אהבה ושמחה ..?

אהבה ושמחה ..?

בחג סוכות יש מצווה מיוחדת להיות בשמחה ויותר. האם שמחה מביאה גם לאהבה? והאם אהבה מביאה לשמחה? נראה לי שאיך שהוא שני המושגים הללו מתערבבים וקשורים זה בזה. הפשוט יותר הוא שאהבה מביאה לשמחה: יותר קל לנו לצייר את זה בעיני רוחנו שאם אוהבים מישהו אז בהכרח גם שמחים יותר בגללו ובעקבות זה גם שמחים יותר עם העולם, הלב מתרונן וכח הנתינה מתגבר והשמחה מתגברת. הקשה יותר הוא ששמחה מביאה לאהבה : אם מישהו שמח אז בהכרח זה יביא לאהבה? ואני טוען שאולי זה יותר קשה בדרך הזו אבל כן! אדם שמח מדביק בשמחה את זולתו, אנשים אוהבים להיות עם אנשים שמחים , שמחה פותחת את הלב, וכשהלב פתוח הרגשות מתעצמות האנרגיות החיוביות עולות והאטרקטיביות של האדם כלפי כל הסובב אותו בין אם זה עם בני המין השני ובין אם זה עם חברים . אז שמחה גדולה לכולם וגם אהבה

פנינה53

New member
שמחה וחג

אני גרושה, חגים ושמחה הם לא החלק שלי מאז שהילדים מתחלקים בין הבתים. חג בלעדיהם הופך לעצב. אני בטוחה שנשים דתיות רבות מרגישות כמוני- איך מתמודדים עם החג והבדידות?

touti

New member
איך מתמודדים עם החג והבדידות?

מסתכלים על חצי הכוס המלאה. מתארחים, הזדמנות טובה להתארח אצל משפחה, חברים ולהכיר אנשים אחרים. זמן להטעים מצברים, להבנות מהשקט של הלבד, לקרוא ספר, להקדיש מנוחת הגוף והנשמה:)

touti

New member
ש/מחה ואהבה?

קל לאהוב אם שמחים? קל לשמוח אם אוהבים? אני חושבת שכשאוהבים קל יותר להרגיש את השמחה, אבל החוכמה היא להרגיש את השמחה גם כשאין אהבה אלא אם כן אנחנו מדברים על אהבת הבריות. האם אהבה צריכה להיות הסיבה, קרש הקפיצה לשמחה? ואני חושבת שכששמחים, כשיש שמחת חיים קל להיות נאהב זה עדיין לא מלמד על האהבה עצמה:) נעים לנו יותר בחברת אנשים שמחים שמקרינים את השמחה החוצה. אני יכולה להיות שמחה מבלי לאהוב אך לא יכולה לאהוב מבלי להיות שמחה:)

למעלה