אהבה אפלטונית

לא היו מזלזלים בדיעות שלך, אם לא היית מביע

אותם בנחרצות של אמת מוחלטת בזמן שאתה אומר שטות מוחלטת.
במיוחד כזו שאתה חוזר אליה שוב ושוב, גם אחרי שניסו לתקן אותך ולהסביר לך שזו טעות.

אם היית יותר גמיש כמו שאתה מתיימר לומר שאתה וקשוב יותר לביקורת שנותנים לך, אולי היית חוסך לעצמך חזרה אין סופית על אותן טעויות ואז אולי אפשר היה להתייחס אליך ברצינות.

Berethor

New member
אני גמיש שצריך להיות גמיש

לא כל אחד שיגיד לי שאני טועה אני יקבל את זה, הביקורת היא רק על סגנון הדיבור שישיר שלי ועל זה שאני לא חושב כמוהם.

הביקורת היא על הרבה דברים

ואחד הדברים המרכזיים היא על קביעת אמיתות על סמך אפס מידע.
משהו שאתה עושה באופן קבוע כל הזמן.

ביקורת נוספת היא על היכולות המדהימות שלך לכתוב דברים מעוותים על כל הנושא של א-מיניות למרות שאתה כאן כבר כמה שנים.
אתה טועה ומטעה ולא מקבל שום תיקון שמציגים לך.

Berethor

New member
אני מתבסס על המידע שכאן ובמקומות אחרים

זה מספיק לי, זה שאני לא מתבסס על שטיות, פרשנות מעוותת והסתה שהמבורגר ואורלד וחסידהם ממציאים, זה כבר דבר אחר. הידע שלי, ההבנה שלי והמקורות מידע שלי הרבה יותר אמינים ברוב התחומים. על איזה עוותים את מדברת אין לי מושג, אני יודע בדיוק מזה א-מיניות וגם זה שיש א-מיניים לא מוחלטים, אבל זה לא רלוונטי בכלל, ומזה משנה בכלל בנושאים האלה. העוותים הם כאשר אותם אנשים "שבאים ללמד אותי" מדברים דברים רעים על גברים ועל מיניות, מתוך אינטרסים אישיים ומתוך שנאה , זה מה שנקרא עוותים באמת.

כאן זה לא פורום מתמטיקה או לשון עברית

כשמדברים על רגשות של בני אדם שום דבר הוא לא מוחלט ומדוייק כמו שאתה אוהב לומר אותו.
חבל שאתה לא מסוגל להבין את זה ועוד יותר את הנזק שאתה יוצר בזה.

אני כבר לא מדברת על הסקת המסקנות הנוראית שלך.
לך מספיק שאדם יכתוב מילה כדי לנתח אותו מכל כיוון אפשרי.
אתה לא חושב אפילו פעם אחת שאתה מגזים? שאתה קופץ למסקנות מופרזות?

פעם אחת?
אחרי כל הטעיות שהיו לך ושהתבררו בקלות על גבי הפורום עצמו - מעולם לא חשת שאולי אתה פזיז מידי? משהו?

Apikachu L

New member
רגע, נשיקה לא יכולה להיות לא מינית?

בתור א-מיני, אני יכול להבין שמבחינתך מין הוא משהו שאתה לא מעוניין בו, וזה סבבה לגמרי. זה לחלוטין לא הופך מין ללא טהור ולא רוחני, ולחלוטין לא הופך נשיקות לכאלו. חוץ מזה, לא כל הנשיקות מיניות (אמא וילדים, נשיקות בין חברות וחברים... ואפילו לא כל הנשיקות בין בני זוג הן מיניות).
חוץ מזה, נזירות נוצרית היא בהחלט לא המודל הרוחני היחיד. ביהדות, למשל, אהם אהם, אין שום איסור על מיניות בנזירות.

לא ברור לי מה ציפית שיהיה, שישבו עם הגב אחד לשני (בלי לגעת) ויעשו "אוום"?

Apikachu L

New member
*בתור א-מיני = בהתחשב בזה שאתה א-מיני

סליחה על הניסוח הלקוי.

Berethor

New member
נשיקה לא יכולה להיות רוחנית

לא דברתי פה על מיני דווקא, וכמו שציינתי כבר אם נשיקה היא משהו רוחני בשבילו באותה מידה גם מין יכול להיות, ככה זה בטנטרה לדוגמא. בכלל לא באתי בקטע של לומר שמין לא טהור ולא רוחני, אני לא אנטיסקסואל, מה שכן אני באופן אישי גם לא מתחבר לזה שיעשו מכך משהו רוחני, אני רואה בכך אקט פיזי בין בני זוג(במצב האידאלי), שיכול לקרב בניהם ולהביא להם הנאה וסיפוק אבל לא משהו רוחני. אני גם לא חושב שיש במין משהו רע אם הוא לא נעשה בצורה פוגענית או חסרת מחשבה. אני דווקא רואה נשיקות בני זוג יותר רומנטיות מאשר מיניות, אם כי כנראה יש ברובן גם וגם, ועל כן אדם שלא אוהב נשיקות נתפס אצלי כא-רומנטי ולא א-מיני.

