"אהבה ללא גבולות" ?!

פוטיק

New member
"אהבה ללא גבולות" ?!

באמת סליחה על הפסימיות.. אבל באמת יש דבר כזה !? אני חושב שאהבה ללא גבולות לא קיימת בין עצמי לעצמי צריך לעבוד קשה כדי שתהיה אהבה ללא גבולות. מיכל את מקבלת את זה כמובן מאליו.. החיים קשים, את לא מרחחושבת לפעמים שהאוטומיזציה שלך ללהגיד "אהבה ללא גבולות" היא קצת... מרחיקת לכת ?!

כן פוטיק אהבה ללא גבולות../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

היי פוטיק!!! נכון אתה צודק אם אין אהבה ביני לבין עצמי ודאי שהאהבה שננסה לשדר תתקל במחסום ובגבול שאנחנו למעשה יצרנו. האהבה ללא גבולות נמצאת בכל מקום ביקום. היא עוטפת אותנו היא מסביבנו אנחנו רק צריכים להיפתח אליה ולנסות לתת לה לעבור בנו. במקביל עלינו לנסות לשדר אותה בכמויות אדירות אל האחר. ככל שנשלח יותר ככה כלינו יגדלו וככה נוכל לשלוח עוד ועוד ועוד. החיים קשים נו אז מה? נשקע ברחמים עצמיים? כן ואני אמשיך לשדר לך אהבה אמיתית אהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול. אתה תנסה מצידך לקחת את מה שאתה יכול. ואם תבחר לא לקחת גם כן טוב. זכות הבחירה תמיד תהיה בידך. קבל ממני חיבוק ענקי עטוף באור מיכל

jongler

New member
היי מיכל

יש לי שאלה : "אהבה ללא תנאי וללא גבולות" - האם ישנה אהבה עם תנאים?! האם זוהי אהבה בכלל?! האם ישנה אהבה עם גבולות?! האם גם זוהי סוג של אהבה?! היש סוגים לאהבה?! למה להוסיף "ללא גבולות" ו"ללא תנאי" למשהו שהוא בילתי ניתן להגדרה מלכתחילה, האהבה הינה ללא גבולות וללא תנאים אחרת היא אינה אהבה כלל ולכן זה מיותר. משול הדבר לאדם ללא ביטחון בעצמו או שמפחד הוא שאין הוא שווא ביחס לסביבה ולכן החליט שבכל מקום שפונים אליו יש לפנות אליו בתואר "דוקטור" והא אף יעמיד אנשים על "טעותם" בכל פעם שיקראו לו בשמו הפרטי בלבד... זה כמו לומר : "אני אוהבת אותך מאוד מאוד...." או "אני אגיד לך את האמת..." ולכן, כל מילה מיותרת באהבה JonGler

אהבה (ללא גבולות...)

