אהבה אסורה

אהבה אסורה../images/Emo4.gif

טוב אז ככה.. יש לי בנדוד בן 22 שהוא בעצם הבן של אחות של אמא שלי.. בנדודי מושך אותי כבר המון זמן.. אנחנו מתראים רק באירועים משפחתיים ואני מרגישה שיש בינינו המון מבטים אחד כלפי השני. יכול להיות שאני מדמיינת את מה שאני רוצה שיקרה ויכול להיות שבאמת יש מבטים וזאת המציאות. אני יודעת שכל זה נשמע חולני וחלק מכם אפילו ישאלו את עצמם איך אפשר להימשך לבנדוד.. אבל תראו אני בנאדם לפני הכל, בנאדם עם רגשות.. תאמינו לי שזה לא מתוך נואשות למצוא אהבה או משו כזה כי חוויתי יותר מידי אהבות בחיים שלי..וזה גם לא שאני אוטמת את עצמי מלהימשך לאנשים אחרים.. זה כאילו שהחיים שלי מתחלקים ל-2, חלק הראשון זה היומיום שיש לי ת'חברים שלי ת'המשכויות שלי וכו', והחלק השני זה שאני רואה את בנדוד שלי פעם במלא זמן באיזה אירוע ואז פתאום אני מרגישה שאני לא יכולה להוריד את העיניים שלי ממנו.. דיברתי עם אמא שלי על מה שקורה לי ולפעמים אני צוחקת איתה ואומרת לה שתספר לו, אבל היא אומרת שזה אסור ואני חייבת לרדת ממנו כי זה פאדיחה בשבילה ובמיוחד בשבילי.. אוףף אני לא יודעת מה לעשות.. לפעמים אני מתה לבוא ולהגיד לו למרות שאני יודעת שאני יעשה מעצמי צחוק ולפעמים אני אומרת לעצמי אולי הוא מרגיש אותו דבר ויצא לי משהו מזה שאני יגיד לו.. בקיצור אני מבולבלת לגמרי ואני ישמח לעיצות :)

jlo9

New member
הנה עצה בשבילך מתוקה!../images/Emo24.gif

קודם כל אני מבינה את מצבך... בני אדם נמשכים אחד לשני וזה טיבעי..אפילו אם זה בני דודים! אני יכולה להבין שאת אובדת עצות....ושקשה לך, ככה זה באהבה גם אם זה ה"אהבה האסורה" כמו שאת מתארת... אני חושבת שכדאי שתבררי איתו אם באמת יש איזושהי משיכה בניכם ואם הוא גם מרגיש ככה...אפילו שיש פער גילאים בינכם מה כבר יכול לקרות...או שהוא יגיד כן או שלא, אם כן לכי תדעי אולי עוד יצא מזה משהו ואם לא אז עוברים הלאה מתוקה. אני מקווה שעזרתי לך... שולחת לך מכאן חיבוק גדול...אהבה זה כואב! תהיה חזקה מאמי!

תודה

נשמה תודה על העיצה אבל זה קצת קשה ללכת לבנדוד ולספר לו.. אם אני יספר לו כל המשפחה שלו תידע וזאת פאדיחה לא נורמלית כי יכול להיות שהם יתבדחו להם כשאני בעצם ירגיש חרא עם הצעד הזה.. בכל מקרה תודה על היחס והתגובה :)

ענתי 10

New member
מסכימה איתך! ../images/Emo45.gif

וחוץ מזה - למה זאת אהבה אסורה? בחברה הערבית למשל עד היום מאוד מקובלים נישואין בין בני דודים. אני אישית גם יצאתי עם בן דוד רחוק שלי (סבא שלי וסבתא שלו - אחים), אומנם לא יצא מזה כלום בסוף, אבל יצאנו שנתיים וחצי והיה לנו קשר מאוד רציני עם דיבורים על חתונה וכו'. לדעתי אין בזה כל פסול, וגם לא גילוי עריות - גם לפי הדת היהודית יחסים בין בני דודים מותרים. לדעתי תבררי מה קורה עם זה ורוצי על זה! (ואם וכאשר זה יגיע לחתונה וילדים - אולי כדאי יהיה לעשות בדיקות גנטיות כדי לשלול בעיות אצל הילדים).

עלה לי איזה רעיון לראש..

את חושבת שאם אולי אני ילך לאחותה של אמא שלי שהיא בעצם אמא של בנדוד שלי וידבר איתה על מה שאני מרגישה אולי זה יעזור..? זה יתן לי חוות דעת שלה לגבי העניין.. את חושבת שאולי כדאי לעשות את זה? כל פעם עולים לי רעיונות לראש אני פשוט לא יודעת איך לברר אם בנדוד שלי היה יוצא עם מישהי מהמשפחה שלו וזה משגע אותי.. תראי המשפחה מהצד של אמא שלי זאת משפחה ממש ממש קטנה.. הם רק שתי אחיות מה שעושה לפי דעתי את המצב קצת יותר מסובך ממה שהוא.. מעניין אותי לדעת איך אתה והבנדוד שלך נהייתם ביחד..? ואיך אני יכולה להעביר לבנדוד שלי אפילו בדרך עקיפה שיש לי משהו כלפיו..?

ענתי 10

New member
שאלה קשה...

