אהבה מחלישה

אהבה מחלישה

לפני כחודש נפרדתי מחבר שהיה לי במשך שנה. הקשר ביננו היה גרוע, היינו רבים כל יום ונפרדים וחוזרים כל שבועיים. בסופו של דבר הקשר נגמר בפיצוץ ענק. הבעיה שלי היא שהוא כל הזמן יוצר קשר דרך הודעות וטלפונים- דבר שגורם לי להרגיש מאד חלשה, ואני נכנעת לרגשות בכל פעם מחדש ועונה לו. אני מוכרחה להתנתק ממנו, הקשר איתו מאד מעיק עליי ומעכב את ההתגברות שלי על הפרידה. איך מוצאים כוח להתנתק באופן סופי מבן אדם שאוהבים אהבה משוגעת- שעושה יותר רע מטוב???

העין ה 3

New member
תגידי: לא מעוניינת לדבר איתך

תשנני את המשפט הזה עשרות פעמים. ברגע שהוא מתקשר תגידי לו: אני לא מעוניינת לדבר איתך. אם הוא ממשיך לדבר תגידי שוב: אני לא מעוניינת לדבר איתך. גם אם לא יהיה לך כוח לנתק, תגידי רק את המשפט הזה. אם גם את מתפתה לפעמים להתקשר אליו (וזה קורה), תסכמי עם חברה שהיא תהיה במקומו. כל פעם שאת מרגישה דחף להתקשר אליו, תתקשרי אליה, ותגידי לה: אני כל כך מתגעגעת אליך, אפילו שאתה מניאק, ואתה עושה לי רע, ולא כדאי לי להיות איתך בקשר וכו´ וכו´. ופה תשפכי את כל מה שהוא עושה לך רע, עד שתשכנעי גם את עצמך. בהצלחה... ודרך אגב: אומרים שלוקח בערך מחצית מהזמן שהייתם יחד, להתגבר על הקשר. זה לא בדיחה - זה מחקר. אז נשארו לך רק עוד חמישה חודשים... ורדה

די בדבריך כדי להבין

מה להבין? שיש לך יכולת לנתח ולנתק רגשות מן ההיבט השכלתני, שהרי על אף הרגשות את מגיעה למסקנה שלילית ואפילו פועלת על פיה. איש לא יתן לך תרופת פלא למחוק את רגשותיך אליו. אין כזו. שהרי כשם שאין שליטה על התהוותו רגש האהבה בתוכך, כך אין שליטה על התמוססותו. כל שעליך לעשות זה להתאפק, להתעלם, ולא להזין את רגשותיך בדמותו או בהווייתו, התנתקות מוחלטת וכפייתית היא הדרך היחידה לאלץ את הרגשות להתמוסס, די בפגישה אחת, די בשיחה אחת כדי להפיח מחדש את הרגשות ולהביאך לנקודת התחלה. בהצלחה

huckn

New member
מצב דומה

אני כרגע נמצא במצב שהוא בול כמו שלך אך רק מהצד השני..אני מנסה להשאיר את עצמי בתמונה כי אני רוצה להאמין שאפשר עוד לחזור למערכת בריאה יותר. אני ממש יכול להבין אותו , אני נוהג בדיוק כמוהו.ובפעם האחרונה שנפגשנו היא ממש בכתה לי בידיים וזה נתן לי הרגשה טובה שאני יודע שגם לה קשה לפחות כמו לי. הפיתרון לדעתי הוא לא במשחקים וגם לא משחקים עצמיים מטופשים כמו שהציעו קודמי. הפתרון הוא כן להפגש וכן לשבת ולדבר ולנסות להגיע להבנה מצד שניכם שאין טעם במערכת,המפגש יכול להיות קשה וטעון,אבל לכי תדעי מה יצא מזה?? אחי למשל חזר ממצב דומה לחתונה. אני למשל מנסה כרגע לתת טיפה זמן למרות שזה ממש לא הולך לי ואז להפגש ולראות מה זה עשה לי ומה זה עשה לה.. אז לסיכום הפתרון הוא לא לברוח ולשכוח אלה להתמודד איתה פנים מול פנים. שיהיה לנו בהצלחה..........

דישדוש במקום

הדברים שאתה אומר נכונים, ואפשריים, אך דומה כי המצב שמתארת השואלת הוא השלב שאחרי, כלומר לאחר כל השיחות עדיין מחזיקה ומאמינה בחוסר תוחלת בקשרים הללו. הצעתך איננה אלא דישדוש במקום ולא צעידה קדימה. ועוד דבר לאופן ההתבטאות בדיונים- הגדרתך "דברים טפשיים" איננה עניינית, יש בה מידה של חוסר התאמה לדיון, תתמקד במילים ברעיונות הדיון, הציע חלופות, שלול אפילו אין שום בעיה, אך שמור על תרבות השיחה, זה יועיל לכולנו. כל טוב

למעלה