הא... ג´ונגלר יקר שכמוך, אחרי שקראתי את דבריך נשמתי עמוקות, בקבלי את אהבתך ואת אהבת מיכל ואת אהבת ישראל ואת אהבת היקום ואת אהבת אלוהים... וחשבתי גם על החמצן שאני נושם, מצרך כל כך יקר, המהווה צורך ראשוני לקיום החיים, והוא נמצא לכולנו ללא תנאי וללא גבולות, כמעט כדרך אגב, ואם אנחנו לא נמצאים במצוקה נשימתית כלשהי חס וחלילה, אז כמעט אנחנו שוכחים כל כמה שניות להודות, על שהאויר ננמצא בשבילנו כאשר אנחנו זקוקים לו, כל כמה שניות, לנשימתנו... והאהבה ? האם היא איננה החמצן הנפשי, המהווה צורך ראשוני לקיום החיים הנפשיים שלנו (ובראיית גופנפש, אזי גם לקיום החיים הפיזיים שלנו). האם גם היא נמצאת עבורנו, ללא תנאי וללא גבולות ? ואם כן, אז איך זה שכל כך הרבה אנשים נשנקים ונכחלים מהעדרה אצלהם ? איך זה שכל כך הרבה אנשים לא יודעים איך נושמים אהבה ואיך נושפים אהבה ? האמת שכאשר נשמתי עמוק לאחר שהתבשמתי בהודעתך עלה בדעתי שהאהבה מצוייה בשפע אינסופי בתוך תודעת היקום כמו האויר, אך תודעתי האישית כוונה את הדברים שיצאו ממנו לכיוון אחר לכיוון חוויה של מצוקת אויר, סליחה, של מצוקת אהבה, ועכשיו אני נזכר שגם החמצן שנמצא ביקום, הוא מוצר נדיר... ועדיין לא מצאנו בכל שנות קיומם של הטלסקופים ולא בכל משלוחי החלליות ששלחנו , שיש עוד מקום עם חמצן ברחבי היקום... ואולי כמו החמצן שהוא נדיר האהבה היא נדירה ? אלא שכאשר היא נמצאת למזלנו וכאשר אנחנו חווים אותה, היא נדמית לנו כאינסופית, כמו החמצן שאנו נושמים, היות שהוא מצוי לנו, נדמה לנו כאינסופי ? או שאולי הצורך האינסופי שלנו לחמצן, כמו שאולי הצורך האינסופי שלנו לאהבה, שם בלבנו את אשליית היותם אינסופיים בשבילנו ? שאלות קשות על אהבה מיתוך אהבה, פרי מגדים

אננדה

New member
היי ג´ונגלר

בתור אחת שגם מברכת באהבה ללא תנאי, או ללא גבולות אוכל לענות בשמי על ה"צורך" להוסיף את התוסף הקטן הזה. התוסף מגיע מן הצורך להדגיש שהאהבה שאנו מדברים עליה היא אינה אהבה רומנטית אלא אהבה אחרת שלשימחתי לאחרונה יותר ויותר אנשים מתגלים לאהבה הזאת. האהבה המוחלטת, אהבה שאינה דורשת מאומה חזרה אלא רק להיות. לכן אני בכל אופן עדיין מוצאת לנכון להדגיש את נושא ה"אינסופית" וה"ללא תנאי". בתור מישהי שהחליטה לקחת את החיים כמסע רוחני ולהגיע לשמיים, להוויה הניצחית, למציאות האחת הקיימת, אני אשמח ובטוחה שאזכה גם לראות או לשמוע אנשים המברכים "באהבה" ואכן מתכוונים בלב שלם לאהבה האמיתית. אין כאן מחוסר הביטחון ואין כאן מן הפחד - נהפוך הוא אני מברכת על כך עד שלא יהיה עוד צורך בהדגשות הללו. לצערי אנשים משתמשים במילה אהבה כאשר הם מתכוונים לאהבה עם גבולות. ה"תן וקח" שכולם מביאים איתם לכל מערכת יחסים. כמה פעמים שמעת מישהו אומר שהוא כבר "לא אוהב" מישהי ולהפך? והשאלה שלי היא - איך יכול להיות שהפסקת לאהוב אותו? הרי האהבה פשוט קיימת אין לה התחלה ולא סוף, היא או קיימת או לא - וכל דבר מלבדה הינו פחד. אז עד שאנשים (בסביבה הקרובה אליי בכל אופן) יתחילו להבין כי אהבה הינה משהו אחר ממה שהם הכירו עד היום, אמשיך לאמר באהבה ללא-תנאי. לך בכל אופן אני יכולה לאמר רק באהבה
(עם תוספת אייקונים קלה..) אני.

