אהבה עצמית

blaor

New member
אהבה עצמית

לאחר המון שיחות אם חברים אני מגלה שאחת הבעיות הגדולות בחיי הזוגיות שלהם היא בעצם הם עצמם וסוגיה שחוזרת על עצמה זאת -אהבה עצמית אני מגלה שככל שאתה מתרחק מלאהוב את עצמך זה משליך באופן ישיר על היכולת לחיות בזוגיות מכבדת וכמובן שלהפך ככל שאתה מצליח לאהוב ולכבד את מי שאתה על מגרעותיך ככה ההשלכה על האופן החיובי בו נתפשת הזוגיות גדולה יותר. הבעיה ממשיכה לדעתי בחברה שלנו שאדם שאוהב את עצמו נתפש כאגואיסט והפולניות שבנו גואה למען הקרבה מאוד גדולה למען הזולת (כל זה בא מניסיון אישי של שנים שכרגע אני מנסה להשתנות כמובן) לדעתי בכל זאת אנו שונים מעמי העולם ברצון והאכפתיות שלנו כלפי הזולת. מה דעתכם על שני הנושאים? איפה הגבול
בין לאהוב את עצמך לבין להיות אגואיסט ועד כמה זה נכון הקבלה והאהבה העצמית כלפי האושר שבזוגיות
סופ"ש מקסים

מתקתק99

New member
אהבה עצמית ...

ערב טוב blaor, משהו על אהבה עצמית / צ`רלי צ`פלין צ`ארלי צ`פלין הקריא את השיר במסיבת יום הולדתו ה- 70 ב - 16 לאפריל 1959 כאשר אהבתי את עצמי באמת הבנתי שתמיד בכל הזדמנות הייתי במקום הנכון, בשעה הנכונה ו בדקה הנכונה ואז יכולתי להרפות ... היום אני יודע שיש לזה שם: "הערכה עצמית". כאשר אהבתי את עצמי באמת יכולתי להבחין שהיגון והסבל הרגשי שלי הם רק אזהרות שאני הולך נגד האמת הפנימית שלי. היום אני יודע שקוראים לזה "אותנטיות". כאשר אהבתי את עצמי באמת הפסקתי להשתוקק לחיים אחרים והתחלתי לראות את כל המתרחש כתרומה לצמיחתי. היום אני יודע שזה נקרא "בגרות". כאשר אהבתי את עצמי באמת התחלתי להבין כמה מעליב זה ללחוץ על מישהו לעשות את מה שאני מבקש, למרות שידעתי שזה לא הזמן או שאותו אדם עדיין לא מוכן. אפילו כאשר האדם הזה הוא אני. היום אני יודע שלזה קוראים "כבוד". כאשר אהבתי את עצמי באמת התחלתי להשתחרר מכל מה שאינו בריא עבורי, מאכלים, אנשים, מצבים, כל דבר שמשך אותי מטה. בהתחלה ליבי קרא לזה- "גישה אגואיסטית". היום אני יודע שזה "אהבה עצמית". כאשר אהבתי את עצמי באמת חדלתי להתייסר על הזמן החופשי, הפסקתי לעשות תכנונים גרנדיוזיים, ממש נטשתי את ה"מגה" פרוייקט של עתידי. היום אני עושה את מה שאני רואה לנכון, מה שאני אוהב, בקצב שלי, היום אני יודע שקוראים לזה "פשטות". כאשר אהבתי את עצמי באמת הפסקתי לרצות להיות תמיד צודק וכך טעיתי הרבה פחות היום גיליתי שלזה קוראים "צניעות". כאשר אהבתי את עצמי באמת סירבתי להמשיך לחיות בעבר ולדאוג כל הזמן למה שיהיה בעתיד. עכשיו אני חי את הרגע הזה, כי כאן מתרחש הכל. היום אני חי כל יום ויום, ולזה קוראים "שלמות". כאשר אהבתי את עצמי באמת הבחנתי שהחשיבה שלי יכולה לאמלל אותי ולאכזב אותי מאוד, אבל כאשר אני מגייס אותה לשירות לבי, היא פוגשת פרטנר חשוב ואמיתי ולזה קוראים "לדעת לחיות". לא חייבים לפחד מהעימות המתקרב ביני לבין עצמי או ביני לבין האחרים. אפילו הכוכבים מתנגשים ביניהם ,ואז נולדים עולמות חדשים...

מתקתק99

New member
אושר בזוגיות או זוגיות מאושרת ...

