אהבה בלתי אפשרית

דולפין11

New member
אהבה בלתי אפשרית

√ אני בן 25 מאוהב בבחורה גרושה בת 28 עם שני בנות קטנות... אנחנו ביחד חודשיים אבל אנחנו צריכים לעבור לגור ביחד אם אנחנו רוצים להיות ביחד כי אם הבנות שלה יראו אותי זה כבר לא צחוק.... הבעיה... שלי היא פחות הענין שהיא גרושה עם שניים אלה המרחק... היא מהדרום ואני מרכז... היא אוהבת אותי ואני אותה... ושנינו מבינים שאי אפשר ככה ... אני במצב קשה כי אני מאוהב בה ועבור אליה כרגע נראה לי קשה... היא לא יכולה לעבור אם כבר זה אני שצריך לעשות את הצעד... אני שונא את המשפט אם אוהבים אז עושים הכל כי אני חייב לחשוב גם על העתיד שלי... אבל אני יודע שאני לא אמצע משהיא כמותה... מה לעשות????

ליידילי

New member
בעצם

בעצם כבר עניתי לך אמש, אבל המחשב נתקע... והתגובה הלכה ל... מה שלא כל כך נורא, אולי, ובכלל, כי, בסופה של התגובה, נתקעתי על המשפט:"...אני חייב לחשוב גם על העתיד שלי"... ואז חשבתי לי... דא ! ! ! כלומר: מה בעצם עשית עד כה... בכלל, וגם כאן...חשבת על אחרים? כי בעצם בעיני ולדעתי לפחות, לאהוב משמעו לחשוב על טובת האחר/ת - קודם... עכשיו יהיו כאן כאלו שיתנפלו עלי, (האלי, תעמוד יפה בתור ואל תקפוץ לפני כולם...) ויאמרו.... בעצם -אימרו אתם לבד... [בשביל מה לי להכניס מלים לפיכם?]... כך או כך, מה שאמרתי לך בתגובתי שנעלמה, עדיין תקף: (ואני חוזרת על דברי
אך מתוך טוב לב אמיתי) מרחק הוא אכן בעיה, וכך גם קוצר הרוח... אתם סה"כ חודשיים ביחד. לא מוכרחים לעשות הכל בבת אחת. אפשר בשלבים. ואף שאתם מאוהבים, אין לקפוץ ולהחליט החלטות קרדינאליות... תקחו נשימה , ותעשו חושבים... והחלו את המסע צעד אחר צעד... על פי תורת השלבים...

dor50

New member
אני לא מתנפל, אבל....

בשביל שנוכל לאהוב את האחר/ת אנו צריכים קודם כל לאהוב את עצמנו. מי שלא אוהב את עצמו (ואין הכוונה לאגואיסט) לא יכול לאהוב אחרים. שבוע נפלא ומלא אור צביקה

ליידילי

New member
לא מתנפל אך

נכנס ישר למרכז הרשת... אוקי, אלך אתך מעט... עלינו לאהוב קדם כל את עצמנו... ניחא. לשם הדיון, (לפחות) בוא נצא מנקודת ההנחה שלמדנו לאהוב את עצמנו... אנו אוהבים את עצמנו ועכשיו? האר נא את עיני... ברגע הזה בו אנו אוהבים את עצמנו... מתאפשר לנו לאהוב אחרים, [וזה הרי בסיס הטענה?] אוקי באר נא לי(אתה או אחרים) "מהי אהבה?

האלי

New member
האם תבקשי ממני

לעיוור מה הוא צבע ירוק? ואם אומר לך שאהבה כמוה כמעיין של אור במרכז הנשמה. האם תדעי דבר מה שלא ידעת עד כה??? ליידילי, אתמול שמעתי פתגם רוסי שאומר: "את את רוצה להיות מאושרת - היי מאושרת" על אותו משקל אני יכול לומר לך: אם את רוצה לדעת מה היא אהבה, אהבי! תפסיקי לחפש מה זה? איך זה? איזה צבע? איזה משקל?? ליידילי, אהבי! שלך, האלי.

ליידילי

New member
ועוד

(כדי שלא תשכח על מה לא ענית) כל הזמן שבים ואומרים (גם כאן, הרבה), (שוב פתגם) "מי שלא אוהב את עצמו לא יכול לאהוב אחרים" אז יופי, הפנמנו את הפתגם הזה... ואנו אפילו אוהבים את עצמנו... מה הצעד הבא?

