אהבה גדולה

גלי 1972

New member
אהבה גדולה ../images/Emo70.gif

לפעמים, מעט מאוד פעמים בחיים אם בכלל, החיים מזמנים לך היכרות עם אדם שמשנה את חייך. היכרות שמחלקת את חייך לשני חלקים נפרדים, שונים כמעט לחלוטין זה מזה. היכרות שמחלקת את חייך לחיים ולאדם שהיית לפני ההיכרות, ולחיים ולאדם שאתה אחרי ההיכרות. מעט מאוד אנשים, אם בכלל, יבינו מה אתה עובר, או ישערו איזה שינוי דרמטי חייך עברו. גם אנשים שקרובים אליך מאוד לא ישערו בנפשם איזה שינוי עברת, ועד כמה אתה אדם אחר כשאתה בקשר או במגע עם אותו אדם ששינה את חייך. ההפתעה והעוצמה יכולים להיות כל כך גדולים שזה עשוי לכלול גם את עצמך. אתה פתאום חווה רגשות, מחשבות, מגע, תחושות שלא חווית אף פעם קודם לכן, וכנראה שגם לא תחווה בעתיד. תחושות שאתה יודע שהן חד פעמיות. ואתה מגלה, על עצמך, שבנוכחות אותו אדם אתה מתנהג אחרת, חושב אחרת, רוצה דברים אחרים. ולפעמים התחושות כל כך חזקות, והשינוי כל כך גדול שאתה נבהל. ומנסה לרגע לחזור ולהיות האדם שהיית קודם, אבל מגלה שלמרות כל הרצון הטוב החזרה אחורה בלתי אפשרית. הניתוק מאותו אדם בלתי אפשרי. אז אתה מנסה. ונכשל. ומנסה שוב עם כוונה גדולה יותר. ונכשל. ובאיזשהו שלב משלים עם זה שאת הקשר הזה כנראה שכבר אי אפשר לנתק. ואז אתה מתחיל לשאול את עצמך שאלות כמו למה? או מה סוד הקסם? ולא ממש מצליח למצוא את התשובה. אבל יודע שהקשר הזה הוא כבר עובדה. וכמה שתנסה לברוח ממנו סוד הקסם שלו רק ילך ויגדל. אז אתה מנסה וריאציות אחרות של הקשר. לשנות את אופי הקשר. לשנות את מינון השיחות, הפגישות, המעורבות. ואז אתה מגלה שאתה משקיע אינסוף מאמצים בלנסות לשכוח קשר שחלק אחר בך מעדיף כנראה לזכור. ואז אתה מגלה שלא משנה אילו תוכניות היו לך, הקשר חוזר להיות אינטנסיבי בדיוק כמו קודם, ואולי אף יותר. ואז מגיע שלב שבו שניכם מבינים שמה שהגדרתם בהתחלה כאהבה גדולה, ואחר כך חששתם ממנה, זה בדיוק זה. זאת אהבה גדולה! כי אם זה קשר ששניכם לא מצליחים להביא את עצמכם לסיים, זאת כנראה אהבה. ואם זה קשר שהמחיר האישי אותו שניכם משלמים בניסיון לשכוח אותו, הוא כל כך גבוה, ולא מרפה ממחשבתכם בכל רגע נתון, זאת כנראה אהבה. ואם רק כשאתם משוחחים עם אותו אדם אתם מרגישים שאתם משוחחים עם אדם שמבין אתכם, ששווה לכם, שיודע את נפשכם, שיוצר יחד איתכם בכל שיחה מחדש את אותה אינטימיות נפלאה, זאת כנראה אהבה. ואם אתם חושבים אחד על השני בכל רגע נתון ורוצים לשתף אחד את השני בכל הרגשות, המחשבות והחוויות שאתם חווים, זאת כנראה אהבה. ואם שניכם יודעים שהפכתם לאחד האנשים היותר משמעותיים בחיי האחר, זאת כנראה אהבה. ואם שניכם חשים וחווים את כל הדברים האלה יחד, ועוד רבים אחרים, כל אלה יחד מעידים על כך שזאת חייבת להיות אהבה. ואתה יכול להמשיך ולתהות, ולהמשיך ולהתלבט... אבל לפעמים הדברים הם בדיוק כמו שהם נראים. לפעמים אהבה גדולה היא פשוט אהבה גדולה! ולא חברות, או ידידות או היכרות... לפעמים זאת פשוט אהבה! כל חיינו אנחנו מייחלים לפגוש את האהבה הגדולה של חיינו. לפעמים נדמה לנו שמצאנו, ואז אנחנו מגלים שלא. ואנחנו ממשיכים לייחל, מקווים לשינוי שיגיע, ואז.... לפעמים...... היא מוצאת אותנו ככה באמצע החיים. מעמידה את כל מה שהיה לפניה באור אחר. מאפילה על כל מערכות היחסים שהיו לנו עד כה, ועל אלה שעוד יבואו, אם לא נשכיל לממש אותה. ואז אתה קורא או שומע על אנשים שידעו לזהות אותה כשהיא הגיעה, וקיבלו את פניה כפי שראוי לקבל אהבה גדולה, ושמחו בה כפי שראוי. האנשים האלה יודעים לספר, עם ניצוץ בעיניים, וגאווה בלב, שהם מצאו את החיבור היחיד והמיוחד שלהם, שהם הלכו בעקבות הלב והאהבה. אבל אהבה גדולה שצצה לה פתאום באמצע החיים, בלי שנהיה מוכנים, גם אם ייחלנו לה, דורשת המון אומץ בכדי לקום ולעזוב, ולממש אותה... אומץ שלא כולם מוצאים. ואז אתה שומע או קורא על אנשים שלא הלכו אחרי הלב והאהבה, שמסתכלים על אותה הזדמנות חד פעמית שהייתה להם, ואומרים שהם אהבו פעם אהבה גדולה, אבל לא היה להם האומץ... מדברים בערגה על אותו אדם שאהבו, עם אותו מבט בעיניים שאומר 'אילו יכולתי להחזיר את הגלגל לאחור, הייתי נוהג היום אחרת'.... ואז כשאתה עוצר לרגע, ובוחן את הדברים מהצד, אתה מבין שיש בך, בשניכם, את הידיעה הפנימית, שיום אחד שניכם תמצאו את האומץ הדרוש, ותממשו את האהבה הגדולה והחד פעמית הזו....

