אהבה

• פותח הנושא Ak477
  • פורסם בתאריך

Ak477

New member
אהבה

אהבה ?! שטויות . . . אנחנו בעצם בני האדם , עוד שלב בהתפתחות של האבולוציה , חיה , איך שתרצו לקרוא לזה , ולחיות אין כזה דבר אהבה , הם דופקים וזהו . אהבה זה סתם מושג כולל לרגשות של משיכה בין בין לבת (במקרה הנורמלי) . אהבה זה משהו שהאדם המציא מרוב שהתפתח , וזה דבר דפוק , מישהו יכול לסדר לי את הבאלגן בראש ?

neko

New member
1. גם אצל חיות יש "אהבה" ו"זוגיות".

ישנן חיות רבות מונוגמיות לחלוטין (שלעולם אינן מחליפות בני זוג). 2. יש הרבה הבדל בתחושה בין סתם משיכה, הדלקות, התאהבות, אהבה ארוכת טווח... קח קצת זמן לבדוק את הדברים

Saladin

New member
שאלה: מי יודע?

דווקא הכלבים של חברים שלי נראים לי מאוד זקוקים לאהבה...כנראה שכשהם מחפשים זיון (סליחה על הבוטות) הם הולכים אל בנות זוגן התורניות, אבל כשהם רוצים את הדבר האמיתי, הם הולכים על הרגליים של הבעלים שלהם...

ל נ צ ח

New member
בטרם תדע את התהום,את שאול-תחתיות

ואת הייסורים שבאהבה לא תדע את האהבה.

Levos

New member
בני אדם יחודיים בהרבה דברים

זה בני אדם הוא עוד מין שלי חיות לא אומר שלא יכולים להיות להם תכונות מיוחדות. יצירת כלי עבודה, שפה וכתב. המחשבה שלנו שונה מזו של חיות אחרות, ואין סיבה שלא יהיה קיים גם רגש שונה.

joejoe3

New member
על אהבות

זה שיש משיכה מינית לא מבטל קיום אחר של אהבה. העובדה שלשניהם אנו קוראים "אהבה" לא בהכרח מעידה שזה אותו דבר. הסוג האחר הוא נראה לי סוג של אלטרואיזם, מעין ביטול ההפרדה בין "אני" ו"אחר" - שמחת האחר היא שמחתי שלי וכו'.

למעלה