לא דברתי רק על נזירות נוצרית, גם בנזירות בודהיסטית זה ככה, ובכלל בכל נזירות שהיא באמת נזירות זה יהיה ככה. אני רק לא אוהב תהתחסדות הזאת ולשחק אותה נזיר כאשר אתה לא, לא אמרתי שיש פה משהו רע, הרע הוא רק בהתחסדות והתממות, זה בדיוק מה שקורה אצל אדם שטוען שנשיקות ללא מין זה דבר רוחני. זה כמעט כמו לומר שזוגיות א-מינית זה דבר רוחני, גם משהו שהוא שגוי.הנזירות ביהדות לא נתפסת אצלי כנזירות בכלל, למה היא קלה מדיי ולא מגבילה אותך ומנזרת אותך כמעט מכלום, נו באמת לא לשתות יין מה הבעיה בכלל, ולא לגלח שיער גם לא בעיה. זה לא משתווה בכלל לנזירים במנזר, עם החיי צניעות, התבודדות(במנזר), שמקדישים את כל חייהם לדת שלהם, ומנססים להיות רוחניים וטהורים יותר. אגב נזירות זה אף פעם לא היה משהו שמתאים לכולם.

VeganForLife

New member
כי כל דבר פיזי בהכרח אינו טהור ורוחני?

אני תוהה אם אתה יוצר את הפרובוקציות הללו בכוונת תחילה.
הביטוי "ערוץ רוחני" עמום משהו, וכמו כל דבר שיש בו מקום לפרשנות - יש להשאיר לאנשים את האופציה לבחור איזה גוון של אפור מתאים להם.
הנטייה שלך להגדיר הכל בשחור או לבן מעידה על חוסר בגרות ובעיקר - חוסר נסיון.
לא היה מדובר, כפי שתיארת, על אקטים זוגיים גרידא - אלא על הגדרת זוגיות, באופן בו מיטורקיז רואה אותה. לא היה מדובר על "רצון" להיות א-מיני, אלא בנסיון למצוא הגדרה הולמת.
אדם ש"אני רוצה להיות מיני" (שזו לא הייתה כוונת המשורר אך כך תיארת אותה) - אינו צריך להתנזר מדברים שנחשבים רומנטיים כי אין פה קשר ליניארי בין א-מיניות לא-רומנטיות.
או לנזירים.
או לדרדסבא (מה הקשר, אתה שואל? הנה תשובה הולמת בשבילך - כאשר אתה מוציא דברים מהקשרם בצורה שמעלה גיחוך, אתה גורר תגובה בהתאם)
אין פה תזכורת לטנטרה, אני מציעה לך לבדוק את ההגדרות שאתה משתמש בהם טרם השימוש עצמו.
אינני מתנערת מהתחושה שאינך מבין לעומק, או אינך בוחר לנסות להבין לעומק, את הדברים שאתה בוחר להגיב בהם בכזו צורה חותכת שאינה משתמעת לשני פנים.
חבל.

וואו... איך הגעת לכל המסקנות האלו

בזמן הכל קצר שאת כאן?
אני מסרבת לקחת את אחראיות ההשפעה. זמן השהייה שלך לא הספיק על מנת שאדרדר אותך לרעה

VeganForLife

New member
אני מסתגלת מהר...

...והוא הספיק כבר לשפוט אותי פעם אחת בצורה שהשאירה אותי פעורת פה.
בלי קשר, תגובתו הייתה פוגענית ומיותרת והגבתי בצורה אינטואיטיבית.
אנשים נפתחים פה באופן שלא מתאפשר להם לרוב ב"חיים האמיתיים" ואז זוכים לתגובה כזו?
זה לא פייר וממש לא הולם את האווירה פה בפורום.
דווקא בתור תוספת טרייה, שקוראת הרבה ומגיבה יחסית מעט, אני מאוד רגישה לזה.
מדובר בהתנסחות אינפנטילית על גבול הלא-רלוונטית וגם אם לא היה מדובר בטרול המחמד של הפורום, הייתי מרגישה צורך להגיב לו שאותה החריפות שזה הוא התנסח.

החיבה שלי אלייך איננה קשורה באופן ישיר
וזה לא מסיר ממך את האחריות להכנס בו כמו שרק את יודעת

MeTaVDR

New member
"הסימפוזיון"/ "המשתה" מאת אפלטון

אני ממליץ מאוד לנסות לקרוא את היצירה המקורית. ניתן למצוא אותה בשפה באנגלית (וגם ברוסית, בצרפתית ועוד ועוד) באינטרנט, ובעברית מצאתי אותה בצומת ספרים, בין דפי אחד הכרכים של יצירות-אפלטון; כרך ב' אם אינני טועה.

הקטע לא קצר ולא פשוט להבנה, אבל לא זכור לי קטע אחר שהרשים אותי כך באותו האופן. אני כה שמח שקראתי אותו.

למעלה