מזדהה עם כל מילה

רגש ומחשבה שכתבת... (לצערי)
ד"א , אני חדשה ולא בת 30 , מותר לי להיות פה?!

אהבה...

לפעמים, חלק מסוד קסמה של אהבה אבודה הוא דווקא אי מימושה. קל יותר לחלום על אהבה גדולה מהחיים מאשר לחיות את היומיום עם המריבות על מי תשטוף כלים ומי תאכיל את החתול. החלק החשוב באהבה, בעיני, אינו עד כמה היא ענקית ומופלאה בתחילתה, אלא עד כמה אנחנו מצליחות לשמור עליה ולתחזק אותה, גם כאשר אנחנו חיות בתוך שגרת יומנו הרגילה. אם יש לך אהבה כל כך גדולה וחד פעמית- ממשי אותה. אם יסתדר- אז זכית באהבה ענקית לחיים. אם זה לא יסתדר, לפחות לא תחיי בגעגוע למה שיכול היה להיות ולא היה.

סליחה שאני חולקת על שורה אחת שלך

זה ממש אבל ממש לא קל יותר לחלום על אהבה גדולה מהחיים (אלא אם זה רק חלום בהקיץ) מאשר לממש ולחיות אותה ואיתה.. עוד משהו.. אני מוכנה לשתוף כלים ולהאכיל את החתול ומשפחתו
עד יום מותי וכו' וכו' וכו' בשביל שאהבה גדולה שכזאת תיהיה ממומשת,הריי מדובר ב א ה ב ה - ג ד ו ל ה ,וההשקעה שמביאה איתה אהבה שכזו, גדולה בהרבה בנתינה שלה ובהקרבה שלה מהדוגמאות שנתת כמו לשטוף כלים או להאכיל את חיות הבית וכו' ("לעמוד במסגרת" כמו שאומרים) אלה דברים שמתגמדים ונעשים קטנים לייד אהבה שכזו. באהבה ג ד ו ל ה את מוכנה לתת את החייים שלך ואת יודעת באיזשהו מקום שאת תתני והעוצמה של אהבה שכזו דיי מבהילה (לא את כולם) וכנראה שלא כל אחד באמת מוכן \ מסוגל \ מעוניין או רוצה לתת באמת את החיים שלו (כי זה כל מה שהוא) , זה יוצר אצלו קונפליקט של פחד. אהבה מסוג שכזה מצריכה המון אומץ והרבה כוחות נפש משניי הצדדים (מה שלא לכל אחד יש) בשביל שתוכל להתממש! ועוד משהו קטן: אף פעם ,סוד קסמה של אהבה אבודה לא יכול להיות אי מימושה הריי כשמתאהבים המטרה היא לממש! אי מימושה של אהבה "אבודה" = אכזבה !