היי ג´וןגלר האנשים הנפלאים כאן הסבי

היי ג´וןגלר!!! האנשים הנפלאים כאן בפורום הסבירו יפה מאד את פרוש המשפט :אהבה ללא תנאי וללא גבול. אהבה בין חבר לחברה האהבה בין בעל לאישה לצערי יש בה מן הגבולות. האדם שעדיין לא מרגיש שלם ואוהב את עצמו ונושם אהבה כדברי פרי מגדים חיי בחסך ומחפש השלמה בצד שמנגד. תינוק מיום הוולדו חי וזקוק קודם כל לאהבה ואחר כך למזון על מנת לשרוד. למעשה ככל שאנחנו הופכים לבלתי תלויים מצד אחד בזולת אנו נהיים מאד תלויים בצורך שלנו לחום ואהבה. האהבה נמצאת ללא תנאי וללא גבול בקוסמוס, אנחנו לא כל כך יודעים כיצד להתחבר אליה ומחפשים בני אדם אחרים שישלימו ויתנו לנו אותה. יש כאן בהחלט מקום להכניס את המושג חוסר ביטחון: אדם שגדל ללא אהבה יתפתח אצלו חוסר בטחון בסביבתו הקרובה ובסביבה כולה. הוא יהפוך למריר הוא יהפוך לביקורתי הוא יהפוך לשפוטי והכל הם תוצרים של חוסר אהבה ורצון לתשומת לב מהסביבה שהתוצאה היא קריאת מצוקה לחום ואהבה לדעתי. הסוד תמון ביכולת של האדם ללמוד להתחבר לאהבה האין סופית שנמצאת בקוסמוס ללא תנאי וללא גבול כמו שהחמצן מצוי בכדור הארץ. כמו שפרי אמר ללא חמצן אין אויר לנשימה ואני מוסיפה ללא אהבה אין מוטיבציה לחיים ולעשייה בחיים פה ועכשיו. אז לכן אני רואה עצמי צינור עבור האנשים שעוד לא למדו את הפטנט להתחבר לאהבה האין סופית בכוחות עצמם ולכן אני אמשיך לשדר ברשותך אהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול. מיכל

jongler

New member
מיכל

כמו באהבה לבן/בת הזוג בהרבה מן המקרים היא כתוצאה של חסך ופחד ומחפשים השלמה "ללא שלם" אצל הצד השני מכאן שאין זאת אהבה.... אלא מערכת יחסים שאין אהבה בסביבתה. אהבה נמצאת ללא תנאי וללא גבול בקוסמוס וכך היא במצבה היחיד! אין אהבות שונות, ישנה א ה ב ה לא ניתנת להגדרה, אהובה ומיסתורית כחיים עצמם. הגבולות אלו הגבולות שאנו מניחים, התנאים אנחנו מציבים ואהבה לא תלויה בנו בכלל - אין האהבה כלואה בתוך כלא דימיוני ואין היא נתונה לתנאים, התנאים והגבולות לא שיכים כלל לאהבה - האהבה עוטפת את הכל - מחברת את הכל , את היקום ,הקוסמוס וכל מה שבפנים ובחוץ לדבר אחד או רבים שנקרא או נקראים "אהבה". ברגע שאומר "אהבה ללא תנאי" - אומר אני זאת משום שרוצה אני להיפתר מהתנאים אך איני יכול משום שהתנאי עדיין נמצא - זהו צידו השני של המטבע , זה אינו מטבע שאני רוצה לאחוז כלל ולכן אני זורק אותו. כל עוד אומר "אני לא כועס" משמע יש בי מן הכעס, משום שאם לא הייתי כועס אז מדוע שאזכיר זאת?! אין מצב טבעי לאהבה ואין מצב לא טבעי, כמו שאין "מצב טבעי" כלל יש "זה" מה שנוכח וזהו, השאר פרשנויות... באהבה וחמלה JonGler

