../images/Emo23.gif אהבה עצמית ../images/Emo23.gif
1. מהי אהבה עצמית? אהבה עצמית: הספר המצויין "4 עקרונות הבריאה" מדבר על אהבה=אפשור. אינני יכולה לאהוב אחרים אם אינני אוהבת את עצמי. משום שאם אני לא מאפשרת לעצמי, כיצד אוכל לאפשר לאחרים? 2. אישית, כשאני אומרת (אני בעצם לא אומרת, אבל מרגישה) שאני "אוהבת את עצמי" אני מתכוונת לכך שאני מאמינה שמגיע לי. מגיע לי לאפשר לעצמי את הדברים החשובים לי באמת. מגיע לי לא להסכים לקבל ה כ ל. 3. איך עושים זאת? עושים "חושבים" ובודקים עד כמה הדברים שאני עושה הם מכל הלב והנשמה ועד כמה אני מתפשרת. אם יש מקום בו אני מרגישה שאני עושה פשרה גדולה מדי רק כדי לרצות אחרים, או אז כאן אני שמה את טובת הכלל לפני טובתי שלי. מנקודה זו אני בודקת עד כמה טובתי חשובה פחות מטובת הכלל ועד כמה טוב לי עם זה. אם רע לי עם זה, אני נוטשת עם התנצלות גדולה אבל עם שלמות. 4. האם זה חיובי או שלילי? אני לא בטוחה שהבנתי, התכוונת לאהבה עצמית? בעצם, ככלל, כל דבר שהוא מאוזן הוא חיובי. כל דבר שיוצא מאיזון הוא "שלילי" (אין כל כך שלילי בבריאה, אלא טוב יותר או פחות - לאדם עצמו. זאת הוא קובע תוך התנסות ולמידה). חוסר איזון מוביל לכאוס ברמות מסויימות ואובדן המטרה. המטרה היא אהבה עצמית טהורה. 5. היכן עובר קו הגבול בין אהבה עצמית לאגואיזם ונרקיסיזם? קשה לענות על כך. קו הגבול הוא מאוד דק. אבל יש מקרים מובהקים כגון אינטרסים ללא התחשבות בטובת הכלל, נזק לסביבה לטובת האינטרסים שלי, חוסר יכולת להבחין בצרכי הסביבה כל זמן שזה לא משרת אותי ועוד כאלה. אני משתדלת לקבוע את קו הגבול האישי שלי על פי אמונותי ובעיקר תחושת הבטן. 6. האגו קיים. גם במצבים "חיוביים" וגם ב"שליליים". ללא האגו אני סמרטוט, חסר משמעות, אובד דרך. עם יותר מדי אגו אני מרוכז בצרכי בלבד ומנותק מהסביבה, ולכן גם כאן אני אובד דרך. 7. הנשמה רואה את כל התמונה "מלמעלה" (הכוונה היא שהיא רואה את כל התמונה ולא רק פן מסויים שלה, כפי שאנו רואים זאת במימד השלישי) ולמדה מנסיוננו.
הערה: אני מניחה שאם רותי תמצא אי דיוקים, היא תוסיף ו/או תתקן. רוב התשובות הן מהאינטואיציה/ תיקשור, פחות קריאה, הרבה ניסיון חיים.