ליידילי

New member
נאה, נאה

חמקמק, אך באופן נאה. בעזרתו האדיבה של דור 50 חמקת מהרשת, ותחתיה טמנת לי קורים... אל תנסה להסביר לי "ירוק" איני עיוורת, וירוק אינו צבע חביב עלי. פתגמים אמרות ומכתמים כבודם במקומו מונח... אחד החביבים עלי הוא :"אני חושב משמע אני קיים"... ואני מבקשת את האקוויוולנט שלו: "אני..........., משמע אני אוהב." ובאשר לציווי "אהבי" אפילו פניה מתחננת לא הייתה מועילה, לא כל שכן ציווי... ראשית כיוון שאיננו מצווים את רגשותינו, ושנית כיוון שאני אוהבת בכל ליבי נפשי ומאודי את אהובי, ילדי, משפחתי ויקירי ועדיין אני מבקשת לדעת. ככה אני.

dor50

New member
ללידי הנחמדה

את תוכלי לשמוע פרושים שונים ורבים ל - "מהי אהבה" אני אתן את שלי וזה אומר: אהבה היא נתינה ללא תנאי!!! (ולכן היא לא נגמרת)להבדיל ממשיכה מינית שהיא תמיד על תנאי ולכן גם נגמרת מתי שהוא. לאהוב את עצמנו פרושו: "לאהוב את היופי הפנימי שלנו, לאהוב את גופנו כפי שהוא, לאהוב את רגשותינו ואת הרגשתנו, וכאשר אנו אוהבים את עצמנו אנחנו שמחים והכל סביבנו נראה יפה ומקסים ואת זה אנחנו משדרים לסביבה ולסובבים אותנו (והם קולטים זאת)ולכן מושכים אלינו רק אנשים אוהבים (מהאחרים אנחנו מתעלמים) - אם לא נאהב את עצמנוכלומר: נרגיש רגשות אשמה, זעם, כעס, אי קבלת גופנו, רגשות שלילים וכ"ו - את זה גם נשדר לסביבה ונמשוך אלינו אנשים דומים המרגישים כמונו. כמו כן אם אנחנו לא מסוגלים לאהוב את עצמנו - מדוע שאחרים יואהבו אותנו?. אני לא יוצא מנקודת ההנחה שלמדנו לאהוב את עצמנו - זה לא פשוט וקל כמו שזה נשמע מפיך, אך אולי את אומרת זאת כדי לברוח ממשהו? את התשובה את יכולה לתת רק לעצמך. (נאמר עם כוונות טובות) ואיך לקום בבוקר מלא אהבה ושמחה למרות מה שקורה בחוץ - על כך בפעם הבאה. שיהיה לך הרבה אהבה ואושר צביקה

ליידילי

New member
"המשך יבוא"

אמרת... ואני ממתינה לפעם הבאה. נתינה ללא תנאי נשמע מאד יפה... אלא שזה שוב קצת באגף של האמרות והפתגמים. לא שאני שוללת את זה, אבל זה בפירוש לא מקיף הכל, מה גם שללא תנאי בכלל אי אפשר. במיוחד שיש תנאי שנראה לי עקרוני ברמה של חיוניות, והוא : הדדיות. אמור מעתה : נתינה הדדית ללא התניות... ועתה לענין אהבתנו את עצמנו... לא אמרתי שזה פשוט וקל. כן ניסיתי להניע את הדיון הלאה, מכיוון שהאמירה, (בכל וריאציה) "מי שאוהב את עצמו נאהב" /"על מנת שנוכל לאהוב אחרים עלינו לאהוב את עצמנו"/"אם נאהב את עצמנו יאהבונו גם אחרים" וג´ו. הינה לדעתי אמירה "חוסמת". ברגע שאומרים את זה תוקעים את הדיון ללא מוצא. לפיכך אמרתי "בואו נלך הלאה, נצא מנקודת הנחה שלמדנו לאהוב את עצמנו"... וכו´ עם זאת, הריני מצהירה בזאת שאני אכן אוהבת את עצמי... בחיי, אני נשבעת, שבכל בוקר של יום ג´ או יום שבת שבהם זורחת השמש ולאחר שישנתי היטב ו לא היה לי קר ברגלים והשאירו לי מים למקלחת בבקרים האלו אני אוהבת את עצמי ללא ספק... וגם בבקרים האחרים מלבד לעיתים (דבר שקורה לכולנו מעת לעת) וכעת על מנת שאוהב את עצמי מחר בבוקר - עלי ללכת לישון כי אנ´לא אוהבת את עצמי עם עיגולים שחורים תחת´עיניים...

dor50

New member
"ההמשך הגיע"

