אהבה נכזבת

קרני12

New member
אהבה נכזבת

ביתי בת 5 וחצי חווה בגן לראשונה אהבה נכזבת, בכל העוצמה. ביתי אוהבת ילד בגן וכל הזמן רודפת אחריו ומנשקת ומחבקת אותו, אותו ילד כניראה אינו מעוניין באהבתה ומרחיק אותה ע"י קללות והעלבות. ניסיתי להבהיר לה שאולי לא נעים לו שנוגעים ומנשקים אותו יותר מידי, ואז היא התפרצה בבכי ואמרה לי : "אז למה הוא נותן רק לעידן לנשק אותו". כאן כבר לא ידעתי מה מה עושים??? פשוט כאבתי את אכזבתה וחיבקתי אותה HELP!!!

gili111

New member
../images/Emo24.gifשלום לך...

תשמעי, קראתי את ההודעה שלך כבר בבוקר ולא היה לי מה לייעץ לך...כי אלו הם החיים גם אצל מבוגרים חשבתי על כך שיש לי מקרה דומה מאד בגן... מקרה של ילדה " מאוהבת"- בתחילה הילד אהב את העניין, ושיתף פעולה. לאחר מכן החליט שאינו רוצה בה. היא בקשה ממני לדבר עימו כדי שישחק איתה והוא טען שיש לו כבר "חבר " חדש. והיא הייתה עצובה, ולי מאד היה קשה לראות אותה ככה עצובה. שוחחתי, ייעצתי, שיתפתי את האם, ולא עזר כלום. עד היום העניין לא נפתר לחלוטין. אני מאמינה שעם הזמן ה"אהוב" יישכח ... אולי.אם תנסי מעבר לשעות הגן שתתחבר עם ילדים אחרים ותשחק איתם בשעות הפנאי,היא תרצה להמשיך לשחק עימם בגן...ואז אולי ה"אהוב " יישכח במשך הזמן לבי איתך!

אלהלה

New member
../images/Emo13.gif))))../images/Emo20.gif

יעבור לה
וזה קורה לפעמים ואני מסבירה לילדים שבכוח כלום לא הולך. אז אם הוא לא רוצה לא צריך ובטח יהיה מישהו אחר שהיא תאהב וגם הוא יאהב בחזרה. ובנתיים כולם אוהבים את כולם וזהו
השנה יש לי בגן תופעה שכבר היתה אבל הפעם היא הרבה יותר חריפה. יש לי ילד בגן שכל הזמן הוא ה"אמא", מתלבש בשמלות, נעלי עקב, תיקים.... וכל מה שמעניין אותו הוא המשחק בפינת הבובות עם שאר הילדות
אני יודעת שיעבור לו - כנראה - אבל בנתיים כל פעם שאמא שלו רואה את התופעה היא נתקפת בחרדות ופאניקה
אני לא מתערבת חוץ מהעניין שהוא לא יכול ת מיד להשתלט על כל האביזרים כשיש גם אחרים שרוצים. ונדווח לכם על ההתפתחויות בהמשך

gili111

New member
../images/Emo98.gif לפני שנים ...

היה ילד אצלי בגן שהיה מאד " נשי" ובגן חובה שזה הגיל שמתחילים "קצת" להיות מודעים לקיום שני המינים , הוא התחפש לכלה וזה היה נורא בעיני כולם...

גן אלון

New member
איו אנו יכולים להגו על ילדנו שלא

איו אנו יכולים להגן על ילדנו שלא יפגעו אך נדרש מאתנו לתת להם את הכלים להתמודד עם הקושי. את המשפט הזה אמרה לי חברה לפני הרבה שנים ואני הולכת איתו. הייתי מעדיפה להיות שם ולגונן על ילדי כל היום. שלא יעליבו אותו ולא יציקו לו!-הגנת היתר מחלישה את הילד. כך שעלינו לתמוך מהצד ולעודד. במצב כזה הייתי אולי שרה לה את השיר "דני גיבור"-או מספרת את הסיפור על ציפור הנפש.-לפי רמת ההבנה שלה. בסידרה על ליאור של שולה מודן יש גם ספר שמתאר עלבון מחבר שגורם כאב בטן... צרת רבים וההתגברות של אחרים מאד עוזרת. אם תרצי עוד רעיונות של ספרים אחפש ביתר רצינות.-ביבליותרפיה מאד עוזרת במצבים אלו, מנסיוני. בהצלחה!!!! ועוד מסר מתוך הזדהות- תשתדלי לעשות הפרדה בין העלבון שלך לעלבון שלה. ליבי, ליבי...שיהיה רק טוב!

טלגל

New member
שלום קרני, דבר ראשון טוב עשית

כשחיבקת אותה והבנת אותה.יותר מדי פעמים אנו מנסים להציל את ילדינו בעצות ובפתרונות כשבעצם כל מה שהם זקוקים לו זה חיבוק עז ומילה מנחמת ומכילה. הם צריכים לדעת שאנחנו פה בשבילם, וכך עשית לבתך. עכשיו באופן אישי אני מלמדת בגן שכל אחד אחראי לגופו, ושאין אנו נוהגים לגעת בגוף של השני בלי רשות.בהתחלה אני מקצינה וכל נגיעה או מכה אני נוהגת לשאול את הילד אם זה נעים לו אם הוא מסכים, כשהרעיון מובן אזי הילדים בעצמם יודעים לומר ש"הוא נגע בי בלי רשות".... בגן שלי זה מוריד את האלימות, והילדים לומדים לומר את מה שהם מרגישים. בקשר לילדתך אני מסכימה אם אלו שאומרות שאנו לא יכולות להציל את ילדינו כל הזמן, ויש מקומות שבהם הם יספגו אכזבות ואנחנו יכולים רק לתמוך בהם. זה קשה אבל זה חלק מהחיים. תעודדי את בתך שבעוד כמה שנים הוא ירוץ אחריה אבל היא כבר תאהב מישהו אחר......(סתם), אבל באמת עודדי אותה במילים מנחמות, תהיי שם בשבילה וזה יעבור.......

למעלה