אהבה

• פותח הנושא shul
  • פורסם בתאריך

shul

New member
אהבה

יאיר שלום, אני בת מזל עקרב, 15.11.73 כבר הרבה זמן, תוך שיחות עם רבנים ועוד אנשים, אומרים לי כי האהבה שלי קרובה מאד, כבר שנה אני שומעת את אותו המשפט כבר 5 שנים שלא היה לי קשר רציני, אולי אתה יכול לומר לי מה יהיה? תודה (-:

מעניין איך כולם יודעים..

מעניין איך כל הרבנים והאנשים יודעים לומר לך שהאהבה שלך קרובה מאוד.. כו-לם יודעים על האהבה שלך - חוץ ממך.. ואולי זה בגלל שבמקום להתחבר למקום הזה בתוכך, את שואלת אנשים מבחוץ. את באמת חושבת שמישהו יכול לדעת על התהליך הזה, חוץ ממך ? חיפוש אחר אהבה יכול להיות מתיש מאוד, בעיקר כשהוא בא דרך שאלות ותשובות לאנשים שמחוץ לחייך. איכשהו אנשים חושבים שאנשים אחרים יכולים בעזרת כוחות מיסטיים כאלה ואחרים לבחור וגם לדעת מה טוב בשבילם. ברגע אחד הם מבטלים את עצמם, את היכולות והרגשות החזקים, מול משהו שמישהו אחר אמור להגיד.. ואולי במקום לחפש מבחוץ, כדאי להתחיל מבפנים. אהבה היא המראה של עצמנו, וכשמשהו לא אוהב בתוך עצמנו, אנחנו מתעקשים לחפש אותו מבחוץ, ומנסים כל דבר אפשרי - חוץ מהאהבה עצמה.. לעצמנו, כמובן. החיפוש הנואש הזה יסתיים כמובן יום אחד, כשתמצאי איזה רב שכוח שאף אחד לא מכיר אי שם בצפון או בדרום, או אולי מתקשר אלמוני - או אולי קוראת בקלפים ? - שיגידו לך שבעצם מצאת, או שזה יקרה בשנה הקרובה, או ש.. בקצור - למי שבאמת מחפש אותה בחוץ, אולי באמת מגיע להשאר קצת בחוץ, לפחות בתור דמי לימוד ראשוניים. כי אין ולא יהיה אדם שיוכל למצוא לך את האהבה שלך - חוץ ממך.. ובמלים אחרות, הפסיקי לחפש - והתחילי לפגוש. ולגבי הבחור ששאלת למעלה - ישנה כימיה מסויימת, אבל כל השאר באמת תלוי בך. מוזר, לא ? מצד שני, אולי עוד נשארו אי אילו רבנים שעוד לא שאלת אותם, ואלה יסכימו להשבע בנקיטת חפץ שהוא התיקון שלך, ועוד ועוד.. בקיצור, זו הבחירה שלך מה לעשות עם כל האינפורמציות האלה, ובגדול - רק את יכולה למצוא אותה, ולא אף אחד אחר.

shul

New member
תגובה

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך, אני רואה את הציניות שלך בתשובות וזה ממש לא העניין, אני לא כל שני וחמישי הולכת לרבנים בסה``כ הלכתי לשלושה, אחד בשנה, אני לא הולכת לקוראים בקפה או טארות וכל זה, כך שאני לא כ``כ מסכימה עם מה שכתבת, נכון לומר שהאהבה הפנימית לעצמי היא היא הבסיס לאהבות שלי בכלל, עברתי תהליך בשנה האחרונה (הארה פנימית), אבל אין זה פסול לרצות להיות בשניים, נכון?