אננדה

New member
פעם...../images/Emo42.gif

כשהייתי פסימית להחריד נהגתי לאמר שפסימי זה אופטימי עם ניסיון... היום אני כבר מדברת אחרת. כי היום אני חושבת שאני יודעת (קצת נזהרת) שיש מקום לאופטימיות בחיים שלנו, יש מקום לתקווה שהחיים שלנו יראו אחרת ואולי אולי - בזכותנו!! תופתע לגלות כמה קל לאהוב ללא גבולות, תופתע לגלות כמה פשוט זה לקום בבוקר ולחייך, לכולם, לאנשים, לילדים, כן אפילו לרגזן במכולת ואפילו לילדה שבוכה באוטובוס. זאת אשליה לחשוב שזה "קשה" לעשות את זה. אך יש לי שאלה- מתי באמת ניסית "לראות" את האנשים. כמו שהם. כמו שאנחנו, כמו שאתה עצמך? נסה לדמיין כאילו כל אשה שאתה פוגש יכולה היתה להיות אמא שלך, כל זקנה - סבתא, כל ילדה - הבת שלך וכל בחורה (איך שלא תיראה) - אחותך.. תתפלא לראות פתאום דברים אחרת. כי הרי זה רק במקרה שנולדנו לתוך משפחה כזאת או אחרת (לא נכנס עכשיו לגילגולי חיים ובחירת הנשמה) - אז למה לא לאהוב את כולם אהבה מוחלטת? כאן שאלת הביצה או התרנגולת נכנסת... כי מצד אחד - אתה לומד לאהוב את עצמך יותר כאשר אתה מתחיל לאהוב את הסביבה שלך, אך אתה לא יכול לאהוב את הסביבה שלך - לפני שאתה מתחיל ללמוד לאהוב את עצמך... או שסתם תתחיל איפה שהוא...מתי שהוא... פוטיק, החיים לא קשים - זאת אשליה מארץ האשליות. אנחנו אלו הנותנים למקרים שקורים לנו את המשקל שאנחנו בוחרים לתת. לא ייתכן כי כשרכב נגנב - לאחד זה סוף העולם ולשני כלל לא. לא ייתכן שאחד מפרש את איבוד כספו כמשהו שכנראה היה צריך לקרות ואילו לשני איבוד כספו משמעו איבוד החיים. ואני ארחיק מעט ואגע גם בנושא , שוב, שנראה כאוב למדיי - מוות. אפילו על זה אין מוסכמה כבר ואני גם פה קצת נזהרת כדי חלילה לא לפגוע באף אחד. אך גם על מות אדם קרוב אלינו ישנם כאלו שיגיבו בשיא החריפות ולעומתם אחרים אשר יקבלו את המקרה כחלק מתהליך קוסמי אינסופי ולדעת כי היקרים שלנו הולכים איתנו לכל מקום בכל רגע נתון ואין כל צורך ב"גוף" על מנת לדעת שהם איתנו. כך שאין אמת אחת מוחלטת כאשר מדובר באשליות. אך יש אמת אחת יחידה כאשר מדובר באהבה. כי לא קיים דבר מלבדה. לא אהבה רומנטית, אלא אהבה אמיתית... אין סופית וללא גבולות כמו שמיכל רושמת ואם יש משהו בעולם הזה ובמיוחד ברגעים הללו שאסור לעשות - הוא להמעיט בהרעפת האהבה הזאת וכ-ל הברכות הכלולות לה. כן, תמשיכו לברך את כולם גם אם לפעמים זה נראה כאוטומיזציה, גם אם לפעמים אפילו אתם קצת מרגישים אחת - נסו לקום בבוקר, לקחת שאיפה עמוקה ולנסות לשמוע את הלב שלכם פועם, לוחש ומחכה להזדמנות שניתן לו כבר להוליך לפנינו את הדרך. ואז יתחילו לקרות לכם ניסים קטנטנים מסביבכם...... אז בברכת אור ואהבה, אהבה אינסופית ניצחית ומרנינה, אהבה ללא גבולות לכל חי צומח ודומם (כן, כן..). אני.

urifelsher

New member
כן יש כזה ../images/Emo13.gif

אהבה ללא גבולות =אהבה בלתי תלויה =לא כלפי מישהו משהו. אהבה עם גבולות אנו מכירים =אהבה לאוביקט =לכן תמיד זה במנות בעד משהו. אור ואהבה אורי ועוד משהו,אהבה ללא גבולות היא הטבע שלנו רק שזה מכוסה בהמווון אבק.

