אהבה מלוכלכת

• פותח הנושא yon2k
  • פורסם בתאריך

yon2k

New member
אהבה מלוכלכת

רקע לאחר הפציעה המזוויעה שלו(ושינוי הקול שלו), ניסה זאפה לגוון קצת את קהל המעריצים שלו, באלבום שופע מוסיקה קליטה וסקס. הרבה סקס. ככה סתם הוא החליט בשנת 1973 להוציא את Overnight Sensation(תהילה בין לילה), ולקטול את מבקריו שהגדירו אותו למתנדנד בין הארד-פיוז'ן למוסיקה קלאסית. ההנחה הרווחת היא שהשם, נגזר מנושאו של האלבום(איך לא): סקס. מה שזאפה לא ידע(או שכן), זה שהאלבום באמת יביא לו תהילה בין לילה, וסוף סוף הכרה רחבה ביכולות המוסיקליות שלו. אחרי אלבום הקסם הזה, החל לזרום הקהל, ואיתו הכסף, ואז נפתח הצוהר הכלכלי שעליו הוא יכל להתבסס ביצירת האלבומים הבאים שלו. בלהקה פרנק זאפה, גיטריסט יותר ממוכשר, היה(טוב, לפחות לפי דעתי) בתור הזהב של הנגינה שלו(73-74). חוץ מזה הוא כתב הכול הלחין הכול והפיק הכול. ג'ורג דיוק, הבחור המגניב, קלידן מבטיח(שכבר הוכיח עצמו מעל ומעבר), ממש לפני סצינת הג'אז שלו שנמשכת עד היום. ג'אן לוק פונטי, הכנר המעולה. איאן אנדרווד, לוקח על עצמו כלי נשיפה. רות אנדרווד, על כלי הקשה שונים ומשונים, נתנה לזאפה בדיוק את הטאצ' שהוא היה צריך. אם מישהו רוצה להוסיף עוד משהו על מישהו שלא הזכרתי(ובאמת לא הזכרתי הרבה) אז שיוסיף. בכללי זאפה הראה כאן לכולם, שמלבד לעשות זריקות מטורפות, הוא גם יודע לקלוע מתחת לסל. הוא פשוט עשה אלבום שימכור. וזו הייתה גדולתו: מההחלטה של "אני אעשה אלבום שימכור" לעשייה של האלבום. הוא לא הרבה להתייחס לאלבום הזה, ואת הייחס האמיתי שלו לאלבום אפשר לראות בסיבובי ההופעות העתידיים שלו שהעלימו את השירים שהופיעו באלבום, שבוצעו בדרך כלל בהדרן(כלומר, שירים שלא היו אמורים ליהיות בהופעות). בקטנות(רשימת שירים) Camarillo Brillo - המילה הראשונה מתקשרת לבית חולים לחולי נפש בקליפורניה, והמילה השניה היא סימן מסחרי של חברת צמר פלדה(AllMusic). הסיפור(בקצרה כמובן)- איזו בחורה מנסה לפתות את הבחור להיכנס לבית שלה בשביל שהם יוכלו לעשות אתם-יודעים-מה.לא כל כך מרגש אותי, אבל השיר קליט ונחמד. I'm The Slime - זאפה מבקר את הטלויזיה בתור כלי לשליטה על האזרחים,הוא שר בקול נמוך וחלקלק ואח"כ מפציץ בסולו קצר שבנוי היטב. Dirty Love - זאפה אהב לכתוב מה שחברה שלי קוראת "טקסטים סקסיסטיים פוגעים"(מקווה שאייתתי נכון), והפעם הוא ממש מפציץ בפשוט דרישה לסקס, אבל בעצם אומר את מה שכולנו הגברים רוצים להגיד(ולא יכולים): I don't need your sweet devotion An' I don't want your cheap emotion Whip me up some dragon lotion For your dirty love Fifty-Fifty - הקטע הג'אז פיוזן הזה מלווה בסולו כינור יחסית טוב, ובסולו קלידים מעולה וכמובן בכמה בתים מהגיטרה של אדון פרנק. בדרך כלל היה מנוגן בצורה אינסטרומנטלית בהופעות. מומלץ בחום. Zomby Woof - זאפה ממש אהב סרטי מפלצות ואת הסוריאליזם שלהם. השיר מספר על מפלצת כלב-אדם-זאב-זומבי שיוצאת לעולל מעלליה בנשות העולם. Dinah-Moe Humm - השיא של האלבום מבחינה מינית בשיר הזה שמתאר לפרטי פרטים אורגיה עם משחק מקדים ובין השאר את דאגותיו של זאפה מכיני ערווה. הרבה תאורים גרפיים. שמיעה למבוגרים בלבד. Montana - זאפה מביא אותה בסוף מפוצץ. שיר בלי משמעות שמסיים את האלבום בחיוך גדול. השיר מספר על בחור שרוצה לעבור למונטנה בשביל לגדל לעצמו יבול של חוטים דנטלים ולהפוך לטייקון בתחום. אח"כ(אחרי הסולו גיטרה הממש מצויין), הוא מתכנן להשיג לעצמו סוס פוני ולרכוב עליו לאורך הגבול(של מונטנה) לעבר הזריחה. בתכלס, לאף אחד אין מושג למה זאםה כתב את זה, הניחוש הכי טוב שלי, הוא שהמילים פשוט הסתדרו ממש ממש טוב עם המוסיקה ויצרו משהו שפשוט כיף לשמוע אותו שוב ושוב. בסיכום - אלבום מופת. חובה לכולם.

