אהבה שתלויה בדבר

בלוז10

New member
אהבה שתלויה בדבר

אהבה שתלויה בדבר מתבססת על צרכים,סיפוקים ורגשות שבאים והולכים . האם אהבה שתלויה בדבר היא נצחית? האם היא אינה שורדת את מבחן הזמן? האם היא חומרית ? מה דעתכם אשמח אם תגיבו . תודה בלוז

אני חושבת שרוב האהבות סביבנו...

הן אהבות שתלויות בדבר... בנוחות כלכלית... בפחד להישאר לבד.... בטיפוח וחיזוק האגו.... אולי היא תשרוד את מבחן הזמן כל עוד היא תענה על אינטרסים כאלו או אחרים.... יכול להיות שהיא תפסיק להתקיים כי ה"דבר" בו היא היתה תלויה, השתנה או הפך ללא רלוונטי.... אישית אני לא חושבת שאהבה שתלויה בדבר היא "אהבה אמיתית"... וחושבת שיש אפשרות לנקות את כל האינטרסים ולהשאיר רק רגש.... שבו אני לא מסתכלת על האישה מולי במונחים של רווח או הפסד, חלשה או חזקה.... אני לא מוותרת למען אהובתי.... זה פשוט לא מרגיש וויתור או הפסד כשאוהבים.... כמובן שלא הכל ורוד ולפעמים זה בהחלט אינטרסנטי. אבל השאיפה היא לאהבה אמיתית שבאה לבקר מדי פעם... ואהבה כזו דורשת הרבה עבודה עצמית.... יום נפלא ומלא קסם

חזל אומרים בטל הדבר בטלה האהבה...

הייתי בזוגיות שהתקיים שם ה''דבר הזה'' שהתבסס על צורך רגשי, אהבתי בגלל שהיה קיים, אחכ אהבתי אליה עמדה בפני עצמה. (איזה דוסית אני יוצאת בזמן האחרון
) ......

ה' ירחם אל תגידי את זה.../images/Emo164.gif../images/Emo195.gif../images/Emo198.gif

מעריכה ואוהבת את החכמה שיש בדת אוהבת הרבה דברים בה, אוהבת את המסורת, מרגישה שאני מתחברת לנשים שיש בהן אמונה, אולי כי זה מה שאני מכירה... משם הלכתי אין סיכוי שאחזור...
<----- הוא אשם זה הוא שהשיאני... איך בא לי ללמוד פרקי אבות בחברותא.... איזה כייף זה להתפלסף עם משהי על מי אמר למי כמה ולמה ואחרי זה לקיים עימה את מצוות פרו ופרו
והאייקון הזה רק גורם לי לעשות דווקא

lady gaga10

New member
זה כל כך נכון בטלה הדבר בטלה האהבה מניסיון

אישי וזה באה לי מתי שהיתי הכי לא מוכנה בום בפרצוף אני עדיין אוספת את עצמי נישרתי בודדה ועם המחשבות והכאב מתי שהיגעתי לשפל המדרגה בלי כלום עלי את עזבת אותי הלכת הרמת ידיים אמרת שאת לא יכולה יותר להיות איתי שמה את עושה איתי ושכולם אמרו לך לזרוק אותי אבל לא עשית כלום כל עוד קיבלת את מה שרצית וברגע שזה ניגמר זהו התנתקת נעלמת כאילו כל מה שהיה זה היה סתם קשר סתם בלי רגשות בלי מאורבות לך אני אומרת שאת פחדנית נצלנית ולא בוגרת בכלל סליחה אבל אני אין לי מה יותר להגיד עליך בנות קשר של אינטרסים בלבד בלי אהבה אמיתית לא שווה את הבריאות נתתי את הלב שלי בסופו של דבר ההיתי במערכת יחסים לא בריאה
born this way lady gaga

טורטיתת

New member
דוד ויהונתן / אמנון ותמר .