כנראה שלא הבנת

אין פסול בשום דבר, ואפילו להיפך - אבל לחשוב שמישהו אחר יגיד לך משהו שאת אמורה לפגוש בעצמך ? כי זה האישו. ועם כל הכבוד להארות הפנימיות למיניהן, נראה שלמרות מה שעברת, עוד לא הפנמת את המסר שיש לכל נושא הרוחניות בכלל, והוא שבאמת הדברים נמצאים בפנים, ולא בחוץ. זה לא משהו פורמלי של `הארה פנימית` - זה באמת תהליך שבסופו אתה מבין שהכל באחריותך.. אבל כנראה שאנחנו מדברים על שני דברים שונים, ואולי את לא מקשרת את מה שעברת עם המסקנות לתהליך כזה. והציניות שלי היא רק לגבי מישהו שחושב שבאמת אנשים `רוחניים` יודעים על האהבות שלו יותר ממנו, והוא ממשיך לחפש אותן בחוץ ועוד טוען שהוא עבר תהליך של הארה פנימית.. אז היכן ההארה בדיוק ? מה הואר ? מה הבנת פתאום, אם לא את זה שאת היא האחראית על הכל כולל מציאת האהבה שלך - הרי זה בדיוק העניין, לא ? לא ציניות, יקירתי. סתם עייפות החומר מכל בלבול המושגים הזה, שאנשים כל כך מצטיינים בו לאחרונה, ומתישים את עצמם ואת האחרים בחיפוש אחר פאטה מורגנה אידיאליסטית שלא קיימת.

shul

New member
תגובה

טוב, אני לא ארחיב יותר מדי אבל אני אספר לך על קצה המזלג שבשנה האחרונה פתאום קלטתי שלא עשיתי שום שינוי בחיי ב- 4 השנים הקודמות והבנתי גם למה אני ``תקועה``. מאז למדתי רייקי שמילא את עולמי, ואני במקום להמשיך לחיות את חיי עבור אחרים שמתי את עצמי בעדיפות, היום אני הרבה יותר מודעת למה עושה לי טוב ומה עושה לי פחות טוב, אני חלילה לא פוגעת באנשים אחרים כשהם מבקשים שאעשה משהו שלא נראה לי אך אני בהחלט יודעת היום לעשות הפרדה בין מה שצריך להתגמש איתו, לעזור להורים וכאלה, לבין ללכת למקומות או להימצא בחברת אנשים שאני יודעת מראש שלא כיף לי במחיצתם, או שפשוט בלי כל סיבה מיוחדת אני לא רוצה להיות שם, כי זה מה שאני מרגישה באותו רגע. המודעות הזו לצרכים שלי ולמה שעושה לי טוב, נותנת את אואותיה בתחום רבים בחיי, אם זה בקבוצת החברים שלי, אם זה במקום העבודה, בבקשות שכר שהפתעתי אפילו את עצמי, וכל זה ברוח טובה בלי מלחמות פשוט אמונה חזקה במי אני ומה אני שווה ואם זה עושה לי טוב, תודה לך על ההתייחסות!!!

כיף לשמוע שאת באמת עושה עבודה

ואני מתכוון ברצינות : לא הרבה מאוד אנשים מוכנים לקחת אחריות על המקום הזה, ולהפסיק לרצות אחרים (- מתחת ל רי`ש). ורק רציתי לומר לך, שזוגיות מגיעה בדיוק מאותו המקום - לדעתי את ממש בדרך, וברגע שתסתיים העבודה על עצמך, העניין הזה יגיע בלי מאמץ. אז.. המשיכי לעשות עבודה יפה (והיא באמת כזו) ו.. תני אמון, בעיקר בך, ברצונות שלך, ביכולת שלך להכיל ולאהוב אדם אחר, וחכי בעוד קצת סבלנות. ומכיון שהמדובר בתהליך ולא במשהו נקודתי, מן הסתם גם זה יגיע. ובקצור, במקום לחפש סיפוקים מיידים בתשובות של אחרים - המשיכי להיות שם, בציר שלך, ולהמשיך לגדול. הזוגיות תגיע לדעתי בצורה טבעית והרמונית. כה לחי... :)

למעלה