חלקי, חלקי, בכיף

עכשיו אני יכולה לחלוק עליך בחזרה
לא מסכימה בכלל. אותי לא מבהלה אהבה גדולה מהחיים. יכול להיות שיש אנשים שזה מבהיל אותם, אבל בוודאות יש כאלו שזה לא מפחיד אותם. נתתי דוגמאות קנות, הרי ברור שחיים של אנשים לא קמים ונופלים על שטיפת כלים והאכלת חתולים. אבל חיי היומיום מזמנים לנו אינסוף התמודדויות קטנות. לחיות עם מישהי זה לא לראות אותה רק כשנוח ונחמד ושתיכן פנויות לאהבה ומימושה. לחיות עם מישהי זה גם כשאת חוזרת מהעבודה ובא לך לרצוח מישהו, וגם אם במקרה באותו יום ממש גם היא חזרה עם אותו מצב רוח בדיוק מהעבודה שלה. לחיות עם מישהי זה גם לקום בבוקר אחרי לילה שבו ישנת לא טוב, ולריב איתה על משהו קטן ושטותי רק כי את מותשת. לחיות עם מישהי זה כל ההתמודדויות עם החיים, עם הרגעים הפחות יפים, עם המריבות, עם ההבדלים ביניכן. נכון, זה גם לחיות עם כל הטוב ועם כל האהבה, אבל אהבה לא מוחקת את ההבדלים. אהבה גדולה מהחיים לא יכולה להתקיים בחיים האמיתיים. הקיום שלה תלוי בזה שתמיד תהיו פנויות אך ורק לאהבה, וזה אפשרי רק כל עוד היא מתקיים בחלומות או ממש בשלביה הראשונים (החודש הראשון של ההתלהבות). לכן זה שנדמה שהמטרה היא לממש את האהבה, לא אומר שמימושה לא יגמור אותה.

אני מסכימה איתך אבל

אהבה גדולה מהחיים כן יכולה להתקיים בחיים האמיתיים! ואהבה גדולה מהחיים, בעיניי, היא בד'יוק מה שתיארת. זה שאנו יודעים לחיות עם אותה אהבה, גם כשלא נוח לנו, גם כשבא לנו להרוג את כל העולם, גם כשאין מצברוח לכלום. אהבה גדולה מהחיים היא לא אותה התרגשות של חודש ראשון. היא לא הפרפרים בבטן, הסקס בלי הפסקה, או התחושה שאת עפה- לא הולכת. בעיניי אהבה גדולה מהחיים היא להמשיך ולהתרגש גם אחרי שנה, שנתיים, 10 שנים.לדעת איך להשאיר בחיים את אותה התרגשות זה החברות, ההבנה, תחושת השיתוף. הרצון ללכת לישון כל לילה עם האהבה שלך, ולהתעורר איתה למחרת בבוקר. הרצון והיכולת להמשיך ולגרום לבת הזוג שלך להרגיש את כל אותם דברים שהיא הרגישה בהתחלה. היכולת לא ליפול למלכודת השגרה, אלא לשבור אותה מדי פעם. להמשיך ולגרום לבת הזוג שלך לדעת שאת אוהבת אותה וחושבת עליה. לא לקחת אותה כמובן מאליו. והחוכמה הכי גדולה בעיניי היא לא לממש את האהבה הזו, אלא לשמור עליה. בדיוק כמו שאמרת. לדעת לחיות איתה. כי לפעמים אנחנו לא יודעות, ושגרת היום של לקום, ללכת לעבודה, לחזור הביתה, ללכת לישון, הורסת אותנו. לא חושבת שיש משהי שלא תרצה לממש אהבה גדולה מהחיים. השאלה היא האם היא תבין שיש לה אהבה כזו, והאם היא תהיה מוכנה להשקיע בכדי לשמור עליה. זו דעתי בכל אופן.

dify

New member
השאלה היא איך מגדירים אהבה גדולה מהחיים.