אהבה טהורה, אינה בטלה לעולם היא נצחית. אהבה שאינה תלויה בדבר אינה בהכרח אהבה שאין מאחוריה כל מניע, כי אם אהבה שמגיעה ממקום של יכולת לאהוב כל אדם באשר הוא אדם, להעניק, לכבד, לדאוג, להיות אחראי ולדעת אותו. אם יכולת זו קיימת הרי שלא תתבטל האהבה לעולם שכן מדובר באדם המסוגל לאהוב, ואהבתו פורצת ומקיפה כל אובייקט וכל דבר. אהבה התלויה בדבר לעומת זאת היא אהבה של האדם האנוכי השופט כל אחד וכל דבר רק מבחינת התועלת שהם מביאים לו, מקור אהבתו לא נובע מהיכולת לתת ולדאוג אלא מהצורך למלא את הריקנות שהוא חש בהעדר אהבה וקבלת המציאות היצרנית שלו. אהבה כזו לא תוכל להתקיים, שכן בעצם היא איננה אהבה, והיא תלויה כל העת בניסיון למילוי סיפוקים. ("כל אהבה שהיא תלויה בדבר – בטל דבר, בטלה אהבה; ושאינה תלויה בדבר, אינה בטלה לעולם. איזו היא אהבה התלויה בדבר, זו אהבת אמנון ותמר; ושאינה תלויה בדבר, זו אהבת דוד ויהונתן." - משנה, מסכת אבות, פרק ה', משנה ט"ז)

נראה לי דווקא שטורטית בכיוון של השביס ../images/Emo66.gif

מעתיקנית
אם כבר באהבה עסקינן, שאלה קשה ומעניינת,האם יש נשים שאין בהן יכולת אהבה? אם כן ממה זה נובע לדעתכן? האם משהי שלא קבלה אהבה יש בה יכולת נתינת אהבה פחותה מזאת שבבסיס חייה היה מלא בו? אני מכירה אותכן כבר... אתן לא חופרניות מספיק בשבילי.... הלכתי לחפור בפורום שכן... שכן רחוק חופר יותר
לפעמים מרגיש לי שחסר לי כאן את האומץ בתגובות בחשיפה גם אם זה מאחורי ניק, אולי בגלל שיש מפגשים ולכן האנונימיות נפרצת, תוחזר הכוכבית * או הסולמית # אם זה מה שהופך את הפורום לאנמי בזמן האחרון... ואולי זה בעצם סימן טוב...
<------- שובתת!

טורטיתת

New member
../images/Emo257.gif נכות רגשית.

לדעתי את מדברת על נכות רגשית. כאשר חסר לו לאדם את המרכיב האנושי החשוב ביותר ה-
אז הוא האדם הופך בעצם לנכה 100% - נכות רגשית. (זוכרת מהו לב? != זה אותו אבר בעצם שמבדיל אותו משאר האלמנטים החיתיים שבנו) יש אנשים בעלי אי-יכולת להתמודד עם הרגשות שעולים, ולכן הם סוגרים את ליבם כדי לא להרגיש, או בעברית פשוטה בורחים.... וכאשר הלב נפתח אז יש את היכולת לחוש, לחמול, לתרום, לשרת, לתת להעניק, יכולת לבקש סליחה ולסלוח, ל א ה ו ב. שבת שלום נמרה
השביס
הולם אותך יותר

אל תתחילי איתי...

פעם ראשונה שאני שומעת את הפירוש למילה נכות רגשית, עד היום זה נשמע סוג של קללה שלא ממש העמקתי בה, אז תודה על המושג והפירוש. דבר אחר אני מסוג האנשים שהרגש לוקח חלק גדול במהות שלהם, הייתי שמחה לו היה אחרת, אפשר להכתיר אותי לאלופת ההתרסקויות. קושי גדול לחזור ולאחות את השברים אחרי פרידה, מקנאת באילו שצ'יק צ'ק מתגברות עוברות הלאה לדבר הבא, אני לא מסוגלת. ומכאן טורטית רציתי לאחל לך המון הצלחה, ולומר לך שלמרות שאני קוראת את פחדייך שקשורים לארון מצד שני אני מעריכה ומקנאת באומץ הגדול שלך לצאת לנסות ולהכיר....ולאהוב... תגידי... יש לכיסא הזה מנוע טורבו?......
....... ולגבי השביס, מעדיפה כובע של קאובוי....
הלב שלי חלש מידיי לעולם הזה.....

למעלה