פוטיק

New member
טענה פילוסופית

קראתי את הכול... קודם כל תודה על התגובות.. אני נרגש לקרוא את התגובות שלכן, ושלכם :) אני חושב שאפשר להגיע לאהבה ללא גבולות, אך נדרשת לזה עבודה רבה וקשה (כן, קשה, שום אשליה). אני גם בטוח שאמא שלי לא אוהבת אותי אהבה ללא גבולות. אספר לכם מקרה אישי: לאחותי יש חברה ובמשך השנים היא פיתחה איתה מערכת יחסים. היא עוד לא יודעת אם היא לסבית, דו-מינית, זה גם ממש לא משנה. הציפיות של אמא שלי ממש לא היו שהבת שלה תהיה "לסבית". אחותי מרגישה פגועה, נבגדת, וכבר הבנתם את הסיפור אימי מצידה מודה בכך ש"יותר קל לה" לאהוב את בתה עם היא לא היתה לסבית. זה שיעור ראשון בפסיכולוגיה, התניה אופרנטית. ואני שואל אותכם, ידידי, היכן בעולמנו אפשר למצוא "אהבה ללא גבולות" אם לא באמא !? אז היכן היא האהבה הזאת !? מה השתבש !? לכן ידידי, טוען אנוכי, שקיים דבר זה, את היקום אני אוהב ללא גבולות, אני אוהב אותו בכל הספקטרום ובכל מרכיביו. את הסערה - ואת הרוח השקטה כאחד. אך ברמה הבין-אישית קשה עוד יותר להגיע לרמה זו של אהבה, אל תשכחו, ידידי, שאהבה זו היא הרמה הגבוהה ביותר. כשאתם כותבים אחד לשני ומאחלים אחד לשני אהבה ללא גבולות לפי דעתי זה זלזול בדבר האמיתי. באהבה האמיתית. מקווה שאתם מבינים את שורש המחשבה שלי. כתבתי בנושא "טענה פילוסופית" כי רציתי לרשום משהוא שאני ירשום מייד ופשוט נסחפתי עם משהוא אחר, וזרמתי :) אם קיימת אהבה, קיימת שנאה... העולם בנוי בצורה דואלית. נכון !? אז אם אני אוהב מישהוא, אני גם ירגיש באיזשהוא מקום שנאה. תחשבו על זה.. עם הרבה אופן מיינד. ותגיבו לי, אה וכמעט שכחתי.. אהבה לכולם :)

jongler

New member
פוטיק

קראתי את אשר כתבת ואהבתי! החיים הם פה כאן ועכשיו וכך גם המקרים שמולם אנו בני האדם עומדים. אהבה - העולם זה אהבה וחופש אך משהו הישתבש, בנינו חומה של דעות קדומות, של פרשנויות, מה שאתה מספר הינו מקרה אופיני שאפילו בין בני משפחה יתכן ולא תהיה אהבה נוכחת אלא אהבה התלויה בדבר - לכן אינה אהבה כלל. את מה שקיבלנו מההורים שלנו הם קיבלו מהוריהם שקיבלו מהוריהם שקיבלו מהוריהם שקיבלו מ... ועכשיו לך,לי ולכל אחד אחד שבוחר יכולת הבחירה מה הוא לוקח ומה הוא בוחר להעביר אלאה. אני מעז לכתוב "לך" משום שאתה עם עינים פקוחות, שואל וחוקר. ולגבי ה"אהבה" , זוהי בסך הכל מילה לא יותר, לך זכות הבחירה לשים בתוכה מה שתרצה וכיצד להישתמש בה - אין נכון או לא נכון אלא מה אתה עושה עם זה. אהבה ללא תנאי?! היא כנראה רק אהבה סתם אהבה ולא יותר , משום שאין משהו פשוט יותר וחופשי יותר "מזה" באהבה JonGler

פוטיק

New member
בחירה !? האומנם !?

