``אהבה`` יש דבר כזה?

חסיד 24

New member
``אהבה`` יש דבר כזה?

זה אמיתי,או סתם מושג שהרבה תולים בזה את הרגשתם? אשמח לשמוע את דעותיכם,אם מישהו/י חווה אותה,או שחושב כמוני,תודה! ויה``ר שכל אחד ואחת ימצא את חציו השני,פסח כשר ושמח!

יש דבר כזה

אבל במנגזר שלנו - זה לוקח זמן, ואף אחד לא יכול להבטיח לך שבסוף תאהב את השידוך שלך. אהבה זה תוצר של עבודה משותפת, השקעה וסבלנות. זה לא קורה לפני החתונה וגם לא מיד אחריה. זכיתי לאהוב ולהיות מאד נאהבת, והלוואי ואהיה אהובה כך תמיד.

יש אהבה בהחלט!

אבל כדי שהיא תצליח בין בני זוג עליהם גם לאהוב את עצמם ולהכיר טוב את עצמם כדי לא להיות תלויים זה בזו. לא תמיד האהבה מנצחת.לפעמים יש אהבה אבל אין התאמה בתכונות שמונעות חיים מוצלחים ביחד. יש התאהבות שהופכת לאהבה כאשר הזיווג הוא משמים ,מתאים מכל הבחינות,וכשאין מאבקי אגו.וטוב למי שזכה לאהוב ושכולנו עוד נזכה לאהוב.שיהיה חג פסח כשר ושמח!

אודי626

New member
למה את חושבת שבמגזר שלנו זה לוקח

זמן . חוץ מזה לא חושב שבמגזרים אחרים יש יותר ערובה להיות מרוצה מבן הזוג על אף שהם יוצאים הרבה לפני הנישואים לא חיי נישואין מחייבים לחיים ולקשר שאינו כזה ועובדה שבמגזרים אחרים יש לא פחות אם לא יותר גירושים

זה לוקח זמן, והרבה,

משום שאנחנו לא מכירים קודם, אלא קצת נפגשים ומיד מתחתנים. ואי אפשר לאהוב מישהו שאתה לא מכיר. אפשר, כמובן, להתאהב, ולאהוב דברים מסויימים, כגון: מראה חיצוני, צורת דיבור, הליכה, מחשבה.... אבל לאהוב אדם זה מכלול שלם ומורכב שלוקח זמן עד שזה בכלל אפשרי. במגזר החילוני רובם קודם כל מתאהבים ורק אח"כ, אם בכלל, אוהבים.

אהבה = תאווה! מילה מכובסת!

כל אדם אוהב בראש ובראשונה את עצמו ואהבתו נובעת כתוצאה מתאווה או מאינטרס, (הקמת משפחה למשל) או משניהם יחד. כלומר אהבתו היא תוצאה של אהבת עצמו. אהבת אמת היא רק במקרה שהמאהב לא נותן אהבה במטרה לקבל טובת הנאה, (יש דבר כזה!) כלומר אהבה שאינה תלויה בדבר.

אתה סותר את עצמך.

יש או אין? אף אחד לא דיבר עכשיו איך יש, אלא: האם יש. לא כל אחד אוהב את עצמו, ולא כל אהבה באה ממקום של אינטרס. ויש להבדיל בין לאהוב, לבין להתאהב. אלו אמנם מילים דומות אך אין קשר ביניהם.

יחי ההבדל הדק בין התאהבות לאהבה..../images/Emo23.gif

שאהבה מורכבת מכמה דברים. (ולכן לא ייתכן לדעתי אהבה ממבט ראשון : היא מורכבת מהערכה מהשקעה משותפת מחוויות משותפות מהבניה המשותפת מעבודה עצמית משותפת. - אדם שאתה עובד איתו ביחד על מערכת יחסים, משקיע בזה, כמה שזה יותר עמוק ככה יש אהבה יותר גדולה. לא? נראה לי ככה משותפות בכלל, מעצם העובדה שאותו אדם נהיה חלק ממך. זה הרובד היותר שטחי יש את הרובד העמוד יותר, הרוחני. את החיבור בין שתי נשמות שהם בעצם נשמה אחת, זה דבר עמוק מלהבין אותו לגמרי, אבל הוא קיים. מעצם התכלית האחידה- המשותפת. הרוחנית.

אני לא מאמינה ב"חיבור נשמות".

אני מאמינה בזוגיות. מלש' זוג. יחד. מדובר ב - 2 א*נשים שונים, ובמיוחד כשמדובר במינים כל כך שונים - שאמורים ללמוד לחיות ביחד, וזה אף פעם לא פשוט. החיבור מגיע אחרי עבודה קשה. כשכל אחד מוותר בשביל השני ומפנה מקום לעוד מישהו בחיים שלו.

יש מציאות לאהבה אמיתית.

זה מצריך הרבה השקעה ונתינה שלא על מנת לקבל. ועוד תאוריה ארוכה שאין לי כח לכתוב.... לרוב תמצאו אנשים שאומרים שהם אוהבים ואם תכנסו איתם קצת לעומק תגלו שהם אוהבים את עצמם ומגדירים זאת כאהבה!

למעלה