אהבה אפלטונית

אהבה אפלטונית

נתקלתי בויקיפדיה בערך אהבה אלפטונית

אני מצטט משפט שצד את עיני :
"האידאל האפלטוני של אהבה הוא של אהבה טהורה, אולם אין זו אהבה נעדרת תשוקה, אלא כזו המתעלת את התשוקה המינית לערוץ רוחני "

!!! זה בדיוק מתאר אותי !!! אהבה טהורה שכוללת בתוכה תשוקה כלשהיא , תשוקה בעיקר לאופי , תשוקה שמתבטאת בנשיקות עם ביגוד מלא . ומתועלת לערוץ רוחני...

האם זה א-מיני ?
האם זה אפשרי ב 2012 למצוא בן-ת זוג שיבינו את הקשר בין תשוקה <שנובעת מתוך אהבה שאינה מינית> למדיטציה ורוחניות ?
האם רק אני רואה את הקשר הזוגי בצורה זו ?

תודה

k500

Active member
מנהל
על אהבה אפלטונית

השימוש המודרני במונח מציין אהבה ללא מין, אבל במקור (אצל סוקרטס) זה היה שונה לגמרי וגם זה מצוין בהמשך. למרות זאת, המידע בציטוט הוא חלקי, כמובן. בטקסט המקורי ישנה התייחסות להיבטים של אהבת החוכמה והאידיאל של האהבה ומאחר שצורת הטקסט היא דיאלוגית, ישנם רבדים שונים לנושא.
אם מצאת את ההגדרה עונה לצרכיך, מצוין, תשוקה לאופי, תועלת לרוחניות וכו', גם זאת יכולה להיות א-מיניות, למרות שצריך לבחון אם לא מדובר במשהו חד-פעמי על בסיס היכרות עם מישהו אחד/ת, כפי שקורה גם למיניים לא פעם ביחסים עם אחרים.
דבר נוסף, קשר כזה יכול להתקיים והוא אפשרי, אך לא כל מה שהוא לא מיניות ונחשב לבסיס זוגי רוחני הוא מדיטציה ודומיה. כלומר, זוגיות ללא מיניות יכולה להתבסס על רומנטיקה או על בסיס זוגי משותף אחר ולאו דווקא רוחניות במובן של התעסקות טקסית מסוימת. אם הכוונה היא להחליף את המין בהתעסקות רוחנית טקסית, מדובר כאן יותר בהתנזרות מאשר בא-מיניות גרידא. אם מלכתחילה אין בסיס למשיכה מינית בזוגיות, מדובר יותר בא-מיניות. למרות זאת, לא כל הדברים הללו הם הגדרה אחת סגורה, לא לשכוח שא-מיניות היא מרחב המאפשר דברים רבים.

תוספת

קודם כל תודה על התגובות .
אכן אתה צודק הבסיס שלי הוא לא א-מיני .
כלומר בבסיס שלי אני לא מיני ולא א-מיני , בבסיס שלי אני עם תשוקה להתנשק להתמדט (מלשון מדיטיציה) ומתוך התשוקה הזוגית להגיע לרמות רוחניות ** ללא מגע מיני / אברי המין **

שאלה מסקרנות

האם אתה מתכוון שדרך אותן נשיקות תשוקתיות, אתה עושה מדיטציה?

כן

זו לא תשוקה מתוך תאווה , כמו איזו נשיקה סוערת וחזקה
זו תשוקה איטית מתוך אהבה טהורה ומתוך איטיות (הכי הכי לאט שיש)

Apikachu L

New member
באופן מעניין, גם אני עושה את זה

עם בן הזוג שלי. אמנם לא בהכרח בביגוד מלא, אבל ללא כל אקט מיני. ושנינו מיניים, אז זה משעשע.

מעניין אם יש עוד אנשים שעושים את זה. חשבתי שזה כמעט לא קיים.

Berethor

New member
אני מאמין שיש

אלא אם כן הם נורא מיניים, אני לא רואה סיבה למה כל אקט זוגי צריך להוביל למין אצלם, מין הם יכולים לעשות גם בפעם אחרת..

Apikachu L

New member
הממ...

אני פשוט חושבת שזה לא משהו שמוכר לאנשים. אנחנו גילינו את זה במקרה לגמרי וזה היה מרהיב.

מחנכים אנשים מגיל צעיר שסיטואציה אינטימית ---> הרבה שלבים של הוכחה מתמטית ופעולות חסרות תועלת ---> סקס.

orald

New member
נכון! בושה שכל הזמן שולפים איתי...

מחשבון ומתחילים להוכיח לי מתמטית את המשפט האחרון של פרמה! זה ממש הורס את האינטימיות.

Apikachu L

New member
תחשבי כמה זה קל לזה שהוכיח את המשפט

הוא פשט אומר מש"ל וזהו.

orald

New member
לא, לא, אני דורשת הוכחה מלאה בין נשיקה לנשיקה

מצטרפת למילותיו של K500

בהחלט מאמינה שקשר כזה אפשרי גם היום ולמיטב ידיעתי ישנם מספר זוגות שאכן חיים ככה.
בדר"כ אותם זוגות מכירים מראש על 'מצע' של רקע רוחני / קבוצה רוחנית אליה השתייכו שניהם.

אם אתה מרגיש שייך לקבוצה רוחנית מסויימת, יכול להיות שתוכל למצוא א/נשים למסע זוגי דרך אותה קבוצה, שמחפשים קשר דומה לשלך.

בכל מקרה, בין אם זו אהבה אפלטונית או לא, היא בהחלט קיימת.

Berethor

New member
נו באמת

ברגע שיש שם נשיקות זה כבר לא כזה "טהור ורוחני", גם נשיקות זה משהו פיזי, לא רק מין, בטח שאינך יכול לומר שזה "לתעל לערוץ רוחני", באני בטוח שהכוונה הייתה שלא יהיה שם גם נשיקות. אני באופן אישי לא רואה שום קשר בין אקטים זוגיים למדיטציות ורוחניות, מי שלא רוצה להיות מיני מסיבות רוחניות צריך באותה מידה גם לתנזר גם מדברים שנחשבים לרומנטיים, ככה נזירים עושים. מה שאתה מתאר פה מזכיר יותר תטנטרה מאשר אהבה אפלטונית, רק שבטנטרה רואים משהו רוחני גם במין ובין ואצלך רק בנשיקות, אבל העיקרון דומה פה.

למעלה