מה שמבקרת אומרת, למיטב הבנתי, זה שגם האהבה הכי גדולה, ממשיכה להיות אהבה גדולה אבל להתקיים בתוך החיים. ולחיים יש מגבלות שלא קשורות לאהבה. לי יש חברים שנפרדו לשנתיים כי לו הציעו הצעת עבודה מדהימה בחו"ל שהוא לא יכל לסרב לה, והיא היתה באמצע תואר שהיה חשוב לה מאד. אז שנתיים אהבה הגדולה הזו היתה בהולד. הם כן התאחדו בסופו של דבר והיום הם יחד (זה היה לפני כמה שנים) אבל עדיין- האהבה הכי גדולה, בסופו של דבר, בכלל לא דומה לפנטזיות שלנו על מה זה אהבה גדולה, לא דומה לחלום בהקיץ של חיים מושלמים. כי החיים, מהיותם, לא מושלמים. מה כן? בעיני? אהבה גדולה, זה שגם כשהחיים הם כאלו, טוב לך מעצם זה ש"היא" נמצאית בהם כי היא נמצאית איתך. ואני מסכימה איתך- כשיש אהבה כזו גדולה, עושים הרבה בשביל לשמר אותה ולא לתת לה ללכת לאיבוד. אבל אני גם מסכימה עם מבקרת, יותר קל לדמיין אהבה גדולה על אהבה שלא נתממשה מאשר לתת הזדמנות לאהבה כזו ולגלות איך נראית אהבה גדולה כזו במציאות. ולכן אני עם מבקרת- מי שיש לה פוטנציאל לאהבה כזו- שתלך על זה. עדיף לחיות באושר יומיומי מאשר בפנטזיה שלא קיימת (לדעתי כמובן...)

כנסי.. בלי חליקות.. ../images/Emo9.gif

את ממש קשה!!! א' לא אמרתי שאת כולם מבהילה אהבה גדולה ב' מבחינת מידת ההקרבה מעצמך או עמידה בציפיות של הצד השני זה כבר עניין של: 1.איך את מגדירה אהבה?! 2.מה היא עבורך?! 3.עוצמת הרגש בנקודה שאת מרגישה את אותה אהבה.. 4.עניין התפיסה שלך לגביי המושג אהבה, ועד כמה את בן אדם של עקרונות. לגביי התיאור שלך "מה היא בעצם אהבה גדולה", אני בהחלט מסכימה איתך ונכון שהמילה "אהבה" לא מוחקת או מעלימה לפתע את מה שמתרחש בפועל אך אין לי ספק שמדד עוצמת הרגש באהבה היא זו שיכולה לתת לך לראות את הדברים באור שונה ולדעת שאהבה שכזו יכולה להיות קלה,טובה,נעימה,גדולה ולא רק בחלומות!!! ד"א עניין המימוש וההצלחה,אם תיגמר או לא תיגמר אותה אהבה כבר לא תלוי בנו כ"כ ,כאן את כבר נכנסת לשטחים אחרים לגמריי כמו: "התאמה" "אמונה" "מזל" ועוד.. הייתי מוסיפה גם משפט חזק לסיום אבל הוא משפט לא קל אז במילים אחרות ________ שום דבר לא בטוח ________ < (אם זה מה שהתכוונת להגיד אז גם בזה צדקת
) ולגביי הקיום , מה שתלוי מתייבש ולא בא לי להתייבש ואם החלטתי כן לנסות ולממש את אותה אהבה אני קודם כל יישאל את עצמי "מה אני רוצה" שייצא מהאהבה הזו ואחר כך יגשש לגביי "מה הצד השני רוצה", מה הסטטוס, המטרה וכו'.. ועכשיו לתוצאות:אם היא תתקיים ?! זה רק אלוהים יודע או מישהו \ משהו אחר שאת מאמינה בו! ואסור לשכוח שאהבה היא ס"ה רגש שכל אחד חווה וחש עם עצמו ומבטא אותה בדרכו שלו ואיש לו יכול לתאר אהבתו של אחר אלא אם הסימפטומים זהים
נאחל לעצמנו בריאות, אושר, אהבה בריאה, קלה, כנה, אמיתית ו... מ צ י א ו ת י ת

גלי 1972

New member
תודה ../images/Emo70.gif

תודה לכל מי שכתבה ושיתפה. אני אשמח לקרוא כל מה שכתבתן. רציתי לשתף אתכן בכך שרק הבוקר קראתי כתבה שבה מסופר על אשה שעזבה מערכת יחסים של 10 שנים ועברה לגור עם האיש שבו היא התאהבה. יש בכתבה משפט שמתמצת את כל מה שכתבתי בהודעה המקורית במשפט אחד: " פה גרה האישה האמיצה שבאה אחרי האהבה שלה". אני מאחלת לכולנו אומץ ללכת אחרי האהבה הגדולה שלנו ואחרי הלב..... יום נפלא!

למעלה