אהבה.. מתי???

יהודי23

New member
אהבה.. מתי???

אחרי כמה פגישות צריך להגיש אהבה לבחורה? האם מדובר בשרפת זמן?

בננה147

New member
לא נראה לי שהייתי

מגדירה את זה בתור ״אהבה״ אבל חיבור חזק בהחלט יכול ליהיות .... ומה הקשר שריפת זמן לא הבינותי ......

חלושקית

New member
אהבה?!

רק אחרי החתונה. בפגישות שידוך אין שום אהבה. יש משיכה, כימיה, הערצה, כמיהה אחר הפגישות, השתוקקות, רצון עז לדעת עוד... אבל אהבה? לא קיים דבר כזה במגזר החרדי.

יהודי23

New member
חלושקית

איך את מגדירה את אהבה אחרי חתונה? שאלה קצת מוזרה (אולי) אבל אשמח...

חלושקית

New member
אהבה

אהבה לא מתרחשת מיד אחרי החתונה ואפילו לא בשבע ברכות או בחודש הראשון של החיים הזוגיים. זה משהו שנבנה, שבא עם הזמן, משהו שצריך לעשות אותו והוא מתחזק ונקשר עוד יותר עם השנים. זה מתהדק בזה שהאישה מכינה אוכל לבעל, מנקה את הבית בשבילו, מכבסת עבורו, מגהצת, מתקשרת לשאול מה איתו, קונה לו, מעניקה, דואגת, מפרגנת, מדברת איתו על כל הנושאים שמציקים לו ואיך היה היום שלו... ובאופן אוטומטי זה חוזר חזרה וכך נוצר מעגל שלם שתחום נטו בינה לבינו. זה משהו שהיא עשתה. (באותה מידה הוא גם עושה, רק שהדוגמאות שנכנתבו הן מתאימות למין שלי, לכן כתבתי זאת) המגעל הזה שנוצר בין השניים יוצר הילה ענקית של אהבה סביב העולם הריגשי שלך. סביב הלב שלך... וזה תהליך שאתה תחוש אותו על עצמך שאחרי שנה נניח, אתה אוהב אותה יותר מאשר שאהבת בשבע ברכות... וזה לכאורה הזוי, כי בקושי הספקתם להתווכח והייתם שניכם זוהרים אחרי החתונה והרגשתם הכי מלכים שרק אפשר... אז איך?! איך נוצר מצב כזה שאתה אוהב אותה אחרי שנה פי 5 מזה שאהבת בשבע ברכות?! התשובה נמצאת למעלה. בהצלחה :)

יהודי23

New member
כתב את זה יפה!

אולי התאהבות

לא יודעת אם אהבה יכולה לשרור שם. אי אפשר לאהוב אדם מכמה פגישות. אהבה בונים.

קליט

New member
זהירות, כאן בונים . .

אי אפשר לאהוב תוך שעה ? . . . לפעמים תוך שעה אני קולט שמדובר בטיפוס מיוחד ובמראה משובב נפש ואני מתאהב ! . . . . ??

יהודי23

New member
עומק-קליט

אהבה ממבט ראשון? המצאה? ממבט אם אני לא טועה זה שניה ולא שעה
השאלה אם אהבה היא הגדרה של ילדים, שהיא אתה מדבר עליה? (מקווה שהבנתם את הרמז)

קליט

New member
אני דברתי על אהבה של החיצוניות והפנימיות

שאפשר לכאורה תוך שעה קצרה להתרשם גם מהאופי שלה ולאהוב אותה . ברור ש"אהבה ממבט ראשון" זה התאהבות גופנית . את הרמז שלך לא הבנתי, נראה שאתה רשאי לדבר ברור ובשפה נקיה גם בדברים עדינים . כדאי שתתנסח ברור יותר כדי שגם אנחנו נבין למה התכוונת . . ונוכל להגיב .

אלyדדד

New member
האהבה מגיעה אחרי החתונה

מה שחשוב זה שהבחורה (מבחינת מראה ואישיות) תמצא חן בעיניך וזה יגיע

קליט

New member
אין צורך להרגיש אהבה

יש הכרח להרגיש חיבה . לדעתי יש שמחפשים "אהבה" והם מסתבכים כי לא תמיד היא מגיעה כי יש מתח במפגשים וכו` . הרב שמחה כהן אומר שאין כמעט שום תועלת בהרגשה של אהבה או התאהבות, יש תועלת מסוימת שבתקופה הראשונה לנישואין הכל יותר קל . סוף ציטוט . ויש עוד תועלת נראה לי זה הריגוש האדיר שאנחנו מרגישים . אז אולי אפשר להבין אנשים מבריקים ומוצלחים שרוצים לחוות חויה מהסרטים . .

קליט

New member
ברור שיש הערכה, ויש אהבה מסוימת שנקראת מציאת חן

או חיבה, וזה כדי שנהיה שקולים ומפוקחים בהחלטה כל כך גורלית

למעלה