אהבה חד מינית

אהבה חד מינית

אני אמנם גיי אבל ראיתי בפורום מקביל בתפוז הודעה שחשבתי שתראו. אני מסכים עם כל מה שנאמר כאן וחושב שזה מקביל גם לאהבה בין גברים: מחר יוצא הסרט "בקצה גן העדן" שמתאר אהבה בלתי אפשרית בין שתי נשים. לפעמים אני לא יודעת מדוע כל הסרטים שעוסקים באהבה חד מינית, מתארים את האהבה כאהבה קשה עם הרבה מכשולים. למה אין אף סרט שמראה את הצדדים הטובים באהבה שלנו?

dify

New member
לא מכירה מספיק סרטים

אבל פעם יצא לי לדבר על זה עם יוצרת סרטים בקהילה. כי באיזשהו מקום זה קומם אותי- הסרטים הללו הם סוג של המראה של הקהילה החוצה, כשאנשים חושבים שמה שהם רואים בסרט זה מה שבאמת קורה... היא דיברה על חופש יצירתיות. והאמת- זכותה. להראות שהכל בסדר- זה משעמם, אין בזה שום דבר סנסציוני, צהוב, לא את הצועדים הרגילים מצלמים במצעדי הגאווה, אלא את הרקדנים בתשלום החצי ערומים על המשאיות... זה מה שמושך אנשים... אולי אחת הסיבות שמאד התחברתי לספר "רציתי לנשק לך בשדה חרציות" כשרק יצאתי מהארון, היתה שזה ספר חיובי, ספר על אנשים פשוטים עם סיפור פשוט, עלינו. אולי

FunkyFresh

New member
בדיוק יצא לי לחשוב לא מזמן על אותם הרקדנים

רקדנים בתשלום כפי שכינית אותם. הרי בכל דיון בנושא מצעד הגאווה אותם הרקדנים מסמלים את התועבה המוחצנות והדחייה מהקהילה (מהצד ההטרוסקסואלי),ולמען האמת גם אני לא התחברתי אליו בעבר. כשחשבתי על זה לעומק מהו מהות המצעד,זה אחד מהדברים החשובים שהוא מייצג,החופש להתנהג איך שאת מרגישה עם המיניות שלך כל עוד את לא פוגעת באחרים.הטשטוש הזה בקווים הגסים שמשורטטים בעיקר אצלנו בישראל בין גבר לאישה מתעקמים ונשברים ואני יכולה להבין למה להרבה גברים קשה להתמודד עם מראות כאלה... בהקשר אחר,הספר הזה הוא אחד הספרים שגם אני יותר התחברתי אליו מהסיבה הזו,והוא הגיע אלי בצורה מצחיקה...בדיוק עברנו דירה בצבא (גרתי במסגרת השירות עם עוד חיילות) ואני המתנתי אחרונה בדירה שהמובילים יקחו את המיטה/סלון שלנו ולפתע הבחנתי שיש לה ארגז פתחתי אותו לבדוק אם יש שם דברים ושם הוצאתי מהארון של המיטה את הספר הזה ועוד שניים בנושא אחר.זה היה גם אצלי מרחק של נשימה וחצי לפני היציאה מהארון שלי...

dify

New member
לגבי מצעד הגאווה

אני באמת חושבת שהיופי שבו הוא שהוא משקף שכל אחד יכול להיות חופשי להיות מה שהוא רוצה. אבל מאז הויכוח אודות מצעד גאווה בירושלים כן או לא אני יותר עירנית למה שאני רואה סביבי. כאחת שהולכת כל שנה גם לתל אביבי וגם לירושלמי, ברור לי שהתדמית בתקשורת רחוקה מאד מהמציאות. בשנה האחרונה, מתוקף היותי מודעת, הפנמתי שתי תובנות שהייתי פחות ערה להן קודם- 1. יש באמת מעט מאד אנשים "ערומים" במצעד 2. מושכי תשומת הלב היו כמעט כולם אנשים שהיו חלק מפרסומת כלשהי (לקונדומים, לעיתונים וכד') אז מצד אחד אני בעד חופש הפרט ואני חושבת שזה נהדגר שהמצעד מאפשר את זה ומצד שני אני בעד לא להקצין בכוונה, כשטורחים לדבר על המצעד בעיתונות לא מדברים על 19,990 האנשים שצעדו במצעד אלא על 10 האנשים הפרובוקטיביים. כמו בסרטים שעליהם דובר בתחילת השרשור- לא זה ולא זה משקף באמת איזשהי תמונה אמיתית של הקהילה. בסך הכל אנחנו בני אדם, גם בתוך קהילתינו יש שמרניים יותר ופחות, שמאלניים וימניים, דתיים וחילוניים וכך הלאה... זה לא ממש קשור, אבל לפני כמה ימים עניתי פה בתפוז על קישור למחקר של איזו מ-ט-ו-מ-ט-מ-ת באוניברסטית ת"א. היא ניסתה לבדוק דיעה קדומה על ידי זה שהיא ביקשה שנתאר לה כל מה שאנחנו יודעים ומרגישים לגבי בחור צעיר דמיוני מסוים משכונת התקווה. כמובן שהשאלון היה אמריקאי ולא היה אפשרות לסמן "אני לא יכולה לענות כי אני לא מכירה את הבחור ספציפית". השאלון ממש צעק "בבקשה, תמלאו אותי בסטיגמות שלכם" אני מאד מקווה שהמטומטמת לא עושה תואר שני ותפרסם את זה כעבודת תזה, כי השאלון היה כל כך מוטה שאני בהלם שבכלל מישהו איפשר לשאלון כזה להיות חלק מעבודת MA. אבל אם כן, ככה בדיוק מחזקים ובונים סטיגמות... פשוט עצוב.

למעלה