איך להנות מיום יפה: לפני השינה (שאת כבר במיטה)חישבי על משהו שעושה אותך שמחה (זה יכול להיות בילוי במקום חלומי, נוף משגע שאת אוהבת וכ"ו), צרי את התמונה המלאה בדמיון ותחושי כאילו זה עכשיו ההווה, זה מה שקורה עכשיו, תני לעצמך להרגיש את האנרגיה החיובית של השמחה והאושר, שתמלא את הגוף, וכך להרדם. בבוקר לאחר שאת מתעוררת, ולפני שאת יוצאת מהמיטה תעשי את אותו דבר עם התמונה המשמחת ואאחרי זה תצאי מהמיטה, אחרי כמה וכמה תרגולים כאלה את תראי שכל היום שלך נראה נפלא, האנשים שסובבים אותך התיחסו אליך באהבה והערכה ואת תראי רק את היופי שביקום, הסיבה היא שזה מה שקורה כשאנחנו משדרים אנרגיה חיובית, אנרגיה של אהבה לסביבה שלנו. (אם נשדר אנרגיה שלילית זה מה שנקבל בחזרה). ועכשיו להודעת: מדוע "ללא תנאי בכלל אי אפשר"? האם אהבתך לילדך היא עם תנאים? האם אהבה לטבע היא אם תנאי כלשהו? ולגבי אהבתנו את עצמנו - מדוע זו אמירה "חוסמת"?. אם אני לא אוהב את עצמי, מדוע שאחרים יואהבו אותי? ומדוע רק ביומי ג´ ושבת את אוהבת את עצמך ורק בתנאי שהשאירו מים חמים וישנת טוב ו....? ומה בשאר הימים? ומה אם לא היו מים חמים או לא ישנת טוב? אהבתך את עצמך תלויה בגורמים חיצונים? (כגון: עיגולים שחורים...) מקווה שלא הייתי בוטה כי אין לי כוונה לכך, אלא רק להעיר את עיניך, לעיתים זוית ראיה שונה מאירה לנו דרך שלא היינו מודעים לה. שבוע נפלא והרבה אהבה עצמית צביקה

ליידילי

New member
"בוטה"? לחלוטין לא, - רק על "תדר"

אחר לגמרי מזה שלי.
כל מה, שכתבתי, באופן שנראה בעיני כהתבדחות, אתה לקחת בשיא הרצינות. וממה שכתבתי במלוא הרצינות, התעלמת בכלל. אז שוב: אמור מעתה "נתינה הדדית ללא התניות"... [נאמר ברצינות] ואני אכן אוהבת את עצמי...בחיי -נאמר במלוא הרצינות... כל היתר רובו ככולו נאמר בבדיחות הדעת. ואגב עיגולים שחורים וכל היתר: אני אוהבת את עצמי עד כדי כך שאני שומרת על עצמי ועל בריאותי היטב... ועיגולים שחורים משמעם שינה בלתי מספיקה... ובאשר לאמירה חוסמת וכל היתר... הסברים בהזדמנות אחרת... (התעייפתי) לילה טוב.

dor50

New member
על איזה "תדר"...

כל אחד יש לו תדר משלו... מקבל את "נתינה הדדית ללא התניות", ניסוח שונה למה שכתבתי. כיוון שלכל אחד יש תדר שונה, לקחתי את מה שאני רואה כחשוב ולא התעלמתי אך לא הגבתי למה שנראה לי פחות חשוב, אך למרות מה שנאמר בבדיחות הדעת התיחסתי לעניין כפי שהתייחסתי לאור פתגם עתיק "הלשון נוקשת היכן שהשן כואבת" ופרוש רש"י - אנחנו מדברים על מה שכואב לנו, כך שאין "סתם אמרתי". יחד עם זאת הדברים נאמרים כאן ברצינות אם הומור וטוב שכך. אהבתי את דברי איש המערות, מילים אחרות עדינות יותר למה שכתבתי, בכלל דבריו מאירים כאן כמו תמיד את הדו-שיח. חג ולנטיין שמח מלא אהבה צביקה

נתינה ללא תנאי ודברים נספים על אהבה

היא אמירה מופשטת. אני מסכים איתה אבל במציאות תמיד יהיה גבול למה או כמה תוכל לתת (או כמו שאמא שלי אמרה: "ואם יגידו לך לקפוץ מהגג, תקפוץ?"). השאלה היא איך באמת אפשר לדעת. אנסה לנסח באופן אחר. לתת בשמחה. כי כל דבר שניתן בשמחה, ניתן מתוך אהבה. ומה שניתן מתוך ויתור או ציפיה לתמורה כבר ענין של פשרה ותנאי יש בו. והכואב ביותר הוא "נתינה" מתוך הרגשה שנגזלנו. בניסוח "לתת בשמחה" משולב הרגש המלוה את הנתינה, וכך כל אחד יוכל מיד לדעת אם הוא אוהב או אולי רק כאילו אוהב. ע"י בחינת הרגש המלווה אותו ברגע הנתינה. ועד כמה אוהבים, נדע לפי היכולת לתת בשמחה. ולענין אהבה, הנתינה היא אספקט אחד. אמון הוא אספקט שני. כוונתי לאמון המתבטא בחשיפה עצמית ומתן אפשרות לאחר להתחבר לנימי הנפש ולתת לי משלו, ישירות אל הרגש. גם זה סוג של נתינה מתוך עצמי.

ליידילי

New member
קבלתי בשמחה

ולגבי אמון - אכן, לא לחינם אומרים "לתת אמון". לתת אמון משמעו לאפשר לאדם גישה אל קרבנו. זו עצם מהותה של קרבה. וזה לדעת שאותו אדם יעמיד את טובתנו לנגד עיניו - וטובתנו לא תיפול בעיניו מטובתו הוא...

למעלה