיים" שנאה לעומת זאת אינה מושג מוכר לי ולכן כן - ניתן לקיים חיים ללא שנאה!!! אפשר לא לאהוב, לא לחבב,אבל לשנוא? צר לי אך איני מכירה את הרגש הזה... ובעצם לא צר לי,אני מאוד שמחה שאיני מכירה אותו...

הלל הזקן היה חכם מאוד

חכמים בקשו לבדוק עד היכן מעמיקה חכמתו של הלל הזקן.ושאלו אותו באם יוכל להכניס את התורה כולה במשפט אחד. ואז אמר הלל הזקן: מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך" אכן צריך לנהוג עפי אימרתו של הלל. שכן באם ננהג כך לא תהיה שנאה, ובודאי שלא שנאת חינם שאין איומה ממנה. וכשהשנאה תעלם לא יהיו משקעים, אנשים ילמדו לסלוח. הלבבות יהיו נקיים וטהורים. ומהמקום הזה נדע לקבל כל אחד כמות שהוא. ללא הבדלים, ללא דעות קדומות ונטול סריאוטיפים. ואז ורק אז תחל אהבת חינם. ואת כל התורה הזו יכול כל אחד לישם בחלקה הקטנה שלו. עם משפחתו ידידיו וחבר מרעיו.

דמה לך ציר....ומספר אנכים...

שנשמרים בבלנס...מה שמיצב אותם הוא הקונטרה...לשמחה יש את העצב, לדכאון יש רוח השטות, ולאהבה יש את השנאה...הכל יחסי בחיים, אין לאחד ערך ללא השני, זה לא אומר שאתה חיב לתת לזה להשתלט אליך, אך בלי היכולת להרגיש זאת תתקשה גם לאהוב...או יותר נכון תתקשה להעריך את האהבה...אדם בריא בנפשו ושמח בחלקו הוא אחד כזה שמצא את השייוי משקל של עצמו.

אכן כך אבל החשוב הוא

אכן כך , לכל תכונה יש את הקונטרה שלה. שאם לא כן לא נוכל להעריך ולאמוד את העוצמות של התכונות כמו אהבה , שנאה. שמחה עצב וכו, אבל חוכמת החוכמות בעניין זה. שנוכל לדעת את השנאה כמו כל ההפכים מבלי להיות שם. ואיך עושים זאת? נצמדים ומטפחים את האהבה והשמחה וכו.

סוף סוף מצאתי את הזמן להגיב

"ואהבת לרעיך כמוך" "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך" שני משפטים חשובים שזכורים לי עוד מכיתה א´ ועד היום הם שם בראש שלי בכל פעם בכל רגע בחיי לא שוכחת ומאוד אוהבת אותם וכמובן משתמשת בהם כל יום וכל רגע בכל מעשה שאני עושה משתדלת לחשוב עוד רגע אחד מה אני עושה למי ואיך הייתי רואה זאת מהצד שלי. לפי דעתי המשפטים האלה משתלבים יפה יחד. וגם חבל שאין הרבה אנשים שמתיחסים אליהם בכלל.

ועל זה הייתי אומר ../images/Emo45.gif

סחטיין אחותי
בכל מעשה.....בכל מחשבה..... לחשוב לרגע ולשאול את עצמי...... במידה והדברים יהיו הפוכים ויופנו לכיוון שלי..... האם אני אוהב את הרעיון???????????????? האם זה ימצא חן בעיני?????????????????

אחי המלאך שוב נפגשים? איזה כיף

עכשו כבר מרגישה בגן עדן
תבין לא אמרתי זאת כדי שיעריצו אותי אמרתי את מה שבאמת כואב לי המשפטים האלה כל כך חזקים ורק מי שמבין אותם מתיחס אליהם.

למעלה