בחירה !? חשבתי על זה בימים האחרונים.. הדרך הרוחנית הכללית אומרת שלך יש את זכות הבחירה - אם להיות כועס, עצבני, עצוב, שמח, מאושר, מדוכא, וכו´... מה !?!?! מה עם האותנטיות !? אם חבר שלי מת, אז כמובן שאני לא ירצה להיות עצוב. אז אני יבחר שלא !? ברור שיותר קל לא להיות עצוב ולחייך, אז זה יחזור כמו בומרנג אחר-כך, לא !? אני לא חושב שזו הגישה הנכונה, להוויה יש דרכים משלה להראות לנו מי אנחנו ואני לא חושב שלנו יש את זכות הבחירה. הגישה הנכונה היא לזרום עם הרגשות שלנו, לא לשנות אותם.

jongler

New member
בחירה זרימה ושאר גרעינים

מי אמר למי ובאיזה הקשר.....?! פוטיק, האם ישנו דבר הנקרא "נכון"? האם ישנו דבר הנקרא "לא נכון"? מקרה שקרה הינו מקרה שקרה משום שדברים קורים, דרים מתרחשים וזאת הזרימה, לתת לדברים להתרחש , כן, גם לרגשות להתרחש, להתבונן בהם בתור התרחשויות כמו המקרה של החבר שמת, כמו המקרה של נשימה, מעוף ציפור וכל דבר אחר הקורה בזה הרגע - לתת, להתמסר להם, לא לשלוט בהם משום שהשליטה בהם תביא לשיכחה מהרגע לשיכחה מהמיקרה, להעדר אהבה... בחירה?! הינה סך הכל מילה ותו לא! קח מה שמתאים לך או אל תיקח - זו הבחירה שלך... באהבה וחמלה JonGler

urifelsher

New member
בחירה איך לחיות

"מה עם האותנטיות !? אם חבר שלי מת, אז כמובן שאני לא ירצה להיות עצוב. אז אני יבחר שלא !?" אין לנו בחירה על רגשות כמובן,הם פשוט קורים. הבחירה באה לידי ביטוי בהתיחסות,האם נכעס על אלוהים שלקח את יקירנו או האם נשלים בעצב עם זה שהם מתו? כאשר אנו בוחרים בשיפוט,בזה מגיע לי,ככה זה צריך להיות. אנו גורמים לעצמנו ולפעמים לסובבים אותנו סבל. אור ואהבה אורי

אליקים

New member
ההפך משנאה...?

אין פרשנות לאהבה! כל נסיון לפרשנות, הורס את החוויה! אהבה הנה דבר מוחלט וכל המוסיף גורע! שנאה, מקורה בהזדהות! לא באהבה. שנאה, איננה ההפך מאהבה. אהבה, איננה ההפך משנאה. אין ההפך לאהבה...! אין ההפך לשנאה...! כל טוב אליקים

urifelsher

New member
מצטער פוטיק אבל פספסת אותי

"ואני שואל אותכם, ידידי, היכן בעולמנו אפשר למצוא "אהבה ללא גבולות" אם לא באמא" שאמרתי אהבה ללא גבולות=אהבה לא לאוביקט אלה אהבה קוסמית. לא הככלתי בזה גם את אמא שלך,כי גם אמא זה אוביקט. אוביקט אהוב ונפלא אבל עדיין אוביקט. אור ואהבה אורי

פוטיק

New member
בוווו

אמא היא האובייקט שיצר אותך היקום יצא את אמא שלך - אמא שלך יצרה אותך. זה אותו הדבר מבחינה פילוסופית.

למעלה