זוגיות, אהבה, לבד, בדידות . כבר בבית הספר למדנו את הסיפור על אדם הראשון ואלוהים שברא את האישה בגלל ש"לא טוב היות האדם לבדו". רובנו ככולנו מחפשים זוגיות ואהבה ולא רוצים להרגיש בודדים ולבד. אך מהי בעצם הזוגיות האידיאלית שכדאי לנו לשאוף אליה ? כיצד מתמודדים עם תחושת ה"לבד" ? כיצד נוכל ליצור זוגיות טובה שלעולם לא נגיע בה או ממנה אל בדידות ואל תחושת ה"לבד" ? התשובה על כך היא, כי הזוגיות החשובה ביותר שיכולה להיות לאדם היא הזוגיות שלו עם עצמו. אכן כן, זוגיות של האדם עם עצמו. לדוגמא, כאשר יש קשר טוב אצל האדם בין המודע לבין התת מודע של עצמו, זאת לדוגמא זוגיות טובה. כאשר אדם מודע לעצמו, זאת זוגיות טובה, כאשר אדם מצליח להיות באיזון בין 2 קצוות ונותן מקום של כבוד גם לשכל וגם לרגש של עצמו, זאת שלמות וזוגיות טובה. אדם לדוגמא צריך לדעת לאהוב את עצמו בכל מצב וגם לעודד את עצמו בכל מצב, זאת כמובן זוגיות טובה באמת. אדם צריך לדעת שהוא לעולם לא לבד, כי יש לו בראש ובראשונה את עצמו וזאת זוגיות טובה. כאשר אדם הולך לישון בלילה ונרדם, הוא נרדם לבד ונמצא רק עם עצמו. התשובות לשאלות האלו תוכל לדעת עד כמה הזוגיות שלך עם עצמך היא אכן טובה. המפתח לזוגיות שלך עם אחרים כגון בני זוג / משפחה / סביבה טמונה בעד כמה הזוגיות שלך תהיה טובה עם עצמך. מי שיש לו זוגיות טובה עם עצמו, הוא יוכל לנהל מערכות יחסים זוגיות גם עם אחרים / לנהל משפחה בצורה בריאה וכולי. מי שאוהב את עצמו יוכל אח"כ לאהוב גם אחרים, מי שיודע כיצד לתמוך בעצמו ידע אח"כ כיצד לתמוך בבן/בת זוגו ובילדיו, מי שיודע לקבל את עצמו לצד זה שהוא יודע גם להעביר על עצמו ביקורת, רק הוא יהיה מסוגל להעביר ביקורת בונה וחיובית על אדם אחר. ככל שכיף יותר לאדם להיות עם עצמו, כך כיף יותר לאחרים להיות איתו. כי הוא משרה נינוחות, רוגע, שמחה, שלווה, אושר ועוד. כשאדם שלם עם עצמו ותומך בעצמו בכל מצב, כשאדם יש לו זוגיות טובה בראש ובראשונה עם עצמו, רק זה המפתח לזוגיות טובה גם עם האחר, רק זה המפתח להגיע למצב שבו לעולם לא תרגיש לבד. לסיכום, המפתח להצלחת כל מערכת יחסים זוגית היא הזוגיות הטובה של האדם עם עצמו. כדאי מאוד לכל אדם להגיע למצב שבו הוא באמת לעולם לא יהיה לבד כי תמיד יהיה לו את עצמו. זוגיות עם בן/בת זוג ואפילו משפחה אינם ערובה לכך שתחושת הלבד והבדידות תעלם. הזוגיות החשובה ביותר והטובה ביותר שיכולה להיות לאדם היא שלו עם עצמו, שיהיה מודע לעצמו (שיהיה קשר בין התת מודע שלו לבין המודע שלו) , שיאהב את עצמו (נשמע פשוט אבל רוב האנשים לא אוהבים את עצמם מספיק) וכולי. זוגיות טובה של האדם בראש ובראשונה עם עצמו, תשחרר את האדם באופן סופי ולתמיד מתחושת ה"לבד" כי תמיד יש לו את עצמו וגם תאפשר לאחרים להנות במחיצתו. בהצלחה. מתוך : Reader.co.il

סורנטו

New member
היי, אני ממש מתחברת לזה! אני בדיוק בדיוק

המקרה ההפוך וקורה לי מה שקורה כשמשהו לא אוהב את עצמו, תמיד אני מרגיש שאני לא בדיוק במקום הנכון חושבת שאני הכי פחות, תמיד רוצה משהו אחר כי אולי זה יתאים יותר אם אני לא מצליחה כאן, עשיתי מניפולציות כלפי בני זוג, חברים וחברות לבחון בתת מודע אם הם אוהבים באמת, או על כל שינוי קטן התערערתי ולחצתי לדעת את האמת והמקרה הזה קרה לי עם המנחה שלי כשהיה עסוק והחלטתי בשבילו שהוא לא מחבב יותר והתחלתי לקטר עד שנהיה באמת...וכל מה שהקריא צ'ארלי צ'אפלין כל כך נכון לגבי אלה שאוהבים ולא אוהבים...

jjaki

New member
../images/Emo45.gif אהבתי,

תודה על השיר המקסים שהבאת.

blaor

New member
מתקתק אתה אכן מתקתק אמיתי ../images/Emo140.gif

מכיר את הטקסט של צארלי צפלין ומאוד מזדהה איתו מאחל לכולם קצת ללמוד ממנו

מתקתק99

New member
תודה ... blaor ../images/Emo9.gif

בוקר טוב blaor , יש נושאים לדיון המאתגרים אותך לחקור, ללמוד ולחפש ... תודה על המחמאה, במיוחד בימים אלה, שאני קצת שבור \ רגיש. אני אחרי נסיון של קשר, שנגמר, לאחר חודש ימים. כל טוב ידידי ויום - טוב פורה ומהנה לכולם. ו ... גם לך י-ו-ס-ף ...

למעלה