ואם אני כבר פה

אז קישור גם לביקורת המצויינת של קרימזון מלפני שבוע על Hot Rats של זאפפה, שמשום מה לא הוספתי למאמרים בזמן, מזל שיש חופש

godsdice

New member
תודה לכולם!!

תודה ליוני על הביקורת. יש לי את הדיסק שמשלב את "Apostrophe/Over-nite Sensation" שמצאתי בחנות דיסקים משומשים (זה לא צרוב!) אבל, אם אני לא טועה הפסיקו ליצר את זה, וחבל. כי זה שילוב מעולה לשני האלבומים האלה. (וגם לא לוקח הרבה מקום כמו שני דיסקים נפרדים) שווה לחפש! תודה לניבלונגים על הקישור לכתבה של קרימזון שפספסתי! יוני, אני מקווה שאתה תעדכן את האתר בקרוב!! ותכינו עוד חומר ל"שבוע זאפה 2" בדצמבר, לכבוד עשר שנים למותו.

yon2k

New member
כבר עשר שנים?

איך הזמן רץ. מתי הביקורת שלך על הדי וי די החדש? לפי השמועות, השנה הולכת ליהיות ממש מבורכת בהוצאות חדשות. מדובר באלבום All-Guitar חדש עם סולואים מההופעות של 88. ובנוסף אלבום סינקלוויר חדש. וחוץ מזה, יש שמועות עקשניות מאוד(נקווה שנכונות), על שני אלבומים כפולים(כן, שניים!) עם הופעות מהGrand Wazoo Tour והPetit Wazoo tour שהתקיימו ב72. מספר הופעות כאלה מסתובבות במעגלי ההחלפה, אבל באיכויות זוועתיות, ולכן האלבומים האלה, שאמורים ליהיות באיכות טובה פלוס כלכך חשובים. האמת שאני מקווה להגיע לZappanlle השנה בגרמניה ואז אני אעשה עדכון חגיגי לאתר. הכול אחרי הבגרויות.

godsdice

New member
כבר כתבתי ביקורת

על HALLOWEEN (הDVD החדש של זאפה) וזה מש שהיה לי להגיד: (ביקורת קטנה על ה DVD-A החדש של זאפה) קיבלתי אתמול את HALLOWEEN. דיסק מספר 71 בקטלוג הרישמי של זאפה. שכולל אוסף שירים מסיבוב הופעות שנערכו ב78 בתקופה של HALLOWEEN ונשמע כמו הופעה חיה אחת. לא הייתי ממליץ להמתחיל להשקיע בו כרגע, אבל למעריצים המושבעים אני לא צריך להגיד מה לעשות... את הדיסק ניתן לשמוע רק במכשירי DVD והחוויה של 5.1 Surround מביאה אותנו למקום אחר, ומוקסם. הדיסק כולל שני קליפים 1. Suicide Chump גירסה מוקדמת (בשחור לבן) ולא כל כך מוצלחת כמו מה שאנחנו מכירים, אבל שווה רק בשביל ההיסטוריה. 2. Dancin' Fool שהוקלט בתוכנית Saturday Night Live ושווה לראות את הבחורה שזאפה מעלה על הבמה ונותן לה את המשפטים שמתחילים את Jewish Princess, והבחורה פשוט לא מבינה מה המשוגע הזה אם השער הארוך, שפם, וזקנקן רוצה ממנה. יש הרבה סולאים טובים בדיסק הזה, ושני הטובים: Stink-Foot Black Napkins (The Deathless Horsie) שזה אחד הקטעים הכי מעניינים ששמעתי מזאפה. הוא מתחיל כמובן כ Black Napkins הקלאסי (שאנחנו מכירים מ Zoot Allures) ואז, בלי אזהרה זאפה הולך לכיוון אחר לגמרי בסולו שלו, ונוחת בסופו של דבר ב The Deathless Horsie (שאנחנו מכירים מ Shut Up 'N Play Yer Guitar) והלהקה נשארת כל הזמן הזה נאמנה למסלול שזאפה בחר לטייל בו. במהלך הטיול הזה מצטרף כנר מוכר בשם L. Shankar (שעבד אם עוד הרבה אומנים חוץ מזאפה) שחוזר באמצעות הכינור אחרי הסולו של זאפה. תו בתו.

ThE RhythM

New member
../images/Emo45.gifמקפיץ

ביקורת מצויינת, לאלבום שעוד לא שמעתי. אני עוד אשמע.

גם אני רוצה להקפיץ

אבל כבר נתתי קישור, כבר הוספת את העטיפה, אז מה אני אעשה עכשיו?, טוב נוותר על זה
ו RhythM תשמע את האלבום כדאי לך.

CaerBannog

New member
../images/Emo32.gif מזכיר לי סיפור נחמד

המחנך שלי בבית ספר, אמריקאי במוצאו, למד באוניברסיטה כלשהי בארה"ב שהוא היה צעיר, בסאן פרנסיסקו נדמה לי, בכל מקרה הוא סיפר לי שכל שנה פראנק זאפה היה מגיע להפיע אצלהם (איזשהו קשר למקום, לא זוכר מה..), בכול מקרה באולם ההופעות של באוניברסיטה היה תבליטים ענקיים של כל המלחינים הגדולים (באך,מוצרט, בטהובן וכו'), לפי המחנך שלי באחת ההופעת של זאפה, מישו הכין תבפליט ענק ששל הפנים שלו מקלקר ושם אותו על גבי תבליטו של מוצרט

למעלה