זה מאוד תלוי באיזה יחסית את נמצאת עם דודתך. וגם אם אלה יחסים מאוד קרובים ופתוחים אני פוחדת בשבילך שאם היא נגד יחסים כאלה היא תנסה לעוות את המציאות - כלומר גם אם היא יודעת שהוא מעוניין בך היא תנסה לשכנע אותך שלא קורה כלום, ולא כדאי וכו' וכו'. אז דווקא בקטע הזה הייתי מאוד נזהרת. לגבי בן דוד שלי - התחלתי לצאת איתו בגיל 17.5. לפני זה היינו ידידים טובים, אני הוא ועוד בן דוד שלנו נפגשנו המון, כמעט כל יום, הכרנו מאוד מקרוב הרבה שנים ואני ידעתי מאז ומתמיד שהוא (בעצם שניהם) דלוקים עליי. אז יום אחד גיליתי שאני דלוקה עליו לבן דוד השני דווקא, ולא עברו כמה שעות הוא סיפר את זה לבן דוד. ואז הוא התקשר אליי ו.... השאר כבר ידוע.

lilaaa1

New member
לדעתי....

תרדי מזה...... תחסכי מעצמך מצב לא נעים ובעיות גנטיות אצל ילדייך.... בן בני דודים מדור ראשון עדיין קיים סיכוי לגילוי אריות. בכול אופן בהצלחה בכל אשר תחליטי...

youngG

New member
וזאת דעתי../images/Emo26.gif

יחסים בין בני דודים אינם נחשבים גילוי עריות מכיוון שזוהי אינה קירבה מדרגה ראשונה. ה"פאדיחה" היחידה היא שיחסים ברמת קירבה שכזו כבר אינם שכיחים כבעבר וכאן אני רוצה אולי לחדש לך ולרבים כאן בפורום שסוג כזה של מערכת יחסים נחשב לגיטימי בתרבויות רבות כוללבמסורת היהודית. עפ"י חוקי הדת אין כל פסול ביחסי אישות בין בני דודים.

lilaaa1

New member
את לא מחדשת לי כלום

זה אמנם מקובל בתרבויות רבות, אבל אם תפתחי קצת ספרות בגנטיקה תביני שזה מוביל להרבה בעיות גנטיות. ואני אומרת את זה בבטחון מלא!

youngG

New member
גם את לא ממש מחדשת משהו

איינשטיין שכמותך. אם היית פותחת הודעות קודמות היית מגלה שמה שמפריע לה זה לא ממש העניין הגנטי אלא הסנקציות של המשפחה עקב הנורמות ועל זה עניתי לה.

../images/Emo18.gif

אפשר להתווכח ואפשר חילוקי דעות, רק חייבים לשים לב לצורת ההתבטאות. וכאן אנחנו מכבדים אחד את השני, גם אם לא מסכימים.

youngG

New member
את צודקת לחלוטין

אבל תסכימי איתי שמי שבא בגישה מתנשאת שמבוססת על כלום לא צריך לצפות לתגובה אוהדת,במיוחד אם הוא עונה שלא לעניין.

גם אז לא צריך להיסחף

ולדרדר את הדיון. גם אם את חושבת שתגובה מסויימת רדודה ולא לעניין. ואם הטון נראה לך מתנשא, את יכולה להעיר אבל לא לקטול. תזכרי שבאינטרנט את לא שומעת את הטון ולא רואה את שפת הגוף ומשהו תמים שמישהו כתב יכול להתפרש אצלך כהתנשאות. ומהכרותי הוירטואלית עם כותבת ההודעה היא ממש לא הטיפוס המתנשא.

lilaaa1

New member
ואני החלטתי לענות לה

באספקט שונה למה דעתי היא שלילה זה הכל. ותודה על המחמאה!
מתוקה שכמותך!

בעיות גנטיות ניתנות לזיהוי מוקדם

גם בין בני דודים וגם בין אנשים שאין להם כל קירבה משפחתית, כיום יש המון המון בדיקות שמאפשרות זיהוי לבעיות גנטיות, מאחר ואצל כמעט כולנו קיימים גנים בעייתיים, יש סבירות גבוהה שאותם גנים נמצאים אצל קרובי המשפחה ולכן עולה הסבירות שהגן הבעייתי יבוא לידי ביטוי ולא ידוכא ע"י גן בריא, עם זאת - גנים בעייתיים דומים יש גם אצל אנשים שאינם בני משפחה, ויש מחלות גנטיות שמקיפות עדות שלמות (כמו טיי-זקס למשל) כיום נפוצות מאוד בדיקות גנטיות כאלה עוד טרם הנישואים עצמם, ובארה"ב זה תנאי לאישור נישואין. בקשר לנישואים בין בני דודים, יש לי חברה שאחיה נסע לפגוש בצרפת את בני משפחתם ונשאר שם להתחתן עם בת דודתו, הוא יכול היה להכיר אותה גם במקרה ברחוב במידה ולא היה קשר סביר לפחות בין המשפחות, הם נשואים כבר כ-15 שנים ויש להם שני ילדים בריאים (טפוטפוטפו) הנקודה היחידה כאן זה שהדבר לא מקובל, אך לא מדובר בגילוי עריות ואת הסיכון לבעיות גנטיות ניתן לברר בשלב מוקדם מאוד במידה וחוששים לעניין (ובצדק).

למעלה